24 Nisan 2010 Cumartesi

MG ZERO




Ford'un Start konsepti, 2010 Pekin otomobil fuarında görülebilecek tek kompakt hatchback konsepti değil. Çin merkezli SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) tarafından yönetilen MG de fuarda kendi konsptini sergiliyor.

Ford'un konsept otomobilinin aksine oldukça köşeli çizgilere sahip olan otomobil 5 kapıya sahip. Ön tampon ve panjurunda bulunan LED aydınlatma grubuyla dikkat çeken aracın büyük jantları sportif bir görünüm sunarken arka kısımda bagaj kapağı üzerindeki camın büyük boyutları geri görüşü oldukça iyileştiriyor.

Arka tamponun ortasına yerleştirilen egzoz çıkışı ve yanlarında bulunan LED aydınlatmalar, arkada bulunan MG logosunun altına yerleştirilmiş ekranla bir bütünlük sağlamış.

İç mekanı da fütüristik tasarımdan payına düşeni alan aracın vites modu ortada bulunan düğmelerden yapılırken viteslerin değişimi için direksiyon simidinin yanlarında bulunan kulakçıklar kullanılmakta. Ambiyans ışıklarıyla donatılmış iç mekanı dokunmatik ekranlarla donatılmış olan otomobilin bu sıradışı tasarımı İngiltere'de bulunan tasarım bürosu tarafından yapılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder