15 Mayıs 2010 Cumartesi

SPI GT2 R911S


Porsche 911 GT2 RS'in tanıtımının üzerinden henüz bir hafta geçmeden A.B.D. merkezli modifikasyon firması Switzer Performance bu otomobilden daha hızlı olduğunu iddia ettiği bir modeli sergiledi.

Dışarıdan bakıldığında standart bir GT2'den farksız görünen otomobilin 3.6 litre hacimli motoruna firmanın P800 GT2 kiti uygulanmış. Yüksek oktanlı yarış benziniyle 911 beygir güç üretebildiği açıklanan otomobilin bu gücünü yola daha başarılı bir şekilde aktarabilmek için süspansiyon sistemi yenilenmiş.

Yükseklik ve sertliği ayarlanabilen süspansiyon sisteminin yanında R911S Carbon adlı bir opsiyon paketi de sunan Switzer bu pakette aracın gövde parçalarının büyük kısmını karbon fiberden üreterek hem ağırlık merkezini aşağıya çekiyor hem de toplam ağırlığı azaltıyor.

A.B.D. pazarında R911S için istenen bedel 199.900 Dolar olarak açıklanırken R911S Carbon için 239.900 Dolar ödeme yapmak gerekiyor.

14 Mayıs 2010 Cuma

BRABUS T65 RS




Fotoğrafları ve sınırlı da olsa teknik verisi geçtiğimiz ay basına sızan VANISH'in sahip olduğu ek donanımlar artık bütün Mercedes SL 65 AMG Black Series modellerine uygulanabilmekte.

Dışarıdan bakıldığında aracın en çok dikkat çeken yeniliği, motorda değişen parçalara yer açabilmesi için genişletilen karbon fiber kaputu olmuş. İç mekanı kişiye özel ısmarlanabilen aracın ışıklandırmalı logolara sahip gösterge ve kapı eşiği korumaları, siyah renkli Alcantara döşemeler ve kırmızı renkli dikişlerle birlikte sportif görünümü pekiştiriyor.

Turbo üniteleri ve egzoz sistemi tamamen yenilenen otomobilde dört adet intercooler kullanılırken motorun elektronik kontrol ünitesi yeniden programlanmış. 6 litre hacimli v12 motoru 800 beygir güç, 1.420 Nm tork üretebilen aracın maksimum tork değeri, yürüyen aksama zarar verilmemesi ve sürüş konforunun olumsuz etkilenmemesi için 1.100 Nm'de sınırlandırılmış.

Aracın sınırlandırılan bir başka verisiyse maksimum sürati. Lastiklerin dayanma sınırlarını zorlamaması için 320 km/s'te sabitlenen maksimum sürat aslında 330 km/s'in üzerine çıkabiliyor. 1.795 kg ağırlığında olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşırken 0'dan 200 km/s sürate ulaşmak için 9.8 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Acura TL A-Spec


Honda'nın lüks markası Acura, Kanada pazarında TL modelinin sportif bir versiyonunu piyasaya sürdü. "A-Spec" adlı versiyon görünüm olarak diğer TL versiyonlarından farklılıklar taşımakta.

Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD) adlı dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış olan otomobilin 19 inç çaplı siyah renkli jantları, ön tamponunun yan kısımlarına eklenen deflektörleri, yan etekleri ve arka spoileri sportif bir görünüm sunmakta.

Ön panjuru da siyaha boyanmış olan otomobilin bagaj kapağı ve paspaslarında "A-Spec" logoları bulunurken kaputu altında görev yapan 3.7 litre hacimli v6 motor 305 beygir güç üretiyor.

Şimdilik sadece Kanada pazarında satılacak olan otomobilin fiyatıysa 51.290 Kanada Doları olarak açıklandı.

Volkswagen Golf GTI Adidas Edition




Geçtiğimiz hafta tek bir fotoğrafı basınla paylaşılan sınırlı üretim Golf GTI modeli Adidas Edition 2010 Wörthersee'de tanıtıldı.

Yüzeyi parlatılmış, iç kısımlarıysa siyaha boyanmış 18 inç çaplı jantları bu modele özel olan otomobilin b sütunlarında bulunan Adidas armaları dikkat çekiyor. Üç ve beş kapılı seçeneklere sahip olan otomobilin LED teknolojili stopları standart GTI modellerininkinden daha koyu renkliyken viraj aydınlatması sunan bi-xenon farlar da koyulaştırılmış.

İç mekana geçildiğinde ilk dikkat çeken unsur şüphesiz koltuk kaplamaları oluyor. Kafalık ve yan destekleri deri kaplama olan koltukarın sırtlık kısmında Adidas logosu ve bu markanın sembolü olan üç şerit bulunuyor. Yan desteklerin iç kısımları kırmızı renkte sunulan aracın paspasları da kırmızı sınır çizgisine sahip. Manuel veya çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanla (DSG) alınabilen otomobilin DSG ile donatılmış versiyonlarında sunulan vites topuzu golf topu şeklinde tasarlanmış. Kapı içleri ve konsolu mat alüminyumla kaplanan otomobilin deri direksiyon simidinde kırmızı renkli dikişler kullanılmış.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunda bir değişiklik olmayan araç 210 beygir güç üretebiliyor. Ortalama yakıt tüketim değeri 7.2 litre/100 km olarak açıklanan otomobilin maksimum sürati de 240 km/s olarak açıklandı.

Škoda Roomster GreenLine



Tutumlu motor seçeneklerini genişleten Škoda, Volkswagen ailesinin en küçük hacimli turbo Diesel motorunu Roomster'da da sunmaya başladı.

Fabia Combi GreenLine ile birlikte tanıtılan Roomster GreenLine'da kullanılan üç silindirli, 1.2 litre hacimli turbo Diesel motor 75 beygir güç üretebiliyor. Ortalama tüketim değeri 4.2 litre/100 km olarak açıklanan otomobilin kilometre başına yaptığı CO2 salınım miktarıysa 109 gram.

Start&Stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemleriyle donatılmış olan araçta optimum vites değişim zamanlarını gösteren dijital bir ekran da bulunuyor.

Škoda Fabia Combi GreenLine



Volkswagen, ana markanın ardından şemsiyesi altında bulunan diğer markalarda da yakıt ekonomisi teknolojilerini uygulamaya başladı.

Fabia Combi'nin en ekonomik modeli olan GreenLine, 1.2 litre hacimli bir turbo Diesel motorla donatıldı. Üç silindirli motor 75 beygir güç üretirken ortalama 3.4 litre/100 km tüketim değerine olanak sağlıyor.

Motorla birlikte sunulan teknolojiler arasında Start&Stop, fren enerjisi geri kazanımı ve vites değiştirme zamanı göstergesi bulunuyor. Partikül filtresiyle de donatılan aracın kilometre başına yaptığı CO2 salınımı 89 gram olarak açıklandı.

Porsche 911 GT2 RS




Tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapılan Porsche 911 GT2 RS'in opsiyon listesi, online konfigüratörü ile birlikte tanıtıldı.

Otomobil için dört değişik gövde rengi sunan Porsche, 19 inç çaplı jantlar içinse üç renk seçeneği sunuyor. Gri, kırmızı, beyaz veya siyah renkte ısmarlanabilen otomobilin jantlarıysa gri, altın sarısı veya siyah renklerde alınabiliyor.

Pist kullanımı odaklı bir tasarımı olsa da aracın takla kafesi, yangın söndürücü, acil durum akım kesme düğmesi ve sürücü için 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerini içeren Club Sports paketini iptal etmek mümkün. Bu donanımları araçtan, ekstra ücret karşılığında çıkartan Porsche, yolcu tarafı için bebek koltuğu veya 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerini opsiyon listesinde sunuyor.

Standart GT2'den 70 kg daha hafif olan aracı daha da hafifletmek isteyen müşteriler lityum iyon akü ve ağırlığı azaltılmış farları ısmarlayıp otomatik klimayı iptal edebiliyor. Aynı nedenle navigasyon sistemi ve Chrono paketini de otomobilden çıkartabilen Porsche, uzun yolda konfor arayan müşterileri içinse hız sabitleme sistemi opsiyou sunuyor.

İç mekanda sunulan Alcantara ve deri döşeme ister kırmızı-siyah ister siyah-siyah kombinasyonuyla alınabilirken koltuklar için de üç seçenek bulunuyor. Bu seçeneklerden ilki sabit sırtlıklı yarış koltuğuyken diğer ikisinin sırtlığı ayarlanabilmekte.

13 Mayıs 2010 Perşembe

Subaru Legacy ve Outback


Son aylarda oldukça popüler olan geri çağırma operasyonlarına bir yenisi eklendi. Japon üretici Subaru, 2010 model yılı içerisinde ürettiği Legacy ve Outback modellerini geri çağırdı.

Sürekli değişken oranlı şanzımana (CVT) sahip modelleri kapsayan operasyonun nedeniyse şanzıman soğutma sisteminde görev yapan hortumlardan birinin çatlayıp sıvı sızdırabilme riski olarak açıklandı.

31 Temmuz ile 1 Aralık 2009 tarihleri arasında üretilen araçları kapsayan operasyonda geri çağırılacak olan otomobillerin toplam sayısıysa 29.443 adet.

Hatırlayacağınız gibi bu şanzımanla donatılmış olan bir Legacy'nin testini 2009 yılında yapmıştım.

Lumma CLR 550 GT



Şubat atının sonunda tanıtılan ikinci nesil Porsche Cayenne'in temellerini kullanan modifikasyon çalışmaları da ortaya çıkmaya başlıyor. Piyasaya sürülecek ilk örneklerden birisi olacakmış gibi görünen CLR 550 GT'nin ilk çizimleri oldukça etkileyici görünüyor.

Cayenne'i çok sade görünümlü bulmuş gibi görünen Lumma Design, aracın süspansiyon sistemini alçaltırken gövdeyi genişletmiş. Bu değişikliklerle beraber yeniden tasarlanmış ve büyük hava girişleriyle donatılmış ön tampon, 22 ve 23 inç çaplı jantlarla daha da sportif bir görünüm sunmakta. LED teknolojili gündüz farlarıyla donatılan ön tampon üzerinde dört adet sis farı ve bir splitter bulunuyor.

Yan kısımda, genişleyen çamurluklarla birlikte büyüyen yan etekler ve açılan yeni hava kanallar dikkat çekiyor. Arkaya geçildiğinde, genişleyen çamurlukların arka kısımlarında bulunan hava çıkışlarının yeni tasarlanan tampon üzerinde bulunan çıkışlarla uyumu gözlerden kaçmazken birisi bagaj kapağının üzerinde, diğeriyse arka camın altında bulunan iki spoiler, tampon altında bulunan büyük difüzörle birlikte yol tutuşun iyileştirilmesine katkıda bulunuyor. Motorun daha iyi hava almasını sağlamak için kaput üzerinde ek hava yarıkları açan Lumma, atık gazların motoru daha çabuk terk edebilmesi için üç adet egzoz çıkışı kullanmış.

Motor gücü konusunda bir açıklama yapılmasa da aracın Cayenne Turbo temelli olduğu ve çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motorunun 550 beygir güç üretebildiğini tahmin etmek çok yanlış olmayacaktır.

ONYX Range Rover Platinum




ONYX Concept, Range Rover modelleri için geliştirdiği Platinum V ve Platinum S adlı performans paketlerini tanıttı.

Araçların görünümlerini tamamen değiştiren bu paketlerde çapları 23 inçe kadar çıkan jantlar, tamamen yeniden tasarlanmış ön ve arka tamponlar, şekli değiştirilmiş ön panjur, LED teknolojili gündüz farları, genişletilmiş gövde, köşeli egzoz çıkışları, boyutları büyüyen yan etekler ve arka spoiler sunulmakta.

Görünüm haricinde iki modelde motor modifikasyon çalışmaları da yapan ONYX, Range Rover'ın 3.6 litre hacimli v8 turbo Diesel motorunu 352 beygir güç üretecek hale getirirken kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli benzinli v8 motorun gücü 644 beygire yükselmiş.

BMW M3 GTS




Üretileceği, 2009 yılının sonlarına doğru kesinlik kazanan pist odaklı M3 modeli GTS'in teknik verilerinin detayları da açıklandı.

Turuncu gövde rengiyle daha ilk bakışta dikkatleri üzerine çeken otomobilde bulunan 19 inç çaplı jantlar, tavan, bagaj kapağı üzerine yarleştirilen büyük spoiler, BMW böbrekleri ve ön tampon altındaki splitter siyah renkli.

İç mekanı insanları, Alcantara kaplı yarış koltukları ve takla barlarıyla karşılayan otomobilin arka koltukları bulunmazken bu kısımda bulunan camlar polikarbonatla yer değiştirmiş. Daha hafif yapılı bir orta konsola sahip olan otomobilin kapı içi kaplamaları inceltirlirken ses yalıtımı da inceltilmiş. Bu ağırlık azaltma çalışmalarının ardından 70 kg hafifleyen otomobil artık 1.530 kg ağırlığında. Ayrıca BMW, standart M3 modellerinde sunduğu ses sistemi ve elektronik klimayı bu otomobilde de isteğe bağlı olarak sunmakta.

Ön aksı 16, arkası ise 12 mm alçaltılmış olan otomobilin fren sistemindeyse çapları önde 18, arkadaysa 30 mm artırılmış diskler kullanılıyor. Pist üzerinde performansı artırmak için denge kontrol sistemi yeniden programlanan otomobilde 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzıman kullanılıyor.

V8 motorunun hacmi 4.4 litreye çıkarılan araç 450 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.4 saniye süren otomobilin maksimum sürati 305 km/s olarak açıklandı.

Pistlere renk katacak olan bu BMW modelinin vergiler hariç fiyatıysa 115.000 Euro olarak açıklandı.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

TECHART Porsche 911 Turbo Aerodynamic Kit II




911 GT2 modelinin ardından Turbo ve Turbo S modelleri için de aerodinamik paketler duyuran TECHART, 911 Turbo ve 911 Turbo S modelleri için sunduğu Aerodynamic Kit II'yi detaylı olarak tanıttı.

Tamamen yeniden tasarlanmış bir ön tampona sahip olan pakette yan eteklerin de genişlediği gözden kaçmıyor. Kenarları daha yuvarlak tasarlanarak ön kısmın daha heybetli görünmesine katkıda bulunan ön tamponun alt kısmına eklenen ince splitter dikkat çekiyor. Önde dikkatleri çeken bir diğer unsursa toplam 13 LED ampulüne sahip gündüz farları. Sürüş şartlarına göre aydınlatma şıddetini otomatik olarak ayarlayabilen bu farlar sinyal lambası olarak da hizmet veriyor. Otomobil park ettiği sırada açık bırakılabilen bu LED ampulleri sinyal verildiğinde kısılarak sinyal lambasının görülmesini kolaylaştırıyor.

Aerodynamic Kit II'nin diğer elemanlarıysa otomobilin arkasında görev yapıyor. GT2 modelinde kullanılana benzeyen çift katlı spoiler yere bastırma kuvvetini artırırken yeniden tasarlanan arka tampon sportif görünüme katkıda bulunuyor. Arka tamponun altına eklenen difüzör, ön tamponun altında bulunan splitter ile birlikte yol tutuşa olumlu katkı sağlıyor.

Tanıtılan bu kit, geçtiğimiz hafta tanıtılan performans paketleriyle de birleştirilebiliyor.

Vorsteiner V6E



Vorsteiner, Mercedes E63 AMG için küçük bir aerodinamik paket sunmaya başladı.

Tamamı karbon fiberden üretilen pakette ön tampon altı splitter, arka tampon altı difüzör ve bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler bulunuyor.

İsteğe bağlı olarak süspansiyon ve fren sistemi de modifiye edilebilen otomobil için çapları 22 inçe kadar büyüyebilen jant seçenekleri sunulmakta.

Tanıtım aracının ön panjuruyla birlikte Mercedes logoları ve model ismini de siyaha boyayan Vorsteiner, farlar ve stopları da karartarak daha sportif bir hava yakalamaya çalışmış.

Porsche 911 GT2 RS




Teknik verilerin de yavaş yavaş sızması nedeniyle GT2 RS'in üzerindeki perde, resmi tanıtım tarihi olan 14 Mayıs 2010'dan iki gün önce kaldırıldı.

911 ailesinin Porsche tarafından üretilen en güçlü yol versiyonu olan otomobilin bagaj ve motor kapakları, arkasında bulunan dev spoiler, ön tamponun altında bulunan daha geniş splitter, arka çamurluklar önünde bulunan hava girişleri ve yan etekleri karbon fiberden üretilmiş. 19 inç çaplı jantları tek merkezi bijona sahip olan otomobilin motor kaputu üzerinde bulunan spoiler GT2'ninkinden 10 mm daha yüksek. Kapılarının köşelerine GT2 RS amblemi yapıştırılan aracın genişliği de artırılırken arka tamponu altına küçük bir difüzör eklenmiş.

İç mekanında deri ve kontrast renkli Alcantara kaplamalar dikkat çeken otomobilde yarış koltukları ve takla kafesi standart donanımda sunuluyor. Süspansiyon sistemi elden geçirilen otomobilin fren sisteminde karbon seramik diskler kullanılıyor.

İç kaplamaları inceltilen kapıların kapanması için kayışlarla donatılmış olan aracın ağırlığı, GT2'ye göre 70 kg düşüşle 1.370 kg'a inmiş.

Çift turbo beslemeye sahip, 3.6 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motoru 620 beygir güç üretebilen otomobil sadece manuel şanzımanla sunuluyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.5 saniye süren aracın 200 km/s sürate ulaşması 9.8 saniye sürerken hız göstergesinde 300 km/s görmek için geçmesi gereken süre sadece 28.9 saniye. Maksimum sürati 330 km/s olarak açıklanan aracın Nürburgring Nordschleife tur zamanıysa 7 dakika 18 saniye. Çevreci müşterilerini de düşünen Porsche, GT2 RS'in ortalama yakıt tüketimini GT2'ninkine oranla %5 oranında düşürerek 11.9 litre/100 km seviyesine indirmiş.

Sadece 500 örneği üretilecek olan otomobilin vergiler hariç fiyatı 199.500 Euro olarak açıklandı.

Porsche 911 GT2 RS


Piyasaya çıkacağına yönelik söylentiler yaklaşık iki yıldır ortalarda dolanan GT2 RS sonunda gerçek oldu. Resmi tanıtımı 14 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak olan otomobilin fotoğrafları internete düşmeye başladı bile.

Özel tasarım jantları, karbon fiber bagaj kapağı, genişletilmiş ön hava girişleri, ön tampon altında bulunan geniş splitter, hafifçe genişleyengözdesi ve arka çamurlukların önünde bulunan hava girişlerinin ağızlarında kullanılan karbon fiber parçalar sayesinde GT2 modellerinden kolayca ayrılabilen aracın ön kapılarının köşelerinde GT2 RS amblemleri bulunuyor.

İç mekanı da şanına yakışan bir şekilde dekore edilen araçta Alcantara kaplı yarış koltukları ve düz konumu işaretli direksiyon simidi dikkat çeken görsel özellikler.

Çift turbo beslemeye sahip, 3.6 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motoru 620 beygir güç üretebilen otomobil 0'dan 96 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşırken maksimum süratinin 330 km/s olacağı söyleniyor.

Fren disklerinde kullanılan karbon seramik gibi hafif malzemeler sayesinde ağırlığı 1.370 kg'a indirilen otomobilden 500 adet üretileceği bildirilirken fiyatın A.B.D.'de 245.000 Dolar seviyesinden başlaması bekleniyor.

NOT: Haberi yazdığım anlarda otomobilin resmi tanıtımı da yapıldı.

11 Mayıs 2010 Salı

Mini Countryman Getaway Package



Bahar aylarının sonuna gelmemizle birlikte Mini'nin ilk SUV modeli Countryman, bir doğa paketi olarak görebileceğimiz Getaway'e kavuştu.

Açık havada kullanılmak üzere tasarlanmış malzemelerden oluşan paketin tamamı, bagaj zemininin altında bulunan bölmeye sığıyor.

Katlanabilen ahşap sandalyelerle başlayan pakette bu sandalyeleri birleştirerek bir masa oluşturmaya yarayan ahşap parçalar da bulunuyor. Kumaş kısımları kanvas olan sandalye ve masaların üzeri damalı veya ingiliz bayrağı desenli olabiliyor.

Paketin bir başka üyesi olan damalı bayrak desenli beşi bir arada örtü, panço, yatak örtüsü, uyku tulumu, piknik örtüsü veya tente olarak kullanılabiliyor.

Doğrudan giyime yönelik aksesuarlardan plastik unisex botların iç kısımları ingiliz bayrağı deseni sunarken koyu yeşil renkli parka, velcro logolarıyla kişiye özel bir hale getirilebiliyor.

SpeedFactory SF600R Challenger


SpeedFactory, Dodge Challenger SRT8 temelleri üzerine geliştirdiği ilk aracını geçtiğimiz sene tanıtmıştı. Kompresör beslemeye sahip bir motorla donatılan bu araca bir de atmosferik beslemeli kardeş geldi.

20 inç çaplı jantları dışında standart bir Challenger SRT8 modelinden farklı görünmeyen otomobilin asıl farkı motor kaputunun altında saklı. Seri üretim modellerde 6.1 litre hacimli bir v8 kullanılırken SpeedFactory bu motorun hacmini 7 litreye çıkartmış.

600 beygir güç üretebilen motorla aracı kontrol altında tutabilmek için süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş. 5 ileri vitesli otomatik veya 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan aracın fiyatı 73.900 Dolar seviyesinden başlıyor.

HAMANN 5 Serisi GT



BMW'nin ilginç tasarımlı 5 serisi modeli GT'nin görsel modifikasyon çalışmalarına bir süredir başlamış olan HAMANN'dan ilk motor modifikasyonu da geldi.

Araca dışarıdan bakıldığında 22 inç çaplı jantları dikkat çekerken bira daha dikkatli gözler ön tamponun altına eklenen splitter, yeni yan etekler, dört çıkışlı egzoz sistemi ve arka tampon altında bulunan eteği fark edebilir. Biri arka camın üst kısmına diğeri de altına yerleştirilen iki spoiler, alçaltılan süspansiyon sistemiyle birlikte daha iyi bir yol tutuş sunmakta.

Şimdilik modifiye edilen tek model olan 530d GT'de kullanılan 3 litre hacimli turbo Diesel motorun gücü 275 beygire, torkuysa 620 Nm'ye yükseltilmiş.

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Reifen Koch Audi RS6



Audi A6'nın en güçlü modeli RS6'yı modifiye eden sonsuz sayıda alman firmasının arasına Reifen Koch da katıldı.

Araçta bulunan tek görsel modifikasyon, çapları 22 inçe çıkartılmış jantlarken asıl yenilenme motor kaputunun altında olmuş. Elektronik kontrol ünitesi yeniden programlanan, hava filtreleri değiştirilen ve egzoz sistemi modifiye edilen çift turbo beslemeli, 5 litre hacimli v10 motor 700 beygir güç, 790 Nm tork üretebilir hale gelmiş.

Modifikasyonlar sonucunda standart araçta 250 km/s'te sınırlandırılmış olan maksimum sürat 330 km/s'e ulaşmış.

Porsche 911




Mart ayında Boxster ve Cayman modellerinde sunulmaya başlanan yeni donanım seçenekleri kendilerini 911 serisinde de bulmaya başladı.

19 inç çaplı siyah jantların takımı, bütün 911 modelleri için 5.569 Euro ücret karşılığında sunulurken lastik basınç kontrol sistemi bulunan versiyonlarda talep edilen ücret 5.867 Euro seviyesine yükseliyor.

940 Euro karşılığında sunulan deri kaplı sportif direksiyon simidi yarı otomatik şanzımanla donatılmış modeller için vites değiştirme kulakçıkları da sunuyor. 911 haricinde Boxster, Cayman ve Panamera'da sunulan bu opsiyon Ağustos ayından itibaren Tiptronic S ile donatılmış Cayenne modellerinde de sunulacak.

Aerokit Cup adı verilen görsel modifikasyon kiti sadece 911 Coupé modellerinde sunulmakta. Bu kitle birlikte ön tamponun ortasında bulunan hava girişinin tasarımı değiştirilirken tampon altına ince bir splitter eklenmiş. Arka kısımda bulunan yeni spoiler ile de dikkat çeken bu paketin fiyatı 4.522 Euro.

Son olarak Aerokit Sport adlı paketi tanıtan Porsche bu görsel modifikasyon paketini GT2, GT3 ve Turbo dışında kalan versiyonlar için hazırlamış. 2.160 Euro ücretle alınan pakette yeni tasarım ön tampon ve splitter bulunuyor.

9 Mayıs 2010 Pazar

Lancia Delta Hard Black Edition




İtalyan üretici Lancia, temellerini Fiat Bravo ile paylaşan Delta modeline yeni bir versiyon ekledi. Hard Black isimli versiyon, isminden de anlaşılacağı gibi sadece siyah renkte üretilecek.

Mat siyah gövde rengiyle dikkatleri üzerine çeken otomobilin aynalarında siyah renkle birlikte krom kaplamalar da kullanılmış. Egzoz çıkışında da krom kaplamalar göze çarpan otomobilin 18 inç çaplı jantları da opsiyonel olarak siyah renkte ısmarlanabiliyor.

Tamamı siyah renkli olan iç mekanda deri ve Alcantara kaplamalar elit bir hava yaratırken adaptif süspansiyon, Blue&Me ve çift bölgeli otomatik klima standart donanımda sunuluyor.

Biri benzinli diğeri Diesel iki motor seçeneğine sahip olan otomobilde kullanılan her iki motor da turbo beslemeye sahip. 1.8 litre hacimli benzinli ünite 200 beygir güç, 320 Nm tork üretebilirken çift turbo beslemeye sahip 1.9 litre hacimli Diesel ünite 190 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

Aracın Avrupa pazarında başlangıç fiyatıysa her iki motor versiyonu için de 31.300 Euro olarak belirlenmiş.

Volkswagen Golf GTI Adidas Edition


Alman üretici Volkswagen, Wörthersee 2010 organizasyonu sırasında Golf GTI modelinin sınırlı üretim Adidas versiyonunu tanıtacağını açıkladı.

Oldukça şık görünümlü bir versiyon olan Adidas Edition'da hafifçe makyajlanan ön tampon, arka tampona eklenen difüzör, yenilenen yan etekler, LED gündüz farlarına sahip bi-xenon farlar ve özel tasarım 18 inç çaplı jantlar dikkat çekiyor.

İç mekanında, yan destekleri güçlendirilmiş sportif koltuklarla Adidas'ın tasarladığı döşemeler kullanılan otomobilde bulunan turbo beslemeye sahip, iki litre hacimli motor standart Golf GTI'da kullanılan üniteyle aynı. 210 beygir güç, 280 Nm tork üretebilen motor aracı 0'dan 100 km/s sürate 6.9 saniyede ulaştırabilirken maksimum 240 km/s sürate izin veriyor.

Bu arada Volkswagen, bu otomobilden 4.410 adet üretileceğini açıkladı.

Shelby GT350



Shelby'nin Ford Mustang GT temelleri üzerine geliştireceği GT350 modelinin tanıtımı Ocak ayında yapılmıştı. Yeni versiyonlarının hep daha performanslı araçlar olmasına alıştığımız Shelby markası bu sefer alışılmışın dışına çıkıyor.

GT350 sahiplerinin, araçlarını yarışlara sokmak istediğini söyleyen Carroll Shelby, kompresör beslemeli araçlara izin vermeyen organizasyonların da bu isteğin kapsama alanı dışında kalmadığını belirtti. Bu nedenle atmosferik emişli bir modeli daha olacağı belirtilen GT350'nin yenilikleri bununla da bitmiyor.

355 mm çaplı fren diskleriyle donatılacağı açıklanan otomobilin cadde kullanımında daha da konforlu olması için bir de otomatik şanzımanlı versiyonu bulunacağı açıklandı. Önceden bildirdiğim gibi kompresör beslemeye sahip olan versiyonlarının kiti 33.995 Dolar olarak açıklanırken atmosferim emişli modeller 26.995 Dolar değerindeki kitle donatılacaklar. Araçların temellerini oluşturacak olan Mustang GT'nin A.B.D.'de 30.000 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlara sahip olduğu düşünülürse kit fiyatlarının, baz aracın fiyatının üzerine çıktığı görülebiliyor.

BRE Nissan NISMO 370Z



BRE Datsun 240Z'nin A.B.D.'de kazandığı ilk şampiyonanın 40. yıldönümü anısına yapılan kutlamalar sırasında bu aracın günümüzdeki versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz NISMO 370Z tanıtıldı.

Gövdesinde kullanılan renkler 40 yıl önce şampiyonayı birincilikle bitiren aracınkiyle aynı olan otomobilin arkasında bulunan büyük spoiler haricinde standart modellerden bir farkı yokmuş gibi görünse de aslında pistlerde yarışmak için homologe edilmiş bir araç.

Teknik veriler hakkında henüz bir açıklama yapılmamış olsa da otomobilin Z Club organizasyonlarında sergileneceği açıklandı.