12 Kasım 2020 Perşembe

Porsche Vision 916 ve Vision Spyder


Porsche'nin gizli konseptlerini tanıtması sonrasında başladığımız liste devam ediyor. Sırada iki küçük sporcu var. Araçlardan biri tamamen elektrikli, diğeriyse tarihin en ünlü Porsche modellerinden bir tanesine göndermeler yapıyor.

2016 yılında ortaya çıkan Vision 916, klasik 916'nın ismini taşıyor olsa da görünümü çok daha şık. Yuvarlak hatlara sahip, alçak yapılı otomobil, dev jantlar ve bu jantlara uygun şişkin çamurluklarla dikkat çekiyor. Her iki tamponunda da sofistike aerodinamik elemanlar bulunan konsept dört elektrik motoruna sahip.

İkincis konseptse James Dean'in 550 Spyder'ına göndermelerle dolu. "Little Bastard" takma isimli bu aracın ardından gelen konsepte "Little Rebel" takma adını uygun gören Porsche, klasik aracın modern bir yorumunu ortaya koymuş.

550'nin aksine köşeli hatlara sahip olan otomobilin önünde küçük bir cam yer alsa da tavanı bulunmuyor. Geniş hava girişlerine sahip ön tamponunda yer alan "551" armasıyla da 550'nin takipçisi olduğunu belli eden konseptin üzerinde görülen 131 sayısı da Dean'in aracında kullanılan 130'un takipçisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder