27 Kasım 2014 Perşembe

Toyota Verso 1.6 Premium Navi


Japon üretici Toyota'nın küçük MPV modelleri arasında yer alan aracı Verso blogun test konukları arasına girdi. İlk olarak 1997 yılında piyasaya çıkan otomobil üç nesil boyunca Corolla Verso ismiyle üretildi. Üçüncü nesil örnekleri Türkiye'de üretilen araç daha sonra isminde yer alan Corolla ekini kaybederken üretim de Türkiye ile birlikte Çin'e de verildi.

Türkiye pazarında 1.6 ve 1.8 litre hacimli benzinli motorların yanında Aralık ayında tanıtılan 1.6 litre hacimli turbo Diesel üniteyle de satışa sunulan aracın dört farklı donanım paketi bulunuyor. Avrupa pazarlarında satılan 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorsa yüksek vergiler nedeniyle ithal edilmiyor. Testime konuk olan Verso'da 1.6 litre hacimli benzinli motor ve en üst donanım paketi bulunuyor.

26 Kasım 2014 Çarşamba

Škoda Fabia R5


Yeni nesil Škoda Fabia kendisini parkurlarda da gösterecek. Önceki senelerde yarışan Fabia Super 2000 yerine tanıtılan araç ilk olarak Essen'de görücüye çıkacak.

Rally araçlarında görmeye alıştığımız detaylara sahip olan otomobilde genişletilmiş çamurluklar, hafifleyen jantlar, ek hava giriş ve çıkışları, küçük yan aynalar, tavanda havalandırma girişi, bagaj kapağı üzerine eklenen ayarlanabilir spoiler, arka kapı camları üzerine eklenen havalandırma delikleri bulunurken egzoz çıkışı da arka tamponun ortasına alınmış.

Teknik detaylarının çoğunu rakipleriyle paylaşan araçta turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motor ve 5 ileri vitesli sıralı şanzıman görev yaparken ağırlık 1.230 kg'da sabitlenmiş.

Subaru Forester tS


Subaru'nun sınırlı üretime alınan modellerinden Forester tS yeni versiyonuna kavuştu. Yeni nesil Forester temelleri üzerine geliştirilen ve Japonya'ya özel 300 örneği bulunacak olan otomobilin sportif özellikleri ağır basıyor.

Ön tamponu altına bir splitter eklenen aracın STI logolu siyah ön panjurunda kırmızı süslemeler bulunurken jant çapları 19 inçe çıkmış. Yan aynalar ve spoiler de siyaha boyanırken arka tamponun alt kısmında metal koruma, kırmızı renkli ince şerit ve daha büyük egzoz çıkışları dikkatlerden kaçmıyor.


İç mekanda karbon fiber görünümlü kaplamalarla deri ve süet döşemeler kullanılan otomobilin deri kaplı, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, gösterge paneli, koltukları, motor çalıştırma düğmesi ve vites topuzunda STI logoları görülebiliyor. Metal pedal setine de sahip olan aracın ön koltuk yan destekleri de yükseltilmiş.

Güçlendirilen fren sistemi Brembo imzası taşıyan Forester tS'in 15 mm alçaltılıp sertleştirilen süspansiyon sistemine ön kule gergisi eklenirken egzoz sistemi de yenilenmiş.

Önceki nesil modelin aksine 2 litre hacimli, turbo beslemeli bir motorla donatılan otomobil 280 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. Yeni bir yağ soğutucusuyla donatılan modelde sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

25 Kasım 2014 Salı

Hyundai Grand i10


Hyundai'nin Türkiye'de ürettiği modeller arasında olan i10'un Hindistan'da üretimde olan biraz daha lüks donanımlı kardeşi Grand i10'un sedan gövdeye sahip versiyonu Xcent Meksika pazarında da satılmaya başladı.


3.99 metre boya sahip olan küçük sedan B sütununa kadar hatchback kardeşiyle eş görünüm sunarken ucu spoiler şekilli kısa yapılı bagaj kapağı bu bölümde farklı bir görünüm sunuyor. İç mekanı da 5 kapılı kardeşinden alınan otomobilin donanımı isteğe bağlı olarak biraz daha zengin olabiliyor.

Sadece 1.2 litre hacimli benzinli motorla sunulacak olan araç 87 beygir güç üretebilirken 5 ileri vitesli manuel şanzıman standart donanımda yer alıyor. Grand i10'da gelecekte otomatik şanzımanın da opsiyonel donanımda bulunması planlanıyor.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake


Mercedes, önden çekişli modellerinden CLA'nın ailesini genişletiyor. Şık görünümlü dört kapılı coupé'nin ardından şimdi de sıra birkaç aydır casus fotoğrafları yayınlanan Shooting Brake versiyona geldi.

Tasarımında büyük bir sürpriz bulunmayan otomobil B sütununa kadar dört kapılı kardeşiyle aynı görünüme sahipken bu bölümün arkasına geçilince de minyatür bir CLS Shooting Brake görünümü benimsenmiş.


Daha düz devam eden tavan sayesinde arka koltuk baş mesafesi artan aracın bagaj hacmi 495 litre olarak açıklanırken arka koltuk sırtlıkları dikleştirilerek bu hacim 595 litreye büyütülebiliyor. Koltuklar tamamen yatırıldığındaysa hacim 1.354 litre oluyor.

