25 Nisan 2015 Cumartesi

Mitsubishi Attrage 1.2 CVT Intense


Vergiler nedeniyle fiyatları günden güne daha şişip ulaşılmaz hale gelen otomobiller müşterileri daha küçük seçeneklere doğru yönlendirmeye başladı. Bu zorunluluk sonrasında parlamaya başlayan B segmenti, satış rakamlarını yukarıya çekerken sedan gövde tipinin popüler olduğu Türkiye gibi ülkeler bu araçların dört kapılı tiplerine de kavuştu.

2013 yılında Concept G4 ismiyle konsept hali tanıtılan Attrage aslında Space Star olarak tanıdığımız beş kapılı Mirage'ın sedan versiyonu. Dünyanın farklı yerlerinde Mirage G4 ve Dodge Attitude isimleriyle de satılmakta olan otomobilin iki motor seçeneği bulunuyor olsa da Türkiye'ye daha büyük hacimli ve daha güçlü olan 1.2 litre hacimli ünite ithal edilmekte.

24 Nisan 2015 Cuma

Honda Step WGN


Honda'nın Japonya pazarında sattığı MPV modellerden olan Step WGN yenilendi. Üreticinin global ön yüzüne kavuşan araçta kullanışlı aksesuarların yanında Avrupa pazarı için önemli bir motor da bulunuyor.


Köşeli yapısını koruyan gövdesiyle ana hatları büyük değişime uğramamış olan aracın ön bölümünde modern Honda panjuru, agresif görünümlü tampon, kalın farlar ve küçük kaput dikkat çekerken yan bölümde hafifçe şişirilmiş çamurluklar, geniş cam yüzeyler ve şık jant seçenekleri görülebiliyor.


Stopları D sütununda bulunan Step WGN sportif donanımlı modellerinde bir spoiler sunarken Waku Waku Gate ismi verilen bagaj kapağı mekanizması sayesinde normalde yukarıya doğru açılan kapak yatay olarak da açılabiliyor.


Üç sıra koltuğa sahip olan MPV'de açılabilir camlara sahip kayar arka kapılar sunuluyor. Ön bölümde dijital gösterge paneli, dikdörtgen havalandırma ızgaraları, dokunmatik ekrana sahip orta konsol ve klima kumanda paneli yanına yerleştirilen vites kolu dikkat çekerken bol bol depolama bölümü kullanışlılığı artırmış.


Hem ön hem de orta koltuk sırasında kolay giriş çıkış sistemi bulunabilen otomobilin asıl önemli özelliğiyse kaputu altında saklı. Turbo beslemeye sahip 1.5 litre hacimli VTEC motoru 150 beygir güç, 203 Nm tork üretebilen Step WGN sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) eşleştirilmiş. Araç önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilmekte.

Abt S6 Avant


Son zamanlarda daha çok RS6 üzerinde yapılan çalışmalarını gördüğümüz Abt şimdi de S6 Avantdaha güçlü olan kardeşinin performans verilerine ulaştırmak için kolları sıvamış.


Dış görünümü sade olarak nitelendirilebilecek otomobilin ön çamurlukları arkasına hava çıkışları açılırken yan ayna kaplamaları yenilenmiş. 20 ve 21 inç çaplı jant seçenekleri donanıma eklenirken bagaj kapağı üzerinde yer alan spoiler karbon fiberden üretilmiş.

Süspansiyon sistemi için önde 20, arkadaysa 15 mm alçaltma sunabilen Abt çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motordan 550 beygir güç, 680 Nm tork alabilmiş.

23 Nisan 2015 Perşembe

Audi TT 1.8 TFSI


Audi, ilk nesil örneklerinden bu yana başarılı satış rakamlarına ulaşan iki kapılı modeli TT'nin yeni giriş versiyonunu tanıttı. Aracın Almanya'da başlangıç fiyatı 32.100 Euro olacak.

Turbo beslemeye sahip 1.8 litre hacimli motoru 180 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 6.9 saniyede ulaşabilirken 6 ileri vitesli S-Tronic üniteyle aynı sürate 7 saniyede ulaşılabiliyor. Her iki şanzımanla da maksimum sürat 241 km/s.

Roadster gövde seçeneğiyle de sunulan motor manuel şanzımanla bu aracı 0'dan 100 km/s sürate 7.2 saniyede ulaştırabilirken otomatik şanzımanla aynı sürate 7.3 saniyede ulaşılabiliyor. Otomobillerin maksimum süratleriyse 237 km/s.

22 Nisan 2015 Çarşamba

STARTECH Range Rover Pick-up


Alman modifikasyon firması STARTECH tarafından elden geçirilen Range Rover modellerine bir yenisi eklendi. Bu sefer standart versiyondan çok güçlü olmayan araç görünüm olaraksa çok farklı.


İlk bakışta görülebildiği gibi bir pick-up haline getirilen Range Rover'da daha sportif görünüme sahip bir ön tampon, genişletilmiş çamurluklar, kaput üzerinde ek hava çıkışları, 23 inç çaplı jantlar, farklı bir arka tampon, kısaltılmış tavan rayları, dörtlü egzoz çıkışı ve içi plastik kaplı, 110 cm uzunluğa sahip kasa bölümü bulunuyor.


İç mekanında kişiye özel deri döşeme ve dikiş iplikleri kullanılabilen aracın panoramik cam tavanı korunurken arka bölümde iki adet tekli koltuğa yer verilmiş. Bu bölüme özel ara konsolda havalandırma ve koltuk kumandalarıyla birlikte kol dayanağı da yer alıyor.

21 Nisan 2015 Salı

Posaidon AMG GT ve C63 AMG


Mercedes modifikasyonuyla öne çıkan firmalardan Posaidon aynı motoru paylaşan iki çok farklı model için geliştirdiği ek güç kitlerini tanıttı.

Alman markanın süperspor otomobili AMG GT ve GTS için hazırlanan kitle birlikte çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motorun gücü 630 beygire, torkuysa 725 Nm seviyesine ulaşmış. Kaputunun altında aynı ünite bulunan C63 AMG 610 beygir güç, 800 Nm tork üretebilirken otomobillerin maksimum süratleri sırasıyla 337 ve 328 km/s.

Chevrolet-FNR


Artık Amerikalı üreticiler de fütüristik konsept tanıtımları için Çin'i seçiyor. Bu üreticilerin başında gelen Chevrolet fütüristik görünüme sahip otonom aracı FNR'ı Şangay'da otomobilseverlerle buluşturdu.


Yuvarlak hatlı tasarımıyla gelecekten gelmiş gibi duran otomobilde fanus biçimli bir kabin tasarımı ve LED aydınlatma grubu yer alırken lastiklerin iç kısımları boş olacak şekilde tasarlanmış. Yukarıya doğru açılan bölmelerin arasından ulaşılan iç mekanda dört adet tekli koltuk yer alıyor. Ön konsolun tamamı dokunmatik bir ekranla kaplanırken ön koltuklar geriye doğru çevrilebiliyor. İç mekanın en arkasında kalan bölümse ikili koltuk veya bagaj olarak kullanılabiliyor.

Qoros 2 SUV PHEV Concept


Bu yıl Şangay'da konsept araç sergileyen üreticiler arasına bu ülkenin yerlisi Qoros da katıldı. Kompakt bir SUV olan 2 SUV PHEV aynı zamanda hibrit bir güç ünitesine sahip.


Çok güzel olmasa da farklı bir görünüme sahip olan otomobilde dik bir ön panjur kullanılırken farlar ön çamurlukların üstüne kadar uzanıyor. Şişkin çamurluklara sahip olan aracın yan camları da dar tutulmuş. Aracın belki de en farklı tasarım detayı ön camla kaput arasına eklenen ve hava taşıtlarında kullanılan yakıt ikmal bölümlerini andıran şarj portu.


Arka bölümde dar bagaj kapağı camı ve spoilerle birlikte önde olduğu gibi çamurluklara doğru dönen stoplar dikkat çekiyor. Kapıların alt bölümüne kalın plastik korumalar eklenirken çift egzoz çıkışı arka tampon içerisine gizlenmiş. 4.181 mm boya sahip olan konseptin aks mesafesi 2.600 mm olarak açıklanıyor.

20 Nisan 2015 Pazartesi

Lexus ES Serisi


Lexus markasının büyükçe boyutlara sahip sedan modellerinden ES ailesi makyajlandı. Çin'de yapılan tanıtım sırasında otomobilin bu ülkede satılacak olan küçük hacimli motor seçeneği de sergilendi.

Farklı bir ön tampon ve daha da öne çıkan ön panjura sahip olan otomobilde yeni farlar ve jant seçenekleri de görev yapıyor. LED stopların da iç tasarımları değişirken gövde renklerinde de yenilikler var.


