8 Kasım 2020 Pazar

Aznom Palladium


Uzun süredir kendisinden haber alamadığımız Aznom geri döndü. Bu sefer sadece 10 adet örneği üretilecek olan ilginç bir SUV ile karşımızda olan üretici bu aracı tanıdık temeller üzerine geliştirilmiş.

Dikkat çekici olsa da güzel olmadığı kesin olan otomobilde LED farlar ve sonradan takılmış gibi duran bir ön panjur bulunuyor. 22 inç çaplı jantlar, elektrikli basamak ve şişkin arka çamurluklar yan bölümün ilginçlikleri arasında. Çok kalın bir C sütununa sahip olan otomobilin arka bölümü, önden de çirkin olmayı başarmış.

Uzun bir bagaj kapağına sahipmiş gibi görünse de aslında bagaj kapağı, tamponun bir çekmece gibi kaymasıyla açılan Palladium'um LED stopları genişlik boyunca uzanıyor. Girintili çıkıntılı tasarlanan arka tampondaysa bir çift dörtgen egzoz çıkışı yer alıyor.

İç mekana geçildiğinde, temellerini kullandığı RAM 1500'den izler görülen otomobilin ön bölümü bu araçtan alınıp farklı renkte deri döşemelerle süslenmiş. Ayrıca sürücünün kapısı içerisine, farklı fonksiyonların kumandası için özel bir dokunmatik ekran eklenmiş.

Modelin asıl fark yaratan bölümüyse arka koltukları. Düz bir zemine sahip kısımda çift kişilik bir koltuk yer alırken dış kolçakların altında kayar gözler unutulmamış. Ön koltuk sırtlıklarında dokunmatik ekranlar ve aralarında bir buzdolabına da yer verilmiş. Kullanılan ahşap ve derinin rengi ve deseninde değişikler yapılabiliyor.

Kaput ve tavan gibi bölümlerinde karbon fiber kullanılmış olsa da ağırlığı 2.650 kg olan bu devi durdurma görevi Brembo armalı fren sistemine verilmiş. Sistemde kullanılan diskler önde 408, arkadaysa 380 mm çaplı.

Kaputu altında, çift turbo beslemeyle donatılmış, 5.7 litre hacimli bir V8 motor barındıran Palladium, 710 beygir güç, 950 Nm tork üretebiliyor. Seçilebilir dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda yer alıyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen devin maksimum sürati 210 km/s'te sınırlı.

İlerleyen aylarda tek örnek bir seçenek daha üretecek olan Aznom, bu araçta 6.4 litre hacimli bir V8 motor kullanacak. Yine çift turbo besleme sunacak olan ünite, 862 beygir güç, 1.050 Nm tork üretebilecek. Çekiş sistemi ve şanzımanı aynı kalacak modelin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanacak ve 0-100 km/s deparı yaklaşık 4 saniye sürecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder