20 Nisan 2010 Salı

Seat Alhambra




İspanyol üretici Seat, Volkswagen Sharan'ın ikizi olan MPV modeli Alhambra'yı yeniledi.

Burun ve arka kısımları Seat ailesinin diğer modellerine benzetilmiş olan aracın iç mekanıysa Sharan'ınkiyle hemen hemen aynı. 5, 6 veya 7 koltuklu olarak ısmarlanabilen araçta 7 hava yastığı standart donanımda sunuluyor.

4.85 metre boyuyla yerini aldığı modelden 22 cm daha uzun olan aracın genişliği de 9 cm artmış. 5 kişilik oturma kapasitesi sunduğu durumlarda bagaj hacmi 885 litre olan aracın maksimum kargo taşıma hacmiyse 2.297 litre.

İkisi benzinli, ikisi de Diesel olmak üzere toplam dört motor seçeneğine sahip olan aracın motorlarının tamamında direkt enjeksiyon sistemi ve turbo besleme kullanılmış. Benzinli motorların güçleri 150 ve 200 beygir olarak açıklanırken turbo Diesel üniteler 140 ve 170 beygir güç üretebiliyorlar.

Donanımları arasında çift debriyajlı, yarı otomatik şanzıman (DSG) da bulunan aracın kayarak açılan arka kapıları opsiyonel olarak elektrikli alınabiliyor. Yeni MPV'de sunulan sunroof eski modelde bulunandan 3 kat daha büyükken üç bölgeli otomatik klima yolcuların konforunu üst düzeye taşımaya yardımcı oluyor.

Motorların yakıt tüketimlerini minimum seviyeye indirmek isteyen Seat, bütün Alhambra modellerinde stop/start teknolojisi ve kinetik enerji geri dönüşüm sistemini standart olarak sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder