6 Ağustos 2022 Cumartesi

Ford Explorer


Ford Explorer'ın Çin'de satılan modelleri makyajlandı. Dış görünüşü, bu ülkenin beklentileri doğrultusunda biraz daha iddialı şekilde karşımıza çıkan aracın asıl iç mekanı dikkat çekiyor. Teknik verilerdeyse bir değişiklik bulunmuyor.

Daha büyük bir ön panjura kavuşan makyajlı aracın yenilenen LED farları bu parça üzerinden birbirine bağlanmış. Kaputa model adı yazılırken tampon da dik hava girişlerine kavuşmuş. Yeni jantlar haricinde arka bölümde de farklı tasarıma kavuşan LED stopların bagaj kapağında birbirine bağlandığı görülebiliyor. Bu bölümdeki krom çıta incelip uzamış. Egzoz çıkışlarıysa dörtgen.

İç mekanında büyük yenilikler olan otomobilde 3 kollu direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli korunsa da dokunmatik ekran artık yatay ve 27 inçle eskisinin iki katından daha büyük. Havalandırma ızgaraları da incelen otomobilin havalandırma kumandaları da yeni. Vites konsolu daha derli toplu görünen Explorer'ın ön kol dayanağı da çift parçalı hale gelmiş.

Kaputu altında 2.3 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motoru koruyan Explorer 276 beygir güç, 425 Nm tork üretebiliyor. 10 ileri vitesli şanzıman ve arkadan itiş sistemi standart olarak sunulurken üst donanımlarda dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor.

4 Ağustos 2022 Perşembe

Fiat Fastback


Fiat Fastback sonunda ortaya çıktı. 2018 yılında, aynı isimli konseptle geleceğinin sinyallerini veren otomobil Güney Amerika pazarlarına sunulacak. Popüler bir gövde tipi olduğundan aracın farklı pazarlarda da sunulması mümkün.

LED farlar ve dik yerleşimli ön panjuruyla dikkat çeken ön bölümde yine diklemesine yerleştirilmiş hava geçişleri görülebiliyor. Yan korumalar, özellikle çamurluklar üzerinde oldukça kalın tutulmuş. İlginç tasarımlı jantlar ve siyah renkli yan aynaların yanında aynı renkli tavan da fotoğrafları sunulan modelde yer alıyor.

Konseptinde olduğu gibi liftback tasarımını koruyan Fastback, yatık bagaj kapağında silecek sunmuyor. BMW modellerine göndermeler yapan ince LED stoplar ve siyah renkli tampon, spoiler biçimli bagaj kapağı uç kısmı ve difüzöre benzeyen ön kısma sahip siyah renkli arka tamponla birlikte dinamik duruyor.

İç mekan fotoğrafları paylaşılmayan otomobilin bu bölümde teknik ikizi Pulse ile benzer özellikler taşıyacağını söyleyebiliriz. Aynı şey 1 ve 1.3 litre hacimli, benzinli motorlar için de geçerli olacak gibi görünüyor.

Dacia Duster

Makyajlı Dacia Duster da ticari seçeneğine kavuştu. Artık binek versiyonuna eskiden olduğundan da çok benzeyen otomobil büyük bir yükleme bölümünün haricinde benzinli ve Diesel motorlarla ve farklı çekiş sistemleriyle alınabiliyor.

Eskiden arka camları gövde rengine boyanarak satılan ticari Duster'da artık koyulaştırılmış camlarla kaplanmış arka bölüm sunuluyor. Bunun dışında görünümde farklılık yok. İç mekanda da bir farklılık yok. En azından önde. Arkadaysa iptal edilen koltuklar, zemin kaplaması ve kapıların önünde metal stoperlerle kabin separatörü bulunuyor.

Kaput altında kullanılan benzinli üniteler 1 ve 1.33 litre hacimli ve sırasıyla 90 ve 150 beygir güç üretebiliyorlar. Önden çekişli ikilinin ilki manuel, ikincisiyse çift kavramalı şanzımanla sunuluyor. 1.5 Diesel ise 115 beygir gücünde ve yine manuel şanzımanlı. Fakat bu araç dört tekerlekten çekişli olarak da tercih edilebiliyor. 503 kg yükleme kapasitesi sunabilen araçların yük hacmi de 1.623 litreye ulaşıyor.

2 Ağustos 2022 Salı

BMW i4 eDrive35


BMW, elektrikli modellerinden i4'ün yeni giriş versiyonunu tanıttı. Daha düşük kapasiteli bataryalar ve gücü düşürülen elektrik motoruyla fiyatını da aşağıya çeken i4 eDrive35, tasarım anlamında büyük bir farklılık sunmuyor.

Standart olarak 18 inç çaplı jantlarla gelen aracın iç mekanında da bir farklılık yok. Batarya kapasitesi 66 kWh seviyesine düşürülen otomobilin arka aksta yer alan elektrik motoruysa 285 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Bu üniteyle aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6 saniye sürüyor.

418 km menzile sahip olduğu açıklanan i4 eDrive35'in bataryaları 180 kW DC şarja izin veriyor. Bu sayede %10'dan %80 doluluk oranına 32 dakikada ulaşılabiliyor. Otomobilin, eDrive40 ile arasındaki fiyat farkıysa A.B.D.'de %7 seviyesinde.

31 Temmuz 2022 Pazar

Porsche 911 GT3 R


Yarışan 911 modellerine bir yenisi katıldı. 992 kodlu 911'in bilgi birikimini pistlere döken otomobil turbo beslemeyi rafa kaldırmış. Alman üretici, aracı geliştirirken maksimum sürati artırmak yerine daha uzun süre, daha rahat sürülebilecek bir otomobil ortaya çıkarmaya çalışmış.

Genişletilmiş gövdesinin büyük kısmı karbon fiberden üretilen GT3 R'da uzun splitter, deflektörleri yanlara taşan yan etekler, tek bijonlu jantlar, daha geniş yan hava girişleri, kaput hava çıkışı, büyük spoiler ve daha derin bir difüzör bulunuyor.

Plastik camlar ve tam boy takla kafesine de sahip olan otomobilin iç mekanında dijital gösterge paneli, birçok kumandayı üzerinde barındıran sökülebilir direksiyon simidi, yarış koltuğu, güvenlik filesi ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri bulunuyor.

6 silindirli Boxer motoru atmosferik emişli olan otomobilin bu ünitesi 4.2 litre hacimli. 6 ileri vitesli, sıralı şanzımana sahip olan yarış otomobilinin motoru 5.5 derece öne yatırılmış ve bu sayede difüzör derinleştirilebilmiş. AP Racing markalı fren sistemiyse önde 390, arkada 370 mm çaplı diskler ve önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperlere sahip.

McLaren Artura Trophy


Ferrari'nin ardından McLaren de yeni yarış aracını tanıttı. Artura temelleri üzerine geliştirilmiş otomobil hafifletilip elektrik desteği iptal edilmiş. Görünümünde yapılan değişikliklerse bu tür bir modelden beklenenlerin tamamını karşılar nitelikte.

Ön tamponuna hem daha büyük bir splitter hem de birçok deflektör eklenen otomobil daha küçük jantlar ve dev bir spoiler ile donatılmış. Fren ve süspansiyon sistemleri yenilenirken kapı camları plastikten üretilmiş. Bu arada kapıların arkalarında kalan camlar iptal edilip yerlerine küçük hava girişleri yerleştirilmiş. 3 litre hacimli, çift turbo beslemeli V6 üniteyse 585 beygir güç üretmeye devam etmiş.

Chevrolet Seeker


Chevrolet'nin SUV modellerine bir yenisi eklendi. Çin'de üretilip bu ülkede satılacak aracın diğer ülkelere de ihraç edilmesi bekleniyor. Dinamik görünümüyle dikkat çeken otomobilin teknik verileri de yeterince etkileyici.

Çift katlı LED farlarının üst bölümü yatay, alttakilerse dikey olan aracın ön panjuru da büyük. Siyah renkli plastik korumalar kapı altlarında genişlerken yan aynalar ve tavan raylarında da aynı renk görülüyor. Yatık bir bagaj kapağı ve ilginç tasarımlı LED stoplara sahip olan modelde spoiler ve büyük kısmı siyah renkli olan arka tampon da bulunuyor.

4.537 mm boya, 1.823 mm genişliğe ve 1.564 mm yüksekliğe sahip olan Seeker'ın aks mesafesi 2.700 mm. Moden iç mekanında üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran sunulan araçta vites kolu ve havalandırma sistemi için fiziksel kumandalar korunmuş.

Kaputu altında 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor yer alan Seeker'ın 180 beygir güç ürettiği tahmin ediliyor. Sadece sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) sunulacak modelin önden ve dört tekerlekten çekişli versiyonları yer alacak.