18 Nisan 2010 Pazar

Toyota Sienna


Toyota'nın pedal sorunlarının ardından şimdi de pasla başı dertte. Tundra modellerini aşırı paslanma riski nedeniyle geri çağırmış olan üretici şimdi de minivan modeli Sienna için benzer bir operasyon başlattı.

A.B.D.'de satılmış yaklaşık 600.000 araçla birlikte Kanada'da satılan yaklaşık 270.000 aracı kapsayan operasyonda 1998 ile 2010 yılları arasında üretilen ve soğuk eyaletlerde satılmış olan iki tekerlekten çekişli Sienna modelleri kontrolden geçirilecek.

Kanada'da da satılan araçların tamamı operasyondan etkilenirken A.B.D.'nin District of Columbia, Connecticut, Delaware, Illinois, Indiana, Kentucky, Massachusetts, Maryland, Maine, Michigan, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Virginia, Wisconsin ve West Virginia eyaletlerinde satılan araçlar geri çağırılmış.

Sorunu detayındaysa iki tekerlekten çekişli Sienna modellerinin alt kısmında bulunan stepnenin sabitleyicilerinin yollarda bulunan tuz nedeniyle çabuk paslanması ve uç durumlarda kırılarak stepnenin serbest kalmasına neden olabilmesi yatıyor.

2 yorum:

  1. Onur son zamanlarda toyota dahil bir çok markanın geri çagırma operasyonlarını bizlere aktarıyorsun.Peki senin yorumun nedir neden birden bire bu durum hasıl oldu.Daha eskiden vardıda gün yüzüne mi cıkmıyordu.Senin görüşün nedir.Toyotayı bilenler biir adamlar herhangi bir butona dahi nasıl basılacagını mühendislik hesapları ile hesaplayıp bunu fabrikada uygulatan bir marka.Ne oldu da işler sarpa sardı.

    YanıtlaSil
  2. Geri çağırma operasyonlarının son dönemde artışta olmasının en büyük sebebi Toyota'nın ilk pedal sorununa verilen büyük ceza. Eskiden de araçlarda ufak tefek sorunlar çıkıyordu fakat bu sorunlar, olayı uluslararası boyuta ulaştırmadan çözülmeye çalışılıyordu.

    Örneğin Opel, Vectra C'nin 2.2 litre hacimli motora ve otomatik şanzımana sahip olan versiyonlarında yağ soğutma problemi olduğunu keşfettikten sonra genel bir geri çağırma yerine servise gelen otomobilleri onarma yoluna gitmişti.

    Özellikle şu sıralar bu tip riskleri alıp prestij kaybına uğramak istemeyen firmalar en ufak sorunda çekinmeden geri çağırma operasyonu yolunu seçer oldu.

    YanıtlaSil