21 Nisan 2010 Çarşamba

Volvo C30 Polestar Performance Concept


Volvo'yu İsveç binek araçlar şampiyonasında (Swedish Touring Car Championship-STCC) temsil eden C30'u hazırlayan Polestar Performance, pistlerde kazandığı tecrübeyi yollara aktarıyor.

STCC'de yarışan C30'u temel alan bu aracın görünümü de pistlerdeki kardeşininkine benziyor. Bir splitter ve iki deflektörle donatılan ön tamponunun yanından çamurlukların üzerine kadar uzayan eklemeler aracın genişliğini artırırken 19 inç çaplı siyah jantlar oldukça şık bir görünümün yanında iyileştirilmiş yol tutuşu sunuyor. Yan etekleri de genişleyen otomobilin bagaj kapağının üzerinde daha büyük bir spoiler kullanılmış.

Süspansiyon sistemi hem alçaltılan hem de sertleştirilen otomobilin fren sistemi de modifiye edilmiş. Ön aksta görev yapan 380 mm çaplı disklere 6 pistonlu kaliperler eşlik ederken arka tarafta 330 mm çaplı diskler 4 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş.

Dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan otomobilde yarış koltukları ve bunlara uygun dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri bulunuyor. Direksiyon sisteminin keskinliği artırılırken simidin tur sayısı da düşürülmüş.

Turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motorunda da ciddi modifikasyon çalışmaları yapılan otomobil 405 beygir güç, 510 Nm tork üretebilmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder