10 Kasım 2020 Salı

Land Rover Discovery


Land Rover ve kardeş firma Jaguar, şu sıralar bütün modellerini makyajlıyor. 2016 yılında piyasaya çıkan yeni Discovery de güncellenen modeller arasına katıldı. Aracın dışında değişim az olsa da iç mekanda ciddi farklılıklar var.

Ön bölümde yeni panjur ve elden geçirilen tampon haricinde far içi desenleri de yenilenen araçta yeni gövde renkleri ve jant seçenekleri bulunuyor. Arka kısımda da stopların iç deseni değişirken bu parçalar arasına çekilen siyah şerit, plakanın asimetrik yerleşimini biraz gizleyebilmiş. Model ismi de biraz daha aşağıya, siyah bölüme alınmış. Arka tamponda da küçük rötuşlar yapılmış.

Neredeyse yepyeni bir iç mekana kavuşa Discovery'de daha küçük göbekli bir direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, çok daha büyük bir dokunmatik ekran ve yenilenen havalandırma kumandaları görev yapıyor. Yeniden tasarlanan ara konsoldaysa artık küçük de olsa bir vites kolu bulunuyor. Bu bölümde düğme sayısı da azaltılmış.

Kaput altında da yenilikler sunan Land Rover, Discovery'nin neredeyse bütün motorlarında 48 Volt hafif hibrit sistem sunuyor. 2 litre hacimli turbo Diesel ünite 240, turbo benzinliyse 300 beygir gücünde. 3 litre hacimli, 6 silindirli ünitelerden benzinli olanı 360 beygir güç, 500 Nm tork üretebilirken Diesel ikili 250 ve 300 beygir güç, 570 ve 650 Nm tork üretebiliyor.

1 yorum: