11 Haziran 2016 Cumartesi

Infiniti Q30 Türkiye Basın Lansmanı


Infiniti'den beklenen haber geldi. Üreticinin kompakt crossover modeli Q30, Türkiye'de de satışa sunuldu. Bu sayede 1.6 litre hacimli motor bandında da ürün sunmaya başlayan firmanın satışları da bu bağlamda artışa geçecek gibi görünüyor.

Nissan'ın premium sınıf markası olan Infiniti'nin Daimler grubu ile yaptığı ortaklığın meyvesi olan Q30'un gövde tasarımında, aracın konsept halinin izleri görülebiliyor. Akıcı hatlarıyla dikkat çeken otomobilin ince yapılı farları, büyük ön panjuru ve hilal şekilli C sütunu diğer Infiniti modellerinin de imzası halinde.

10 Haziran 2016 Cuma

RENNtech S63 AMG Coupé


Modifikasyon firmalarının büyük Mercedes modelleri üzerinde yaptığı çalışmalar dur durak bilmiyor. Son olarak RENNtech tarafından tanıtılan S63 AMG Coupé, görünüm değişmeden aracın nasıl bir süperspor otomobile çevirileceğini gösteriyor.

Kromajlı parçaları siyaha boyanan otomobilin farklı boyutlarda sunulan jantları da bu renge boyanırken bagaj kapağı üzerine karbon fiber spoiler eklenmiş. Egzoz sistemi yenilenen aracın süspansiyon sistemi de elden geçirilerek alçaltılmış.

Çift turbo beslemeye sahip, 5.5 litre hacimli motor üzerinde yapılan çalışmalar sonrasındaysa ortaya 708 beygir güç, 1.138 Nm tork üretebilen bir canavar çıkmış.

Škoda Octavia 1.0 TSI


İçten yanmalı motorlar küçülmeye devam ediyor. Volkswagen grubunun Çek temsilcisi Škoda, yeni nesil aşırı beslemeli motorlardan en küçük hacimlisini Octavia modelinde kullanmaya başladı.

1.2 litre hacimli motorun yerine geçen 1 litre hacimli ünite 115 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. 3 silindirli motor, 7 ileri vitesli DSG ile eşleştirildiğinde hatchback modele 10 saniyelik 0-100 km/s hızlanması sağlarken ortalama yakıt tüketim değeri 4.5 litre oluyor. Bu arada sözü geçen aracın maksimum sürati 202 km/s.

9 Haziran 2016 Perşembe

MINI Clubman All4 Scrambler


Bir konsept haberi de İtalya'dan geliyor. BMW grubu bünyesinde yer alan İngiliz üretici MINI, Alman markanın motosiklet modellerinden R nineT Scrambler'dan esinlenerek yeni bir Clubman yaratmış.


Mat gövde rengiyle dikkat çeken otomobilin standart modellerde kromajlı olan bölgeleri mat metalik griye boyanmış. Ön panjura ek sis farları eklenirken tavanda da şık bir port bagaj bulunuyor. Yükseltilmiş süspansiyon sistemi, siyah renkli jantlar ve araziye uygun lastikler dört tekerlekten çekişli aracın dikkat çeken diğer detayları.


İç mekanı büyük bir değişime uğramayan konseptte "Scrambler" logolu sırtlıklara sahip koltuklar, deri ve Alcantara döşemeler görülebiliyor. Clubman Cooper S temelli araçta turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motor görev yapıyor.

8 Haziran 2016 Çarşamba

Ford KA+


Ford'un model ailesi genişlemeye devam ediyor. Fiat 500 temelleri üzerine geliştirilmiş KA'nın ardından markanın Avrupa için yeni sürprizi KA+ oldu. Aslında dünya pazarlarına yabancı olmayan otomobil A.B.D. merkezli üreticinin yeni giriş modeli olacak.


Geçtiğimiz yıl sergilenen konseptine benzeyen otomobil, temellerini paylaştığı Fiesta'dan biraz daha kısa olsa da 29 mm daha yüksek. Ön bölümde diğer Ford modellerinin yüzü görülebilirken arka kısımda yuvarlak ve sade hatlar gözlerden kaçmıyor.

İç mekanda bazı yeni kumanda birimleri bulunsa da Ford kullanıcılarına yabancı gelebilecek dizilimler kullanılmamış. Direksiyon simidi Fiesta ile paylaşılırken donanıma cruise control, 15 inç çaplı jantlar, ön koltuk ısıtmaları, dijital kumandalı klima ve deri direksiyon simidi eklenmiş.


Figo'dan devşirilen otomobilin direksiyon ve süspansiyon sisteminde ciddi değişiklikler yapan Ford, otomobilin bagaj hacmini 270 litre olarak açıklıyor. İç mekanda 21 adet göz ve cep sunulurken bagaj hacmi de arka koltuk sırtlıkları yatırılarak genişletilebiliyor.

Tek motor seçeneğiyle satışa çıkacak KA+, 5 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılacak. 1.2 litre hacimli motorun 70 ve 85 beygir güç üretebilen seçeneklerini sunacak olan Ford, Almanya'da fiyatları 10.000 Euro'nun hemen altından başlatacak.

Volvo S90 ve V90 Polestar


Volvo cephesinden gelen haberler iyi. Geçtiğmiz hafta Türkiye'de lansmanı yapılan S90 ve station wagon kardeşi V90, Polestar tarafından geliştirilen modifikasyon kitiyle donatıldı.

Dış görünümde sadece bagaj kapağına eklenen Polestar logosuyla tanınabilen versiyonlarda kullanılan 2 litre hacimli turbo Diesel motor 240 beygir güç, 500 Nm tork üretecek şekilde güçlendirilmiş.

Güç artışı çok olmasa da gaz pedalına verilen tepki iyileştirilmiş. Ayrıca otomatik modda şanzıman vitesleri daha uzun süre geçirmeden tutabiliyor ki bu da ara hızlanmaları iyileştirmiş. Araçların 0'dan 100 km/s sürate ulaşma sürelerinde de 0.1 saniyelik düşüş gerçekleşmiş.

7 Haziran 2016 Salı

NOVITEC ROSSO 488 GTB


Ferrari'nin ödüllü motoruna sahip 488 GTB için beklenen NOVITEC ROSSO modifikasyonu sonunda tanıtıldı. Turbo beslemeler sayesinde daha kolay bir şekilde elde edilen ek gücün yanında dikkat çekici bir gövde kiti de donanıma eklenmiş.

Karbon fiber aerodinamik kitinde ön tampon altına eklenen çift katlı splitter, hava girişlerine sahip yan etekler ve sabit spoiler bulunan otomobilin gövdesi üzerinde karbon fiber süslemelere de yer verilmiş. 21 ve 22 inç çaplı jant seçenekleri bulunan aracın stop lambaları karartılırken süspansiyon sistemi 40 mm alçaltılmış.


Otomobilin sahip olduğu çift turbo beslemeli, 3.9 litre hacimli v8 motor artık 772 beygir güç, 892 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 2.8 saniye olan aracın maksimum sürati 342 km/s.

dÄHLer M2


Piyasaya çıktığı günden beri otomobilseverlerin gönlünde taht kuran modeller arasında olan BMW M2, İsviçreli modifikasyon firması tarafından çok aşamalı bir modifikasyon işlemine alındı.

Dış görünümde yapılan değişimleri minimumda tutan firma daha sportif görünen ön tampon ve yan eteklerin haricinde 20 ve 21 inç çaplı jant setleri sunuyor. Ayarlanabilir süspansiyon sistemi, önde 8 pistonlu kaliperlerle birlikte görev yapan 400 mm çaplı fren diskleri ve yenilenen egzoz sistemi de farklılıklar arasında.


Ek ücret karşılığında M2 için bir spoiler de sunulurken asıl farklılıklar kaput altında yatıyor. N55 kodlu, 3 litre hacimli motorun gücü üç basamakta yükseltilirken bu etaplarda elde edilen performans değerleri 408 beygir güç, 600 Nm tork, 430 beygir güç, 630 Nm tork ve 450 beygir güç, 660 Nm tork şeklinde.

Daha da yüksek performans isteyenlere M4'ün S55 kodlu motorunu öneren dÄHLer bu üniteyi de modifiye ederek gücünü 540 beygire, torkunuysa 730 Nm'ye ulaştırmış.

Lorinser Mercedes-Benz AMG GT


Güçlendirdiği Mercedes modelleriyle ünlense de son zamanlarda ortalarda görünmeyen Lorinser etkileyici bir şekilde geri döndü. Modifikasyon firmasının Mercedes-Benz AMG GT için hazırladığı kit hem ciddi güç artışı sağlıyor hem de uygun fiyatlı.

Görünümde yapılan değişiklikleri önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlarla sınırlı tutan Lorinser bu aksesuarlar için lastikler hariç 11.424 Euro istiyor. Çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli v8 motorun modifikasyonu için istenen fiyatsa 3.650 Euro seviyesinden başlıyor.

Güçlendirme işlemi sonunda 595 beygir güç, 750 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilirken 200 km/s sürate 10.1 saniyede ulaşılabiliyor. Aracın 0'dan 300 km/s sürate ulaşma süresiyse 27.3 saniye.

6 Haziran 2016 Pazartesi

Mercedes-Benz E Serisi T Model


Mercedes'in Ocak ayında tanıttığı E Serisi modelinin Avrupa pazarlarında merakla beklenen station wagon seçeneği T Model üzerindeki sır perdesi kalktı. Tahmin edileceği gibi aracın tasarımında büyük bir farklılık bulunmazken mekanik olarak da bir sürpriz sunulmamış.

Tasarımı B sütununa kadar sedan modelle aynı olan otomobilin bu noktadan sonrası için de büyük bir C Serisi station wagon benzetmesi yapılabilir. D sütununda hafif bir açıyla inen arka camlar ve üzerine kromajlı çıta eklenen yatay yerleşime sahip stoplar markanın yeni nesil SUV modellerine de benzeyen bir tasarımın oluşmasını sağlamış.



İç mekanda da tanıdığımız tasarım özellikleri devam ederken arka sırada ek baş mesafesi ve iki sıra koltuk kullanımdayken elde edilen 670 litre bagaj hacmi dikkatlerden kaçmıyor. İkinci koltuk sırası yatırıldığında hacim 1.820 litreye yükselirken bu bölüme uzun süre sonra tekrardan üçüncü koltuk sırasının monte edilebiliyor olması büyük aileleri sevindirecek.


Arka aks yüksekliğini koruyabilen süspansiyon sistemini standart olarak sunacak olan aracın motor seçenekleri de tanıdık. 2 litre hacimli benzinli motorun 184 ve 211 beygir güç üretebilen versiyonları sunulurken Kuzey Amerika pazarında sunulan 3.5 litre hacimli v6 motor 333 beygir gücünde. E43 AMG 4MATIC'in kaputu altında görev yapan motor 401 beygir güç üretebilirken bu ünitelerin tork değerleri sırasıyla 300, 350, 480 ve 520 Nm.

Diesel seçenekleri de sürpriz yaşatmayan E Serisi T Model'in 2 litre hacimli üniteleri 150 beygir güç, 360 Nm tork ve 194 beygir güç, 400 Nm tork üretebilirken 3 litre hacmli motor 258 beygir güç, 620 Nm tork üretebiliyor.

Renault Twingo GT


Renault'nun sportif modellerinin sayısı artmaya devam ediyor. Fransız üreticinin arkadan motor ve arkadan itiş ikilisine sahip tek otomobili olan Twingo bu sefer güçlenen araç oldu.

Dışarıdan bakıldığında bu araca özel olan bakır gövde rengi, grafikler ve koyu renkli 17 inç çaplı jantlardan ayırt edilebilen otomobilin arka bölümünde de egzoz sisteminin çiftli çıkışı dikkat çekiyor.


Süspansiyon ve direksiyon sistemleri elden geçirilirken ESP'si de yeniden kalibre edilen otomobilin turbo beslemeye sahip olan 0.9 litre hacimli motoru 110 beygir güç, 170 Nm tork üretebiliyor. Arkadan itiş sistemine sahip olan Twingo GT'de manuel şanzıman standart olarak sunulacak.

Volvo S90 Türkiye Basın Lansmanı


Şu sıralar ardı arkası kesilmeyen lansman organizasyonlarına bir yenisi eklendi. Volvo'nun gelecekte izleyeceği yolu çizen modellerden birisi olarak görülen büyük sedan S90, kendisi de bir Volvo müşterisi olan Halit Ergenç'in sunumuyla basına tanıtıldı.

Toyota Corolla Türkiye Basın Lansmanı


Bu yıl 50. yaşını kutlayan Corolla makyajlandı. Birkaç ay önce sergilenen yeni dış görünümü daha premium bir rüzgar estiren otomobil, LED farları, yeni ön panjuru ve daha dinamik görünüme sahip olan ön tamponuyla dikkat çekerken 16 inç çaplı jantların tasarımı da yenilenmiş. Üç yeni gövde rengi sunan otomobilin arka bölümünde LED stoplar ve incelen kromajlı bagaj çıtası dikkat çekiyor.

Mazda3 SKYACTIV-D Lansmanı


Bir kere daha C segmentinden bir lansman haberiyle karşınızdayım. Bu sefer düzenlenen organizasyon öncekilerden biraz farklı. Mazda Türkiye tarafından düzenlenen lansman Yunanistan sınırları içerisinde, Alman plakalı araçlarla yapıldı. Lojistikle uğraşanlar için kulağa korkunç gelse de katılımcılar sorunsuz bir şekilde araçları deneyimleyebildi.