İç mekanda yeni bir direksiyon simidine kavuştuğu görülebilen otomobilde farklı renklerde deri döşemeler ve yeni ahşap kaplama seçenekleri sunulmuş.

Daha önce 2.5 ve 3.5 litre hacimli benzinli motorlar ve 2.5 litre hacimli ünitenin kullanıldığı hibrit seçenek Çin pazarı için yüksek vergi dilimine dahil olduğundan makyajla birlikte kaput altında bir de 2 litre hacimli motor seçeneği sunulacak.

Nissan Lannia


Çin'de ciddi miktarda yatırım yapan firmalar arasına Nissan da katıldı. Şimdilik bu pazara özel olacağı belirtilen bir kompakt sedan hazırlayan Japon üretici bu aracı geçtiğimiz yıl tanıttığı konsept versiyonuyla neredeyse aynı şekilde seri üretime alıyor.

Yeni nesil Maxima'yı andıran iddialı hatlara sahip olan otomobilde aşağıya çekilen ön panjur, dinamik görünümlü ön tampon, birkaç farklı kattan oluşan yan çizgiler, çok geniş bir C sütunu ve yüksek tasarlanmış bir bagaj kapağı bulunuyor.


İç mekanında çok daha sade ve olgun bir tasarım anlayışı sunan otomobilde kullanılan bazı kumanda elemanları diğer Nissan modellerinden de tanıdık. Sade bir gösterge tablosuna sahip olan Lannia'nın çok fonksiyonlu direksiyon simidinin altı düzleştirilmiş.

Orta konsolunda dokunmatik ekran ve havalandırma sisteminin kumandaları bulunan araçta aydınlatmalı bardaklıklar ve farklı renklerde ısmarlanabilen konsol kaplaması gibi detaylar sunulmakta.

McLaren 540C


Daha üç hafta önce ailesine yeni bir giriş modeli katan İngiliz üretici McLaren Sport Series isimli araç serisinin ikinci örneğini yine giriş modeli olarak tanıttı.

Tasarım olarak 570S Coupé ile neredeyse aynı olan araçta hafifçe revize edilmiş bir aerodinamik paket bulunuyor. Önde 19, arkada 20 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin ağırlığı 1.311 kg olarak açıklandı.


Kaputu altında diğer modellerden de tanıdığımız çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motor bulunan 540C 540 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilen otomobil 200 km/s süratiyse 10.5 saniye sonra görebiliyor. Otomobilin maksimum sürati 320 km/s.

Honda Concept D


Çin'e yapılan yatırımlar son sürat devam ediyor. En büyük otomobil pazarlarından birisine sahip olan ülkeyi gözüne kestiren Honda buraya özel bir crossover üreteceğini duyurdu.

Concept D isimli konsepti gelecekte markanın bu ülkedeki amiral gemisi olacak aracın bir ön gösterimi olarak gören Honda son yıllarda köşeliye kaçan tasarımlarını bu otomobille zirveye ulaştırmış.


Her noktasında sert çizgilerin hakim olduğu araçta büyük hava girişlerine sahip ön tampon, LED aydınlatma grubu, şişkin çamurluklar, ince yapılı yan aynalar, gizlenmiş kapı kolları, cam tavan, 21 inç çaplı jantlar ve büyük spoiler bulunuyor.

Toroidion 1MW Concept


Elektrik motorlu otomobillerin sayısı yakın gelecekte azalacak gibi durmuyor. Bunun bilincinde olan firmalar arasına Finlandiya'dan katılan Toroidion elektrikli süperspor otomobil konseptini Monaco'da tanıttı.

Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan aracın ince yapılı yan aynaları neredeyse tavana yerleştirilirken tek bijonlu büyük jantlar ve yukarıya doğru açılan kapılar süperspor otomobilin dikkat çeken detayları.


İç mekanı çok sade bir tasarıma sahip olan otomobilde dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, sabit sırtlıklara sahip yarış koltukları, alüminyumdan üretilmiş ön panel, şalterler ve Alcantara döşemeler bulunuyor.

İsminden de anlaşılabileceği gibi elektrik motoru 1 MW (1.360 beygir) güç üretebilen konseptin teknik detaylarıysa henüz açıklanmadı.

19 Nisan 2015 Pazar

Volkswagen C Coupe GTE


Volkswagen'in her büyük otomobil fuarında yeni bir konsept tanıtma alışkanlığı sürüyor. Alman üretici bu yıl Çin'de geleceğin lüks sedan modellerinin neye benzeyeceğini C Coupé GTE ile gösterdi.

Markanın son yıllarda edindiği köşeli hatları sürdürdüğü görülen konseptte LED aydınlatma grubu, sportif görünen bir ön tampon, 22 inç çaplı jantlar, dar yan camlar, ince yapılı yan aynalar, gizlenmiş kapı kolları, farlardan stopların iç köşelerine kadar ulaşan çizgi, cam tavan ve tampona gizlenmiş dört egzoz çıkışı dikkat çekiyor.


Köşeli tasarımın devam ettiği iç mekanda ince yapılı havalandırma ızgaraları, alt kısmı düzleştirilmiş şık direksiyon simidi, tamamı dijital gösterge paneli, dokunmatik orta konsol, büyük vites topuzu ve dört adet tekli koltuk bulunurken ön koltukların arkasına dokunmatik ekranlar entegre edilmiş.

Boyu 5 metrenin üzerinde olan konsept 3 metreyi aşan aks mesafesiyle özellikle arka koltuk yolcularına konforlu yolculuklar sunarken 1.930 mm genişlikten bütün yolcular yararlanıyor.


Kaputu altında görev yapan benzinli motor 210 beygir güç üretebilen konseptin elektrik motoru 124 beygir gücünde. Karma kullanımda 245 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen ikili aracı 0'dan 100 km/s sürate 8.6 saniyede ulaştırabiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan konseptin maksimum sürati 232 km/s. Sadece elektrik enerjisiyle 50 km menzil sunabilen otomobilin ortalama yakıt tüketim değeriyse 2.3 litre/100 km olarak açıklanıyor.

Ford Taurus


Değişen ekonomik dengeler otomobil üreticilerinin de farklı pazarlara ağırlık vermesine sebep oluyor. Bunun en güzel örneklerinden birisi de Kuzey Amerika'nın en çok satan sedan modellerinden olan Ford Taurus'un Çin'de tanıtılıyor olması olarak gösterilebilir.


Şimdilik Çin pazarı için bu ülkede üretilecek olan büyük sedan 5 metreyi bulan boyu ve 2.950 mm'lik aks mesafesiyle özellikle arka koltuk yolcularına yüksek konfor seviyesi sunmayı amaçlıyor. Görünümü büyük bir Mondeo'yu andıran otomobilde çapları 19 inçe kadar büyüyen jantlar kullanılmış.


İç mekanda öncelikle arka koltukların fotoğraflarını basınla paylaşan Ford bu bölüm için ayrı bir havalandırma sistemi, ısıtmalı, havalandırmalı, ayarlanabilir uyluk destekli ve masaj fonksiyonlu koltuklar, geniş depolama bölümlerine sahip kol dayanağı ve panoramik cam tavan gibi donanımlar sunmakta.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 2.7 litre hacimli bir benzinli v6 motor görev yapacak olan otomobilin teknik verileri de henüz açıklanmadı.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé


Mercedes ezeli rakibi BMW'nin X6 atağına cevap vermek için aracın ikinci nesil modellerini beklemiş olsa da aynı şeyi X4 için yapmayacakmış gibi görünüyor.

Henüz bir konsept olsa da büyük kardeşi GLE Coupé ile olan benzerlikleri büyük miktarda olan araca önden bakıldığında dik panjur, agresif görünümlü bir tampon ve LED farlar dikkat çekiyor. İnce yapılı yan aynalara yuvarlak sinyaller eklenirken jant çapları 21 inç.


Genişletilmiş çamurluklar ve gizlenmiş kapı kolları gibi detaylara da sahip olan konseptin yan basamakları da kapı altlarına saklanmış. Bombeli tavan yapısı kısa bir bagaj bölümüyle tamamlanan GLC Coupé'nin arkasında ince uzun stoplar ve Lexus modellerini hatırlatan dörtlü egzoz çıkışı kullanılmış.

4.727 mm boya sahip olan otomobil 2.000 mm genişliğe ve 1.593 mm yüksekliğe sahipken aks mesafesi 2.827 mm olarak açıklanıyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli benzinli v6 motor bulunduran araç 367 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. Üretilen güç dört tekerlekten çekiş sistemine 9 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılarak iletiliyor.