27 Ağustos 2023 Pazar

Ford Transit Custom Nugget


Güncellenen kamp araçlarına bir yenisi eklendi. 2019 yılında tanıtılan önceki nesil Nugget'ın yerini alacak olan otomobil yeni nesil Transit Custom temelleri üzerine geliştirilmiş. İç mekan düzenlemesi tanıdık olan araçta öne çıkan birkaç ilginç özellik bile var.

Dış tasarım konusunda birsürpriz sunmayan araçta katlanabilir tente ve arka bölüm için duş perdesi sunuluyor. Modelin tavanına eklenebilen güneş panelleriyse maksimum 350 Watt enerji üreterek Nugget'ın akülerine yardımcı oluyor.

İç mekana geçildiğinde arkaya dönebilen ön koltuklar, katlanabilir masa, perdeler, 2. sırada ısıtılabilir ve yatağa dönüşebilen üç kişilik koltuk, buzdolabı, birçok depolama bölümü, eviye, ocak ve duş bulunuyor. Tavanda yer alan çadırsa iki kişiye daha yatak görevi görebiliyor ve kendi merdiveni bulunuyor.

Kaputu altında iki motor seçeneği sunan Transit Custom Nugget'ın Diesel versiyonunda kullanılan 2 litre hacimli ünite 170 beygir güç üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan aracın dört tekerlekten çekişli versiyonu da bulunacak.

Daha güçlü ve daha da az yakıt tüketme potansiyeli bulunan araçtaysa 2.5 litre hacimli benzinli motorla eşleştirilen elektrik motoruna sahip şarj edilebilir hibrit ünite bulunuyor. 232 beygir güç üretebilen otomobilin 11.8 kWh kapasiteli bataryaları 50 km elektrik menzili sunuyor.