20 Ocak 2010 Çarşamba

Mazda 5


Mazda, MPV sınıfındaki aracı 5'i makyajladı. Resmi tanıtımı 2010 Cenevre otomobil fuarında gerçekleşecek olan aracın görünümü seri üretim Mazda modelleriyle aynı markanın konsept modelleri arasında bulunuyor.

Rüzgarın gövdeyi şekillendirmesi konseptine geçtiğimiz senelerde birçok aracında kullanan Mazda, aynı tasarım anlayışını, 6 modeliyle seri üretime almıştı. Bu aracın ardından dizayn atılımlarına devam eden marka 5 modelinin önünden başlayıp, yanında çoğalan ve arka kısmında birbirine bağlanan belirgin şekilli dalgalar kullanmış.

Bu tasarım anlayışıyla beraber yan panellerin tamamı değişirken ön tampon da yeniden tasarlanmış. Artık üst kısımda, marka amblemini içerisine alan bir ızgara bulunmazken farlar ve kaputun şekli de hafifçe değiştirilmiş. Arka kısımda, alt kısmı "v" şeklinde biten cam, yeniden tasarlanan bagaj kapağı ve tampon dikkat çekerken stop lambalarının d sütunundan alınıp bagaj kapağına yatay bir şekilde yerleştirildiği görülüyor.

Makyaj operasyonu iç mekanda da devam etmiş. Yenilenen direksiyon simidi ve gösterge siperliği, radyonun iki yanından alınıp üst kısma yatay olarak yerleştirilmiş havalandırma ızgaraları, büyütülmüş bir ekrana sahip yol bilgisayarı ve makyajlanmış orta konsol aracın eski modelden farklı yanları.

Motor seçenekleri hakkında henüz detaylı bir bilgi bulunmazken 1.8 ve 2 litre hacimli benzinli motorların i-Start sistemiyle ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla birlikte sunulacağı kesinleşti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder