12 Kasım 2020 Perşembe

Porsche 906 ve 917 Living Legend


Porsche'nin gizli kamış konsept ailesini tanımaya devam ediyoruz. Bu sefer konuğumuz, iki efsanevi Le Mans aracının ismini taşıyan 906 ve 917. Her iki aracın da isminde yer alan "Living Legend" eki, konseptlerin marka için önemini ortaya koyuyor.

60'lı yıllarda dayanıklılık yarışlarında boy gösteren ilk Porsche 906, aynı konseptinde olduğu gibi düşük bir burun yapısına ve köşeleri belli eden yüksek çamurluklara sahipti. Bombeli kokpit tasarımını da klasik modelle paylaşan konseptin arka bölümü çok daha modern bir duruşa sahip.

Dik yerleşime sahip LED stoplar güncel Porsche modellerinden hiçbirini andırmasa da aracın bazı detayları kendisine Taycan'da yer bulmuş. Örneğin hava girişlerine gömülen LED farlar ve gövde rengi detaylara sahip jantlar seri üretim modelde karşımıza çıkıyor.

Gelelim 917 Living Legend'a. Şu anda 19 Le Mans galibiyetiyle bu alandaki rekoru elinde bulunduran Porsche'nin yarışta birinci gelen ilk otomobili 1970 yılında bir 917 olmuştu. Bu aracın renklerine boyanıp kapı numarası verilen konsept ise 2013 yılında markanın LMP1 kategorisine katılmasıyla hazırlanmaya başlamış.

918 Spyder temelleri üzerine geliştirilen otomobilin farları bu aracınkileri andırırken jantlar doğrudan kendisinden alınmış. Arkaya doğru agresif bir biçimde alçalan konsept bu sayede büyük spoilerini çok belli etmeden taşıyabiliyor. Çift egzoz çıkışıysa aşağıya alınmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder