22 Nisan 2010 Perşembe

SMS 302 Mustang



Steve Saleen tarafından kurulan SMS Supercars yeni nesil Ford Mustang GT temelleri üzerine geliştirdiği modeli 302 Mustang'i tanıttı.

İddialı bir gövde kitiyle donatılan aracın ön tamponu baştan tasarlanırken alt kısmına eklenen splitter unutulmamış. Far optikleri makyajlanan aracın ön panjuru yenilenirken motor kaputu üzerinde ek hava yarıkları açılmış. Yan kısımda "302" ve "SMS" logoları dikkat çekerken yenilenen yan eteklerin arka kısımlarına hava delikleri açılmış.

Baştan tasarlanan arka tamponun altında bir difüzör bulunurken yan kısımlarına da hava yarıkları eklenmiş. Arkadan bakıldığında rahatça görülebilen "SMS" yazısı tamponun ortasına yerleştirilirken egzoz sisteminin dörtgen şekilli çift çıkışı yere dik olarak yerleştirilmiş. Arka kısımda dikkat çeken bir başka yenilik olarak bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler gösterilebilir.

İç mekan tasarımında fazla oynama yapılmayan 302 Mustang'in çift renkli deri döşemeleri Alcantara ile birleştirilerek seçkin bir görünüm elde edilmiş. Yeni bir ses sistemiyle donatılan araçta kullanılan yeni gösterge paneli de dikkat çekici bir ayrıntı.

Otomobilde kullanılan 20 inç çaplı jantların içerisinde bulunan fren sistemi modifiye edilirken süspansiyon sistemi de tamamen yenilenmiş.

Görünümünde bu kadar değişiklik yapılan aracın motoru da ellenmeden geçilmemiş. SMS 302 4V adlı modelde kullanılan 5 litre hacimli v8 motorun silindir kapağı, piston başına 4 supap sunacak şekilde modifiye edilirken egzoz sistemi ve hava filtreleri yenilenmiş. Bu geliştirme çalışmaları sonucunda 440 beygir güç, 544 Nm tork üretebilir hale gelen motor aracı 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate 4.5 saniyede ulaştırabiliyor.

SMS 302SC adı verilen modeldeyse 5 litre hacimli motora bir kompresör besleme eklenmiş. 535 beygir güç, 612 Nm tork üretebilen motor aracı 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate 4.3 saniyede ulaştırabiliyor. Her iki motor seçeneği de 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzıman seçenekleriyle ısmarlanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder