12 Aralık 2020 Cumartesi

Bollinger B1 ve B2


Bollinger, uzun süredir prototip hallerini sergilediği B1 ve B2'nin seri üretim versiyonlarını ortaya çıkardı. Eskisinden daha kullanışlı olan ikili, güçlü elektrik motorlarını kaybetmeden yoluna devam ediyor.

Köşeli hatları, estetikten çok kullanışlılığa öncelik veren otomobillein ön bölümlerinde de bir bagaj bulunduğundan farlar arasına kapak açma kolu eklenmiş. Geniş cam yüzeyler iç mekana daha bol ışık girmesini sağlarken her iki modelin de tavanı tamamen cam kaplı. Kapılarda yer alan perçin ve açık menteşelerse Jeep Wrangler ve Land Rover Defender gibi araçları hatırlatıyor.

Dev yan aynalara sahip ikiliden B2'de sunulan yenilikse daha dikkat çekici. Prototip halinde kabinle birleşik bir kasa sunan model seri üretimde bu iki bölümü ayrımış. Bu sayede parça değişimi ve üst yapı işlemleri çok daha kolay bir hale gelmiş.

İç mekanı sürpriz bir şekilde 50 yıllıkmış gibi duran otomobillerde üç kollu bir direksiyon simidi, analıg göstergeler ve bolca şalter görev yapıyor. Araçların önde yer alan kol dayanaı bile ahşap ve metalden üretilmiş ve iç mekana sonradan eklenmiş bir tabure gibi görünüyor.

623 beygir güç, 906 Nm tork üretebilen bir çift elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli olan araçlar 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyenin altında ulaşabiliyor. 142 kWh kapasiteli bataryalarla donatılan B1 ve B2'nin su geçiş yüksekliğiyse 914 mm olarak açıklanıyor.

9 Aralık 2020 Çarşamba

Acura MDX


Acura'nın büyük SUV modeli MDX yeni nesline kavuştu. Aracın büyük bir sürpriz yaşattığını söylemek zor, zira modelin prototip hali birkaç ay önce sergilenmişti. Seri üretime alınan aracın hiç değişikliğe uğramadığı söylenebilir.

Güncel Acura ailesinin köşeli hatlarına sahip olan SUV, önden bakıldığında ince yapılı LED farlar ve beşgen panjur görülebiliyor. Jant çapları 21 inçe kadar büyürken gövde üzerinde yer alan kromajlı bölümler sportif paketlerde siyaha boyanıyor. Yatay yerleşimli LED stoplar ve spoiler haricinde arkada dörtgen egzoz çıkışları görülebiliyor. Type S'te ise bu parçalar dörtlü çıkışa dönüşüyor. Bu aracın donanımında kırmızı renkli, Brembo fren kaliperleri de yer alıyor.

İç mekanı da prototip araçla paylaşılan otomobilde dijital gösterge paneli ve geniş bir bilgi-eğlence ekranı yer alıyor. Geniş orta konsol, vites selektörüne de ev sahipliği yapıyor. 3 koltuk sırasına sahip olan modelin donanımına 16 hoparlörlü, 710 Watt çıkış gücü sunan ses sistemi de eklenebiliyor. Sportif donanımlı araçlarda metal pedal seti ve üzerinde donanım arması yer alan daha sportif görünümlü direksiyon simidi yer alıyor.

Kaput altında 3.5 litre hacimli V6 motor bulunduran MDX, aracın önden çekişli veya dört tekerlekten çekişli seçeneklerini sunuyor. 294 beygir güç, 363 Nm tork üretebilen ünite 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. İlerleyen zamanlarda piyasaya çıkacak Type S'in kaputu altındaysa çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir V6 bulunuyor. Motor, 360 beygir güç, 482 Nm tork üretebiliyor.

8 Aralık 2020 Salı

Nissan Kicks


Nissan, 2016 yılında tanıttığı küçük SUV modellerinden Kicks'i makyajladı. Kaputun altında bir yenilik sunmayan aracın dış görünüşü biraz daha sportif hale gelirken iç mekanda da yenilikler yapılmış.

Çok daha büyük bir ön panjura sahip olan modelin LED farları da artık daha uzun yapılı. Daha dinamik görünen tampon haricinde yeni gövde rengi ve jant tasarımları donanıma eklenmiş. Arkadaysa karartılmış stoplar, büyük bölümü gövde rengine boyanan tampon ve yüzgeç anten kullanımı dikkat çekiyor

İç mekanda ana hatlar aynı kalmış olsa da vites konsolu tamamen yenilenmiş. Daha yüksek konumlandırılan bölümde artık el freni kolu bulunmuyor. Bardaklıkların tasarımını yenileyen Nissan, burada yer alan kol dayanağı ve trim parçalarını da yenilemiş.

Kaputu altında 1.6 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli bir ünite bulunduran otomobil 124 beygir güç, 155 Nm tork üretebiliyor. Önden çekiş sistemi ve sürekli değişken oranlı şanzıman (CVT) standart olarak sunulurken birçok pazarda, tasarım yeniliklerinin çoğuna önceden kavuşan e-Power isimli, menzil uzatıcılı elektrikli seçenek de sunulmakta.

Nissan Armada

Nissan Armada bir kere daha farklı bir şekilde karşımıza çıktı. 2019 yılında makyajlı yüzüne kavuşan dev SUV'nin bu sefer de A.B.D. pazarında satılan seçenekleri makyajlandı. Bu versiyonun asıl farklılığıysa iç mekanda.

Geçen sene tanıtılan aracın LED farları ve büyük panjuruna sahip olsa da yeni marka logosu, köşelere çekilen sis farları, daha yuvarlak hatlı ön tampon ve daha geniş ön hava girişiyle farklılaşan aracın yan bölümünde 22 inç çaplı jantlar dikkat çekiyor.

İç mekana geçildiğinde dört kollu direksiyon simidi ve yan bölümleri analog gösterge panelinin korunduğu görülürken orta konsol tamamen yenilenmiş. Daha geniş bir bilgi-eğlence ekranına sahip olan otomobilin havalandırma kanalları birbirine yaklaştırılmış ve önceki seçenekte dokunmati ekrana verilen işlevler fiziksel butonlarla sağlanmış.

Üç koltuk sırasına sahip olmaya devam eden model iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. 5.6 litre hacimli V8 motorsa 406 beygir güç, 560 Nm tork üretmeye devam ediyor. Otomatik şanzımansa 7 ileri orana sahip.