9 Ağustos 2022 Salı

Toyota Yaris Ativ

Toyota, küçük ve lüks sedan modeli Yaris Ativ'i Tayland'da tanıttı. Küçük bir Corolla'yı andıran otomobilin donanımında, boyutlarından beklenmeyecek kalemler yer alıyor. Kaput atlıysa çok dikkat çekici değil.

4.425 mm boya, 1.740 mm genişliğe ve 1.480 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.620 mm. Köşeli hatları önde büyük bir hava girişine dönüşen otomobilde 16 inç çaplı jantlar, LED farlar ve çok kısa yapılı bagaj kapağı bulunuyor. Bu arada arkadan bakıldığında otomobili Honda City ile karıştırmak mümkün.

İç mekana geçildiğinde baklava desenli deri döşemenin aynı renkte konsolda da devam ettiği görülebiliyor. Dijital gösterge paneli ve ortalama büyüklükte dokunmatik ekranın haricinde dijital havalandırma kumandası, arka bölümde havalandırma ızgaraları, ön camda trafik kamerası, 360 derece kamera, adaptif hız sabitleme sistemi ve Pioneer ses sistemi gibi donanımlar araçta sunulmakta.

Kaput altında 1.2 litre hacimli, benzinli ve atmosferik emişli motor bulunduran otomobil 94 beygir güç, 110 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı şanzıman (CVT) gücü ön aksa aktarıyor. Araçta üç farklı sürüş modu da sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder