19 Ocak 2010 Salı

Shelby GT350


Ford modellerinin modifikasyon çalışmaları konusunda uzmanlaşmış olan A.B.D. merkezli firma Shelby, ilk üretim tarihinin üzerinden 40 yıldan fazla zaman geçen GT350 modelini hayata döndürmeye hazırlanıyor.

Sadece beyaz üzerine çift lacivert şeritli gövde rengiyle ve sınırlı sayıda üretileceği açıklanan otomobilin dış görünüşü standart Mustang modellerininkinden oldukça farklı. Ön ve arka tamponları tamamen yeniden tasarlanan aracın ön ızgarası daraltılırken yeni tasarlanan kaputunda hava emişi için yarıklar açılmış. Beş kollu jantlarla donatılan otomobilin yan etekleri de yeniden tasarlanırken bunların da üzerine fren soğutma kanalları bulunuyor. Arka kısımda bagaj üzerine entegre edilen büyük spoiler ve ortada konumlandırılmış çift egzoz çıkışı dikkat çekerken stop lambalarının tasarımlarının da değiştiği gözlerden kaçmıyor.

İç mekanda, aynı dışarıda olduğu gibi altında aracın seri numarası yazan GT350 logoları dikkat çekiyor. Arka kelebek camları iptal edilip bir fastback havasına bürünmüş olan otomobilin şoför tarafında bulunan a sütununa yağ, benzin ve hava basıncı göstergeleri eklenmiş.

Mustang GT temelli olan otomobil bu aracın 5 litre hacimli v8 motoruna sahip. Duruş performansının güçlenmesi için frenleri, yol tutuş performansının iyileşmesi için de süspansiyon sistemi tamamen yenilenen otomobilin motor modifikasyonuyla ilgili bir bilgi ise henüz yok.

Şu anda teknik olarak bir konsept olsa da 2011 model yılında seri üretimine geçilmesi planlanan otomobilin sadece modifikasyon fiyatı 33.995 Dolar olarak belirtildi. Bazı oluşturacak olan aracın fiyatıyla birlikte A.B.D.'de yaklaşık 60.000 Dolar ödeyerek sahip olunabilecek olan aracın bu fiyatı Shelby'nin GT500 modelininkinin bile üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder