23 Haziran 2021 Çarşamba

Dacia Duster


Dacia'nın popüler SUV modeli Duster makyajlandı. Hem dış hem de iç mekanında ufak tefek yenilikler bulunan otomobilin asıl güncellemeleriyse LPG'li versiyonun depo kapasitesiyle otomatik şanzımanın geri dönmesi olmuş.

Deseni değiştirilen ön panjur ve LED farlarla farklılaşan ön bölümün ardından yeni tasarım 16 ve 17 inç çaplı jantlar farklılık yaratmış. Stopların da desenleri değişirken plaka aydınlatmaları da LED hale gelmiş. Ayrıca yeni bir turuncu gövde rengi de donanıma eklenmiş.

İç mekanda yeni döşeme seçeneği sunan Duster'da 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran kullanılıyor. Ön koltuklar arasına kaydırılabilir kol dayanağı ekleyen Dacia, donanıma ısıtmalı koltuklar, 360 derece kamera, uzun far asistanı ve arka koltuklarda bir çift USB girişi eklemiş.

Motorlarda da bazı değişiklikler var. 1.5 litre hacimli Diesel ünite artık sadece 115 beygir güç üretebilen haliyle satılacak. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan ünite iki veya dört tekerlekten çekişli araçlarla alınabilecek.

1 litre hacimli, benzinli motorsa 90 beygir güç üretebiliyor. Ünitenin LPG uyumlu seçeneği 100 beygir güç üretebilirken LPG tankı %50 büyümüş. 1.33 litre hacimli motor 130 ve 150 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip. Güçlü seçenek, ister dört tekerlekten çekişli, isterse 6 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla eşleştirilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder