12 Ağustos 2022 Cuma

GMC Canyon


Yeni nesil GMC Canyon bizlerle. Chevrolet Colorado'nun ortaya çıkmasının ardından çok gecikmeden tanıtılan pick up aslında eskiden de olduğu gibi bu modelin teknik ikizi. Kaput altında yaşanan gelişmeler de ikizinden tanıdık.

Görsel olarak Colorado'nun izinden gittiğini söyleyebileceğimiz Canyon'da daha büyük ön panjurlar ve ince yapıları korunsa da farklı far tasarımı dikkat çekiyor. Kaputu da az da olsa farklılaştırılan araçta çapları 20 inçe kadar çıkan yeni jant seçenekleri bulunuyor. Çamurluk korumalarının üzerine ışıklandırmalar eklenirken LED stoplar ve kasa kapağı çevresinin de tasarımı değiştirilmiş.

İç mekanı kardeşiyle neredeyse aynı olan modelde dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran korunmuş. Ön yolcu önünde yer alan panel yeniden tasarlanırken köşelerdeki havalandırma çıkışları da daireselden köşeliye dönmüş. Vites konsolundaysa bir farklılık bulunmuyor.

17 inç çaplı jantlar, 33 inç çaplı lastikler ve yükseltilmiş süspansiyon sistemi sayesinde AT4X seçeneğinin yerden yüksekliği 272 mm'yi bulan Canyon'un bu seçeneği 36.9 derece yaklaşma, 25 derece uzaklaşma ve 24.5 derece askı açılarına sahip.

Turbo beslemeye sahip. 2.7 litre hacimli, 4 silindirli motorun tek seçeneğini sunacak olan Canyon 314 beygir güç, 582 Nm tork üretebiliyor. Arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen araç 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılıyor. 745 kg yükleme kapasitesi ve 3.5 tonluk çekme kapasitesiyse ulaşılabilen maksimum değerler.

Kia Ray


2011 yılında ortaya çıkan ve 2017 yılında makyajlanan küçük Kia yeniden makyaj operasyonuna giriyor. Daha modern bir görünüme kavuşan otomobil büyük ihtimalle sadece Güney Kore pazarında satılmaya devam edecek.

Markanın güncel yüzüne kavuşan otomobilde farların dikey hale geldiği ve kapalı panjurun da daha öne çıkan hale geldiği görülebiliyor. Jantları ve yan aynaları da yenilenen Ray'in ön tamponu da biraz daha sportif duruyor. Stoplarının da şekli değişen aracın bu parçaları, bagaj kapağı üzerinden birbirine bağlanmış. Arka tamponun da alt kısmı artık siyah renkli.

Sağ arka kapısı arkaya doğru kayarak açılan Ray'in iç mekanında büyük yenilikler yok. Dijital gösterge paneline kavuşan aracın dokunmatik ekranı da büyümüş. Döşeme seçeneklerindeyse gövde renklerinde olduğu gibi yenilikler mevcut.

Teknik verileri henüz açıklanmayan Ray'in bu konuda büyük bir değişikliğe uğrayacağı düşünülmüyor. Hyundai i10 ve Kia Picanto ile platform kardeşi olan aracın önceki halinde 1 litre hacimli, benzinli motor, 4 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmişti. Elektrikli seçenekse 68 beygir güç ve 16.4 kWh kapasiteli bataryalara sahipti.

9 Ağustos 2022 Salı

Toyota Yaris Ativ

Toyota, küçük ve lüks sedan modeli Yaris Ativ'i Tayland'da tanıttı. Küçük bir Corolla'yı andıran otomobilin donanımında, boyutlarından beklenmeyecek kalemler yer alıyor. Kaput atlıysa çok dikkat çekici değil.

4.425 mm boya, 1.740 mm genişliğe ve 1.480 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.620 mm. Köşeli hatları önde büyük bir hava girişine dönüşen otomobilde 16 inç çaplı jantlar, LED farlar ve çok kısa yapılı bagaj kapağı bulunuyor. Bu arada arkadan bakıldığında otomobili Honda City ile karıştırmak mümkün.

İç mekana geçildiğinde baklava desenli deri döşemenin aynı renkte konsolda da devam ettiği görülebiliyor. Dijital gösterge paneli ve ortalama büyüklükte dokunmatik ekranın haricinde dijital havalandırma kumandası, arka bölümde havalandırma ızgaraları, ön camda trafik kamerası, 360 derece kamera, adaptif hız sabitleme sistemi ve Pioneer ses sistemi gibi donanımlar araçta sunulmakta.

Kaput altında 1.2 litre hacimli, benzinli ve atmosferik emişli motor bulunduran otomobil 94 beygir güç, 110 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı şanzıman (CVT) gücü ön aksa aktarıyor. Araçta üç farklı sürüş modu da sunuluyor.