12 Kasım 2020 Perşembe

Porsche 904 ve Le Mans Living Legend


Porsche'nin geçmiş konseptlerini tanıtma serimize devam ediyoruz. bu sefer sırada "Living Legend" olarak adlandırılan ikili var. İkisi de küçük spor otomobiller olan bu konseptler tanıdık temellere sahip.

2014 yılında Volkswagen'in XL Sport konseptini tanıtması birçok markayla birlikte Porsche'nin de dikkatini çekmiş. Hatta markanın tasarım birimi, karbon monokok şasiyle donatılan bu aracı o kadar sevmiş ki kendisi üzerine bir konsept bile geliştirmiş.

Kompakt yapısıyla dikkat çeken otomobil, Volkswagen logolu kardeşinde olduğu gibi yukarıya doğru açılan kapılara sahip. Arka bölümü bu otomobilinkinden daha yüksek olsa da yine damla formunu koruyan 904'ün daha geniş çamurlukları ve difüzörün kenarlarına alınan çift egzoz çıkışı dinamik bir duruş sağlamış.

Şu sıralar 718 Cayman modeli Alpine A110 ile karşılaştırılan Porsche aslında 2016 yılında bu otomobilin karşısına daha çok yakışacak bir model üzerinde çalışmış. Le Mans Living Legend isimli konseptini Boxster temelleri üzerine geliştiren Alman üretici ortaya çok şık bir konsept çıkarmış.

Yukarıya doğru açılan kapılarla donatılan otomobil 911'in ön görünümüne sahip. Burada kullanılan sis farlarıyla Alpine'e göz kırpan model, yolcuların arkasına yerleştirilen motoru soğutmak için tavan ve yanlarda hava girişleri sunuyor.

Yüksek sayılabilecek arka bölümünde çift camlı bir tasarım benimseyen Porsche, seviyesi ayarlanabilir spoiler ve güncel 911 modellerine göndermeler yapan LED stoplarla marka yazısını bu araçta kullanmış. Ayrıca merkeze yakın yerleştirilen egzoz çıkışları da aracın dinamik yapısını pekiştirmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder