23 Haziran 2012 Cumartesi

Vauxhall Zafira Tech Line


Opel'in İngiltere kolu Vauxhall, markanın MPV modellerinden Zafira'yı Tech Line isimli paketle sunacağını açıkladı. Görünümünde büyük bir yenilik bulunmayan paket zengin donanıma ağırlık vermiş.

Dışarıdan bakıldığında 17 inç çaplı jantlar, krom cam çerçeveleri, üst kısmı siyah renkli yan aynalar ve hem ön hem de arkada sunulan park sensörleri gibi donanımlarla tanınabilen otomobilin iç mekanında navigasyon sistemi, uydu radyosu, Bluetooth bağlantısı ve USB çıkışı gibi donanımlar sunuluyor.

140 beygir güç üretebilen 1.8 litre hacimli benzinli veya yine aynı gücü üretebilen turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motorla alınabilen aracın 2 litre hacimli turbo Diesel ünitesi 130 ve 165 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip.

Porsche 911 Carrera


Alman üretici Porsche, 991 kasa kodlu 911 modelleri için hazırladığı gövde kitlerini, Carrera S için geliştirdiği performans paketiyle birlikte tanıttı.

Sport Design ve Aerokit Cup isimli gövde kitleri ön tampon ve motor kaputu üzerinde yapılan tasarım değişikliklerine odaklanırken Sport Design paketinde sunulan klasik ördek kuyruğu (Ducktail) spoiler Carrera RS 2.7'ye göndermeler yapıyor.


Yeni jant ve egzoz çıkışı seçenekleri de sunan Porsche yan camlar için karartma filmi, gövde rengi deri döşemeler ve alüminyumdan karbon fibere kadar birçok konsol kaplamasını opsiyonel donanıma eklemiş.

Geçtiğimiz ay tanıtılan Club Coupe modelinde birçoğunu görebildiğimiz yeni donanımların yanında yine bu aracın motorunda kullanılan güç paketi de artık diğer 911 Carrera S modellerine uygulanabiliyor. 3.8 litre hacimli motorun gücünü 430 beygire yükselten değişiklikler sonrasında ortalama tüketimde bir değişim olmazken performans değerlerinde artış var.

Maksimum sürati, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanlı modellerde 306, 7 ileri vitesli manuel şanzımana sahip araçlarda 308 km/s'e ulaşan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi, PDK ve Sport Plus moduyla birlikte 4 saniyeye indirilebiliyor.

ONYX Range Rover Evoque Rogue Edition


Land Rover ailesi üzerinde yaptığı çalışmalarla dikkat çeken üreticilerden birisi olan ONYX Concept, Range Rover'ın popüler modeli Evoque için hazırladığı Rogue isimli kiti tanıttı.

Hemen hemen her panelinde pir değişiklik bulunan aracın ön tamponu, genişleyen çamurluklarla uyumlu bir tasarıma kavuşurken ön panjur siyaha boyanmış. Kapıların alt kısmına ek parçalar yerleştiren ONYX yan etekleri de genişletmiş. Çapları 23 inçe kadar bübüyen jant seçeneklerini Evoque'a uygulayabilen üretici kaputu da ek hava çıkışlarına sahip olacak şekilde bombeli tasarlamış.


Arka kısımda yapılan yeniliklerin arasında arka camın hem üst hem de altına yerleştirilen spoiler, çok daha dikkat çekici çizgilere sahip bir tampon, büyük bir difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi bulunuyor.

Dikkat çekici tasarımı iç mekanda da devam eden otomobilin koltuk ve kapı içi panellerinde çift renkli deri döşeme kullanılırken bu parçalar üzerinde baklava desenleri ve ONYX logoları bulunuyor.

22 Haziran 2012 Cuma

Wald Mercedes-Benz E Serisi SW Black Bison


Genelde abartılı gövde kitleriyle karşımıza çıkan Wald International, tutucu bir tasarıma sahip station wagon modellerinden Mercedes E Serisi SW için hazırladığı kitle birlikte biraz dizginlenmiş gibi.

Köşeli bir tasarıma sahip ön tampona LED aydınlatmalar da yerleştiren Wald 19 inç çaplı jantlar ve yeni yan etekler uyguladığı aracın ön çamurluklarının arkasına solungaçlar yerleştirmiş. Arka tamponun yan tarafına da hava girişi görünümlü süslemeler yerleştiren Wald bu tamponun altına büyük bir difüzör de eklemiş.

Hem görünümü daha sportif hale getirmek hem de yol tutuşu iyileştirmek için süspansiyon sistemini de alçaltan Wald istek üzerine yeni egzoz sistemi de sunmakta.

Rowen Z4 White Wolf


Bir süredir sessiz duran araçlar arasında sayabileceğimiz BMW Z4, Japonya merkezli modifikasyon firması Rowen tarafından iddialı bir gövde kitiyle donatıldı.

İlk etapta süspansiyon sistemini alçaltan üretici jant çaplarını 19 inçe çıkarmış. Yenilenen ön tamponda daha büyük hava girişlerine yer veren Rowen alt kısımda çift parçalı splitter kullanırken LED gündüz aydınlatmaları da parçaya eklenmiş. Ön panjuru siyaha boyanan otomobilin gövdesi için çeşitli çıkartmalar sunulmakta.

Yan etekleri de genişletilen aracın ek hava çıkışları sunan arka tamponunun alt kısmında büyük bir difüzör bulunurken bagaj kapağı üzerine karbon fiber spoiler yerleştirilmiş. Işıklandırmalı Z4 logoları da sunan Rowen dört çıkışlı egzoz sistemini titanyumdan üretmiş.

21 Haziran 2012 Perşembe

Mercedes-Benz ML500 4MATIC BlueEFFICIENCY


Mercedes, ML ailesini geliştirmeye devam ediyor. Seriye yeni bir motor ekleyen üretici 2013 model yılında sunacağı yeni donanımları da tanıttı.

Standart olarak sunulan 19 inç çaplı jantları haricinde diğer modellerden bir farkı bulunmayan araç 20 ve 21 inç çaplı jant seçeneklerine de sahip. İç mekanında da bir değişiklik bulunmayan ML500 ile birlikte bütün ML ailesinde, acil durum fren sistemiyle birlikte kaza önleme düzeneği standart olarak sunulmaya başlayacak.


Orta konsolu üzerinde bulunan ekranın kalitesi de artırılan ML'nin opsiyonel donanım listesinde sunulan Bang & Olufsen ses sistemi 1.200 Watt çıkış gücü ve 14 hoparlör sunuyor. Ailenin diğer opsiyonel donanımları masaj, ısıtma ve havalandırma fonksiyonları sunan ön koltuklar, aktif park yardımcısı ve aralık kaldığında kapılarla bagaj kapağını kapatabilen sistem olarak sayılabilir.

Araçta kullanılan çift turbo beslemeye sahip 4.7 litre hacimli v8 motor 408 beygir güç, 600 Nm tork üretiyor. 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemini standart donanımda sunan ML500 0'dan 100 km/s sürate 5.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Ortalama yakıt tüketim değeri 11 litre/100 km olarak açıklanan aracın Almanaya satış fiyatı 63.050 Euro olarak açıklandı.

Citroën C-Elysée ve C4 L


Son zamanlarda çıkışta olan kompakt sedan furyasına Citroën de katıldı. Peugeot'nun 301 modelini tanıtmasının ardından Škoda cephesinden gelen Rapid haberi daha güncelliğini korurken Fransız üretici Citroën iki model birden tanıttı.

C4 temelleri üzerine geliştirilen sedan modellerden C-Elysée'nin ön kısmında ortak firmalardan Mitsubishi'nin tasarım detayları görülebilirken arka kısımda kardeş firma Peugeot'nun rakip modeli 301 görülebiliyor. Genel olarak dengeli oranlara sahip olan otomobilin iç mekan tasarımının da Peugeot 301'den alındığı fark ediliyor.

Yeni aracının bagaj hacmini 506 litre olarak açıklayan Citroën C-Elysée'yi ilk olarak Türkiye, İspanya, Cezayir ve Orta Avrupa ülkelerinde piyasaya sürecek.


Motorlarının tamamı 1.6 litre hacim barajının altında kalan otomobilin benzinli ünitelerinin güçleri 72 ve 115 beygir olarak açıklanırken turbo Diesel versiyon 92 beygir gücünde.


Temel olarak C-Elysée'nin uzatılmış versiyonu olan C4 L'in ön tasarımı standart C4'e daha çok benziyor. Yana geçildiğinde arka kapılarda bulunan kelebek camlar modeli kardeşinden ayırırken arka camın bombeli yapısı C5 ve C6 modellerine göz kırpıyor. Uzatılmış olması sebebiyle daha orantısız bir görünüme sahip olan otomobilin stoplarıysa şık tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

İç mekan tasarımı hatchback kardeşiden alınan C4 L'in direksiyon simidi, orta konsolu ve gösterge paneli tanıdık olsa da vites konsolu biraz daha eski görünümlü.

Rusya ve Çin pazarına yönelik bir model olduğundan sadece benzinli motor seçeneklerine sahip olan C4 L'in 1.8 litre hacimli motoru 135 beygir güç üretebilirken Mini modellerinde de kullanılan turbo beslemeli 1.6 litre hacimli ünitenin 155 ve 170 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunacak. Motorların tamamında 6 ileri vitesli tam veya yarı otomatik şanzımanlar sunulacak.

20 Haziran 2012 Çarşamba

Aston Martin Vanquish


Uzun süren bekleme sonunda tamamlandı ve dün bazı detayları açıklanan yeni nesil Vanquish üzerindeki perdeyi tamamen kaldırdı. Zengin bir donanımla piyasaya çıkacak olan otomobilin boyutları da artık daha büyük.

Boyu 4.720 mm, aynalar dahil genişliği 2.067 mm, yüksekliği 1.294 mm ve aks mesafesi 2.740 mm olan otomobil 1.739 kg boş ağırlığa ve 368 litre hacimli bir bagaja sahip. Standart olarak iki kişilik oturma kapasitesi sunan aracın dört kişilik modeli de üretilebiliyor. İç mekanı eskisinden daha geniş olan Vanquish'in eşya saklamak için hazırlanan bölümleri DBS'ten %140 daha fazla alan sunuyor.

Daha önce de belirttiğim gibi tasarımında Virage ve One-77 modellerinin harmanlanmış bir halini bulabildiğimiz otomobilin dalgalı çizgilere sahip yan yüzeyleri dikkat çekici. 20 inç çaplı jantlarla donatılan aracın opsiyonel donanımında çıplak karbon fiber yan süsleme, tavan, kapı kolu ve yan aynalar bulunuyor.


İç mekanında yaşanan büyümenin yanında genel olarak kumanda elemanları yerli yerinde kalırken orta konsolda dokunmatik düğmelere yer verilmiş. Deri ve Alcantara döşeme, elektrikli koltuklar ve dört bir yanı saran hava yastıkları, Wi-Fi Hub ve 1.000 Watt çıkış gücüne sahip, 15 hoparlörlü Bang & Olufsen müzik sistemi standart donanımda bulunurken karbon fiber vites değiştirme kulakçıkları ve Aston Martin logolu kafalıklar opsiyon listesinde yer alıyor.

Fren sistemi One-77'dan alınan Vanquish'in ön aksında 398 mm çaplı karbon seramik diskler 6 pistonlu kaliperlerle eşleştirilirken aynı malzemeden üretilen 360 mm çaplı arka disklerde 4 pistonlu kaliperler kullanılmış.

5.9 litre hacimli v12 motoru 573 beygir güç, 620 Nm tork üretebilen Vanquish 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabiliyor. Kendisiyle aynı gün tanıtılan Bentley Continental GT Speed'den daha iyi olan bu değerin yanında gelen 295 km/s'lik maksimum sürat verisi göreceli olarak biraz düşük kalıyor.

Bentley Continental GT Speed


İngiliz üretici Bentley 2010 yılında yenilediği büyük coupé modeli Continental GT'ye en sportif versiyonunu ekledi. Görünüşüne bakıldığında pek belli etmese de araç Bentley tarihindeki en yüksek performanslı seri üretim yol aracı.

Önden bakıldığında tamponda bulunan hava delikleri ve panjurda kullanılan ızgarasıyla dikkat çeken aracın 21 inç çaplı jantları füme renkli. Arka kısımda oval şekilli, tırtıklı çift egzoz çıkışı dikkat çeken otomobilin stopları krom çerçevelerle çevrelenmiş.


İç mekanında da sürpriz bulunmayan Continental GT'nin deri döşemeden geçilmeyen kokpitinde dev bir dokunmatik ekran ve karbon fiber kaplamakar bulunuyor.

Çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli w12 motoru 625 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen araç daha kısa oranlara sahip 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış. Dört tekerlekten çekiş sistemi de standart donanımında bulunan araç 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşırken maksimum sürati 329 km/s.

Champion Porsche 911 RSR


A.B.D. merkezli Champion Motorsports, 997 kasa kodlu Porsche 911 Turbo S'i bambaşka bir otomobile çevirdi. Yollarda gezinme izni olan bir RSR olarak tanımlanabilecek otomobil etkileyici bir mühendislik çalışması olmuş.

Tamponlarından genişletilen çamurluklarına, kaputtan bagaj kapağına kadar neredeyse bütün gövde parçaları yenilenen otomobilin arkasına dev bir spoiler eklenirken alt kısmı tamamen düz bir hale getirilmiş.

Süspansiyon sistemi baştan yaratılan aracın yüksekliği ve süspansiyon sertliği ayarlanabilirken egzoz sistemi de yenilenmiş.

İç mekanına bakıldığında yarışa hazır bir otomobil görünümü çizen RSR'da takla kafesi ve yarış koltukları gibi donanımların yanında 575 beygir güç üretebilen çift turbo beslemeye sahip motor da bulunuyor.

Vorsteiner GTRS5


BMW'nin yakında yenilenmesi beklenen 3 Serisi Coupé ailesinin tepesinde bulunan M3, Vorsteiner tarafından iddialı bir gövde kitiyle donatıldı. Sade görünümlü kitlerle tanıdığımız firma bu çalışmasıyla bir anlamda sürpriz de yapmış oldu.

Bolca karbon fiber parçaya sahip olan aracın yeni ön tamponunun alt kısmında büyük bir splitter bulunurken motor kaputunun üzerinde ek havalandırma delikleri dikkat çekiyor. Genişletilen çamurlukların altında daha büyük çaplı jantlar görev yaparken yan etekler de yeni tasarıma uygun şekilde genişletilmiş.

Far ve stopları koyulaştırılan aracın tavan ve bagaj kapağında da kaplamalar görülürken ek hava çıkışlarına sahip arka tamponun alt kısmında yeni bir difüzör bulunuyor. Maksimum 40 örneği üretilecek olan sette titanyum egzoz sistemi de bulunuyor.

NOVITEC ROSSO FF


Ferrari markasının modifikasyon işleriyle uğraşan NOVITEC kolu NOVITEC ROSSO, marka'nın dört kişilik, dört tekerlekten çekişli hatchback modeli FF'i modifiye etti.

Dış mekanda görsel değişikliklerle birlikte rüzgar tünelinde test edilmiş aerodinamik bir pakete de yer veren firma ön kısımda çift parçalı bir splitter ve yeni bir ön panjur kullanırken yanda etekler ve ayna muhafazalarının karbon fiberden üretildiği görülüyor. Tavan ve yeni difüzörde de kullanılan bu malzemeyi bagaj kapağına yerleştirilen iki spoilerde de fark edebiliyoruz.

Tipik NOVITEC ROSSO alışkanlığı olarak sinyal lambaları ve stopları koyulaştırılan otomobilin arkasında bulunan Ferrari logosu da siyah renkli. Bu renge boyanan diğer aksesuarlarsa önde 21, arkadaysa 22 inç çaplı olan jantlar.

Aracın iç mekanı istenilen renkte deri döşeme veya karbon fiber kaplamayla donatılabilirken 6.3 litre hacimli v12 motor üzerinde yapılan modifikasyon işlemleri sonucunda 702 beygir güç elde edilmiş. Bu güçle FF'in maksimum sürati de 340 km/s'e taşınmış.

Aston Martin AM 310 Vanquish


İngiliz üretici Aston Martin, DBS'in yerine geçecek olan aracını tanıttı. Geçtiğimiz haftalarda Project AM 310 ismiyle tanıtılan konseptin seri üretim hali de tanıdık hatlara sahip.

Ana hatları yerini aldığı modeli andıran otomobilin arkasında One-77, önündeyse Virage çizgileri de görülebiliyor. Yan hatlarında kullanılan detaylar eski sade tasarım anlayışının biraz dışına çıksa da aracın genelinde sergilediği dengeli duruş devam ediyor.


İç mekanında da seri üretim Aston Martin modelleriyle birlikte konsept versiyonundan esinlenilmiş olan yeni Vanquish iki veya dört kişilik olarak alınabiliyor. Aracın bagaj hacmi de büyüyerek 368 litreye ulaşmış.

Kaputunun altında yine 5.9 litre hacimli bir v12 taşıyan araç 573 beygir güç, 620 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan AM 310 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 295 km/s.

Satışına 2012 yılının sonuna doğru başlanacak olan coupé 189.995 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlarla alıcı arayacak.

19 Haziran 2012 Salı

Škoda Rapid


Škoda'nın 2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında sergilediği sedan konseptini hatırladınız mı? atırlamadıysanız önemli değil zira Çek firma MissionL ismiyle tanıttığı aracı neredeyse hiç değiştirmeden seri üretime alıyor.


MissionL'de olduğu gibi köşeli hatlara sahip olan Rapid 4.48 metre boya ve 1.7 metre genişliğe sahip bir sedan. Škoda'nın yeni tasarım anlayışının ilk örneği olarak kabul edilen araç ilk etapta 5 benzinli, 2 de turbo Diesel motor seçeneğine sahip olacak.

Fabia ile Octavia arasında boyutlandırılan Rapid 2012 Paris otomobil fuarında sergilendikten sonra satılmaya başlanacak.

Kia Sorento


Kia'nın başarılı satış rakamlarına ulaşan SUV modeli Sorento makyajlanıyor. Teknik anlamda da iyileştirilecek olan aracın ilk fotoğrafları paylaşıldı.

Hem ön hem de arka tamponları rötuşlanan Sorento'nun farlarına LED gündüz aydınlatması eklenirken Venga ve Cadenza modellerini hatırlatan stoplarında da LED teknolojisi kullanılmış. Jant seçenekleri de çoğalan araçta bu parçanın çapı 19 inçe kadar büyüyebiliyor.

İç mekanında da iyileştirmeler yapılan Sorento'da daha kaliteli malzemeler kullanılırken oturma kapasitesi 5 veya 7 kişi olarak seçilebiliyor. Orta konsolun üst kısmına 7 inç büyüklüğünde bir ekran yerleştirilirken gösterge tablosu LCD'ye dönmüş. Bu arada daha önce de donanımda bulunan panoramik cam tavanın alanı genişlemiş.

Süspansiyon sisteminde yapılan iyileştirmeler sonucunda yol tutuşu da daha başarılı bir hale getirilen Sorento'nun motor seçenekleri de hem daha ekonomik hem de çevreye daha saygılı.

Seat @Mii


İspanyol üretici Seat, en küçük modeli Mii'ye özel bir versiyon ekledi. Görsel yeniliklerle donatılan araç sadece internet üzerinden satılacak.

Sadece lacivert gövde rengiyle satılacak olan otomobilin yan aynaları ve 14 inç çaplı jantları beyaza boyanmış. Aracın kapılarının alt kısmına da @Mii logoları eklenmiş.


İç mekanında beyaz renkli kaplamalar, krom süslemeler ve deri direksiyon simidi sunulurken 6 hoparlörlü ses sistemi ve taşınabilir navigasyon sistemi de donanıma eklenmiş.

1 litre hacimli motorunda bir değişiklik olmayan @Mii'nin sadece 75 beygir güç üretebilen versiyonu satılacak.

17 Haziran 2012 Pazar

Volvo S60 Polestar Perfomance Concept


Şu sıralar Volvo'da çok güzel şeyler oluyor. Çinliler tarafından satın alındıktan sonra birçok kişiyi endişelendiren marka bu endişelerin yersiz olduğunu göstermek ister gibi bir tutum takınmış durumda. S60 ve V40 gibi şık modellerin ardından yüksek performanslı araçlara da ağırlık veren Volvo, Polestar ile olan işbirliğini de bir adım ileriye taşıyacakmış gibi görünüyor.

Daha önce C30'un Polestar versiyonunu tanıtıp dikkatleri üzerine çeken İsveç merkezli firma 405 beygir güç üretebilen bu otomobili bir konsept olarak bırakınca otomobilseverleri üzmüştü. S60 temelli Polestar versiyonunuysa yollarda görebilecekmişiz gibi duruyor.

Geniş hava girişlerine sahip ön tamponunun alt kısmına splitter entegre edilen araçta 19 inç çaplı jantlar kullanılıyor. Çamurlukları yirmişer mm genişletilen aracın ön ve arka iz açıklıkları 20 ve 40 mm artmış. Modifiye edilen süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılırken egzoz sisteminde iki büyük çıkış kullanılmış. Alt kısmına difüzör eklenen arka tamponu da yeni yan etekler gibi daha sportif görünürken bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenmiş. Brembo imzalı fren sisteminde ön aksta 6 pistonlu kaliperler ve 380 mm çaplı diskler kullanılırken arka aksta 302 mm çaplı diskler bulunuyor.


İç mekanda değişikliği minimumda tutan Volvo ve Polestar yan destekleri yükseltilmiş sportif koltuklar ve pozisyonu alçaltılmış orta konsolla performans odaklı sürüşlere davetiye çıkarırken deri döşemenin yanında koltuk, direksiyon simidi ve vites topuzu gibi yerlerde Alcantara da görev yapmakta.

S60 T6'da da görev yapan 3 litre hacimli motor bloğuna sahip olan otomobil gördüğü modifikasyonlar sonrasında 508 beygir güç, 575 Nm tork üretebilir hale gelmiş. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan S60 Polestar 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 300 km/s'in üzerinde.

Aracın seri üretime alınıp alınmayacağı henüz kesinlik kazanmamış olsa da Mercedes C63 AMG, Audi RS4 ve BMW M3 gibi Alman otomobillerini şimdiden rahatsız etmesi muhtemel.

BMW i3 ve Pedelec


Alman üretici BMW, Londra Park Lane'de açtığı ilk "i" mağazasında güncellenen i3 ve Pedelec isimli elektrikli bisiklet konseptlerini sergiledi.

Dış görünümünde bir değişiklik yapılmayan i3'ün iç mekanında yeni geri dönüşümlü malzemeler kullanılırken okaliptüs ahşap kaplama ve yün destekli deri döşemeler en çok dikkat çeken değişiklikler.


Elektrik motoru 170 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen i3 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak için 8 saniyeden az süreye ihtiyaç duyarken maksimum sürati 150 km/s'te sınırlandırılmış.

Audi'nin e-bike konseptine bir rakip gibi görünen Pedelec isimli elektrikli bisikletse yaklaşık 0.2 beygir güç ve 20 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla üzerindeki kişiye 25 km/s'e kadar destek sağlayabiliyor. Menzili 40 km'yi bulabilen elektrik motorunun pilleri normal bir prizden yaklaşık 4 saatte şarj edilebilirken hızlı şarj aletiyle bu süre 1.5 saate iniyor.

Karbon fiber ve alüminyumdan üretilmiş gövdesi katlanabilen bisikletlerden iki adedi, özel sabitleyicilerle i3'ün bagajına sabitlenebiliyor.

Bu arada hazır laf şarjdan açılmışken BMW'nin i modelleriyle birlikte kullanmak için tasarladığı i Wallbox isimli şarj istasyonu da Londra'da açılan mağazada tanıtılmakta.

Toyota Camatte


 2012 Tokyo oyuncak fuarı bazı ilginçliklere sahne oldu. Sergilenen oyuncaklar arasında Toyota'nın otomobili oldukça ilgi çekiciydi.


Pek çekici bir görüntüsü olmasa da sahip olduğu plastik gövde panelleri kolayca değiştirilebilen aracı başka şekillerde de görebilmek mümkün. Maliyeti mümkün oldukça düşürebilmeyi amaçlayan Japon mühendisler aracın tavan, ön cam ve kapılarını tek bir parçada toplamışlar.


İç mekanda da çok sade bir kokpit sunan Camette konsepti çocukların kullanabileceği bir otomobil şeklinde tasarlanmış. Merkezi sürüş pozisyonuna sahip olan araçta iki de arka koltuk bulunuyor ki sağdaki koltukta oturan kişi araç kontrollerinde sürücüye yardımcı olabiliyor.