20 Ocak 2010 Çarşamba

Fiat 500 By Diesel


500 modeli, Fiat'ın en geniş özel üretim versiyon sunan aracı konumunda. Geçtiğimiz yıl moda dünyasının tanınan firmalarından Diesel, ismini, Fiat 500'ün özel donanımlı bir versiyonuna vermişti.

Mat görünümlü koyu yeşil rengiyle dikkat çeken bu otomobilin gördüğü ilgi ardından bu iki marka, güçlerini yeni bir model için birleştirdi.

3 boyutlu metalik lacivert rengiyle gövdesinin kot kumaşını andırdığı söylenen otomobil, merkezinde Diesel amblemi olan 16 inç çaplı jantlara, metalik gri renkli ayna korumalarına ve üzerlerinde çentikler bulunan kromajlı tampon ve yan korumalara sahip. B sütunun üzerinde metalik gri renkli ve hava yarıklı bir parça bulunan otomobilde aynı parçanın yatay konumlusu arka camın altında da bulunuyor. Diesel amblemiyle süslenmiş olan bu parçanın işlevsel bir yararı bulunmuyor.

Motor seçenekleri arasında 1.2 ve 1.4 litre hacimli benzinli modellerin yanında 1.25 litre hacimli turbo Diesel motoru da görebilmekteyiz. Benzinli modeller 69 ve 100 beygir gücündeyken Diesel motorun 75 ve 95 beygir güç üreten iki versiyonu bulunuyor. Donanımında Start&Stop sistemi bulunan otomobilin 100 beygir gücündeki versiyonunda sarı renkli ön fren kaliperleri bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder