25 Ocak 2019 Cuma

Volkswagen Golf GTI TCR


2018 yılının Mayıs ayında konsept haliyle tanıtılan Golf GTI TCR gerçeğe dönüştü. Güncel GTI ailesinin en güçlü seçeneği olan otomobil önden çekişli olma özelliğini kaybetmemiş.

Konsept halinden farksız olan seri üretim araçta sportif ön tamponun altına eklenmiş splitter, siyaha boyanmış 18 veya 19 inç çaplı jantlar, kırmızı renkli kaliperler, delikli fren diskleri, farklı yan etekler ve opsiyonel gövde grafikleri, siyah yan aynalar, ve difüzör standart olarak sunuluyor.


İç mekanda saat 12 yönü işaretli direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, özel desenli koltuklar, kırmızı dikiş iplikleri ve metal pedal seti yer alırken 5 mm alçaltılmış adaptif sispansiyon sistemi de donanıma eklenmiş.

Kaput altında görev yapan 2 litre hacimli, turbo beslemeli motor 290 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor ve standart olarak sunulan 7 ileri vitesli DSG ile 0'dan 100 km/s sürate 5.6 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum sürat 250 km/s'te sınırlansa da limitör iptaliyle 260 km/s'e ulaşmak da mümkün.

24 Ocak 2019 Perşembe

Ford Focus 1.5 TDCi Titanium


Ford'u C segmentinde temsil eden model Focus yenilendi. Markanın yeni nesil tasarım anlayışını yansıtan otomobil yine üç farklı gövde tipiyle alınabiliyor. Üstelik farklı donanım ve şanzıman seçenekleri de tercih edilebiliyor. Arka süspansiyonu artık bağımsız olmayan aracın 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip seçeneğini sizler için inceledim.

22 Ocak 2019 Salı

Renault Twingo


Renault'nun 2014 yılında yeni nesline kavuşan minik modeli Twingo sonunda makyajlandı. Otomobilin görünüm ve donanımında yapılan değişiklikler kaputu altına da az da olsa yansımış.

Twingo'nun makyajla birlikte sadeleşmiş olduğu söylenebilir. Ön bölümde hafifçe makyajlanan farlar, altlarındaki ek aydınlatma grubunu kaybederken panjur de daha şık görünüyor. Yenilenen ön tampona hava girişleri eklenirken farklı gövde renkleri, jant ve grafik seçenekleri de sunuluyor.


Arka kısımda difüzör benzeri parçayı kaybeden ve daha sade görünen tamponda kromajlı çıtalar bulunurken bagaj kapağı yerine de geçen camda, sileceğin altına bir tutamak eklenmiş.

İç mekanda da farklı renk seçeneklerine kavuşan otomobilde güncellenmiş bilgi-eğlence sistemi, bütün donanım seviyelerinde sunulan kapaklı torpido gözü, yeni bir vites kolu, bir çift USB girişi ve genel olarak yenilenmiş bir orta konsol bulunuyor. Ayrıca arka koltukların arkasında yer alan şapkalık da güçlendirilmiş.


Kaput altında 1 litre hacimli, atmosferik emişli benzinli motorun 65 ve 75 beygir güç üretebilen iki seçeneği bulunuyor. 5 ileri vitesli manuel şanzıman standart donanımda. Ünitenin turbo beslemeye sahip seçeneğiyse 93 beygir güç, 135 nm tork üretebiliyor. Manuel şanzımanın yanında 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman da sunuluyor. Twingo GT ise henüz kesinleşmiş değil.