23 Haziran 2021 Çarşamba

Porsche 911 Carrera GTS


Porsche 911 model ailesi genişlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan GT3 Touring'in ardından şimdi de sıra GTS'e geldi. Alman üretici, bu donanıma sahip Coupé, Cabriolet ve Targa gövdeli 911'leri sergiledi.

10 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi ve standart olarak sunulan karartılmış krom paketiyle dış görünümünde fark yaratan araçların kapılarında da GTS armaları yer alıyor. İç mekanda da GTS armalı koltuklar ve siyah rengin daha bol kullanımı dikkat çekiyor.

Düşük ağırlık paketiyle de alınabilen araç, bu donanımla karbon fiber ön koltuklara ve yönlendirilebilir arka aksa sahip olurken arka koltuklarını kaybediyor. 25 kg hafifleyen aracın aküsüyle birlikte yan ve arka camları da hafifletiliyor.

Kaputu altında yer alan 3 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motoru çift turbo besleme yardımıyla 480 beygir güç, 570 Nm tork üretebiliyor. Coupé ve Cabriolet seçenekler arkadan itişli olarak da alınabilse de Targa, sadece dört tekerlekten çekişli olarak sunulmakta.

7 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabilen otomobillerin en hızlısı, 0'dan 100 km/s sürate 3.3 saniyede ulaşabilen PDK ile donatılmış Coupé gövdeli 911 Carrera 4 GTC. Bu arada manuel şanzımanın yollarının da 10 mm kısaltıldığı belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder