10 Nisan 2018 Salı

Ford Focus


C segmentinde işler kızışıyor. Ford'u bu kulvarda temsil eden otomobil olan Focus sonunda dördüncü nesline kavuştu. Aracın görünümünden donanımına, motor seçeneklerinden şanzımanlarına kadar birçok yenilik bulunuyor.

Kardeşi Fiesta'da olduğu gibi Titanium, ST Line, Active ve Vignale gibi donanım seçeneklerine sahip olan Focus'un her versiyonu farklı görünümüyle dikkat çekse de araç genel olarak daha sportif bir duruş sergiliyor.


LED farların ön tampon ve kaputta yer alan karakter çizgileriyle birleşimi hoş bir görüntü sunarken büyük jant seçenekleri ve kapılarda kullanılan yuvarlak hatlar uyum içerisinde. Yatay stoplar ve spoiler gibi tasarım detayları da dikkat çeken aracın egzoz çıkışları da donanıma göre farklı şekilleniyor.

İlk etapta hatchback ve station wagon gövde seçenekleriyle tanıtılan otomobilin aks mesafesinde yapılan 53 mm'lik uzama arka koltuklara yansıtılmış. Ayrıca yol tutuşun başarısı da üst donanım paketlerinde sunulan adaptif süspansiyon sistemiyle garantilenmiş.


İç mekanında da Fiesta havası estiren Focus'un donanımında otonom sürüş teknolojilerinden tamamen otonom park yardımcısına kadar birçok kalem dikkat çekiyor. Bang & Olufsen ses sistemi, açılabilir panoramik cam tavan ve otomatik şanzımanın çevirmeli kumandası da dikkatlerden kaçmıyor.

Kaput altında, tamamı turbo beslemeye sahip iki benzinli, iki de Diesel blok sunacak olan otomobilin 1 litre hacimli EcoBoost ünitesi 85, 100 ve 125 beygir güç üretebilen seçeneklere sahipken 1.5 litre hacimli motor 150 ve 182 beygir güç çıkışları sunmakta.


1.5 litre hacimli EcoBlue Diesel motorun 95 ve 120 beygir güç üretebilen seçenekleri 300 Nm torka sahipken 2 litre hacimli ünite 150 beygir güç, 370 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel ve otomatik şanzımanların yanında 8 ileri vitesli tam otomatik ünite de her motorun bir seçeneğiyle birlikte alınabilecek.

7 yorum:

  1. 8 ileri otomatik haricinde güzel birşey yok. Hele tasarım maalesef fecahat. Bagaj kapasitesi hakkinda bir bilgi var mi onur bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Station'ın maksimum 1.650 litre olmuş. Eskisinden 150 litre büyük ama diğer detaylar yazmıyordu bültende.

      Sil
  2. Honda civic hb alın geçin bu ne ya tasarimi kurbaga kermit sanki

    YanıtlaSil
  3. Şu tablet ekranlar acayip kabak tadı vermeye başladı.

    YanıtlaSil
  4. 2. fotoğraf= subaru xv

    YanıtlaSil