İç mekan tasarımı da dört kapılı kardeşininkinden farklız olan Shooting Brake'in motor seçenekleri de tanıdık. 2.1 litre hacimli turbo Diesel motor CLA 200 CDI'da 136 beygir güç, 300 Nm tork üretebilirken aynı ünite CLA 220 CDI'da 177 beygir güç, 350 Nm tork üretiyor.


1.6 litre hacimli benzinli motor CLA 180'de 122 beygir güç, 200 Nm tork üretirken CLA 200'de 156 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 2 litre hacimli motorsa CLA 250'de 211 beygir güç, 350 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekiş sistemiyle de alınabiliyor.


Ailenin en sportif üyesi CLA 45 AMG Shooting Brake'in 2 litre hacimli motoru 360 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 250 km/s.

Carlsson CGA


Mercedes modellerinin modifikasyon işlemleriyle uğraşan firmalardan Carlsson küçük crossover GLA için geliştirdiği kitleri tanıttı. Sunulan seçenekler arasında Türkiye'de dikkat çekecek bir paketin bulunması da olumlu.

Otomobilin ön panjuruna kendi logosunu koyan Carlsson ön tamponun alt bölümüne splitter eklerken arka tamponun altına da küçük bir difüzör yerleştirilmiş. Yenilenen egzoz sistemi dört çıkışa sahipken jant seçeneklerinin çapları 18 ile 21 arasında değişiyor.

GLA 200'ün 1.6 litre hacimli motorunu 187 beygir güç, 300 Nm tork üretebilecek şekilde güçlendiren Carlsson GLA 250'nin 2 litre hacimli ünitesinden 253 beygir güç, 420 Nm tork alabilmiş.

MTM S8 Talladega


Audi'nin büyük sedan modeli A8'in en yüksek performanslı versiyonu S8, MTM tarafından modifiye edildi. Sıradan bir güçlendirme işlemi yapılmayan otomobilin sadece 25 örneği üretileceği açıklandı.

Bobby Unser'ın 1986 yılında Audi 5000 CS Turbo ile Talladega Speedway'de kırdığı ortalama hız rekoruna ithafen Talladega ismini alan otomobilin Almanya fiyatı vergiler dahil 189.708 Euro olarak açıklandı.


Süspansiyon sistemi alçaltılan otomobilde 21 inç çaplı jantlar kullanılırken gövde kitinde büyük hava girişlerine sahip ön tampon, geniş yan etekler, bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler, difüzör ve çift çıkışlı egzoz sistemi görev yapıyor.

İç mekanda MTM logolu koltuklar ve karbon fiber kaplamalar görülebilirken kaput açıldığında motor üst kapağının da karbon fiberden üretildiği gözlerden kaçmıyor.


Çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motoru 760 beygir güç, 945 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilirken 200 km/s sürate ulaşması 10.5 saniye sürüyor. Aracın maksimum süratiyse 325 km/s'te sınırlandırılmış.

24 Kasım 2014 Pazartesi

B&B Audi TT


Yeni nesil Audi TT'nin tanıtımının ardından otomobile uygulanan modifikasyon kitleri de ortaya çıkıyor. Aracın benzinli motorları için performans parçaları geliştiren B&B yürüyen aksamda da geliştirmeler yapmış.

Dış görünümde 20 inç çaplı jantlar dışında bir değişiklik bulunmazken fren ve süspansiyon sistemlerinde geliştirmeler yapılmış. İki farklı egzoz sistemini de aksesuarlar arasına ekleyen firma bu ünitelerin ilkinden 14, ikincisindense 20 beygir ek güç alabilmeyi başarmış.


Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor için hazırlanan ilk kit 1.198 Euro fiyata 300 beygir güç, 420 Nm tork sunarken bu paketin geliştirilmiş versiyonu 310 beygir güç, 435 Nm tork üretebiliyor.

3.950 Euro karşılığında alınabilen kit 326 beygir güç, 450 Nm tork sunarken 9.950 Euro değer biçilen paket 360 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. Otomobilini pistlerde zorlamak isteyen sürücüler için yağ soğutucusu 1.295 Euro karşılığında alınabiliyor.

DMC Huracán Affari


Lamborghini'nin yeni yıldızı Huracán için geliştirilen modifikasyon kitleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Otomobilin görünümünü de farklılaştıran DMC'nin ilk denemesinde güç artışı az tutulmuş.

Aerodinamik paketinde ön tampona eklenen deflektörler ve splitter, yan etekler, sabit spoiler ve difüzör bulunan otomobilin ön aksında 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar kullanılırken egzoz sistemi de yenilenmiş.

5.2 litre hacimli v10 motorunun elektronik kontrol ünitesi üzerinde de çalışma yapan DMC ünitenin gücünü 630 beygire yükseltmiş.

BRABUS C Serisi


Geçtiğimiz Ağustos ayında yeni Mercedes C Serisi için hazırladığı modifikasyon kitlerini tanıtan BRABUS şimdi de aynı otomobilin AMG paketli versiyonları için hazırladığı parçaları tanıtıyor. Üstelik bu sefer Türkiye'de satılan modellerin çoğunu ilgilendiren bir güç kiti de sunulmuş.


Ön tampon altına bir splitter ekleyen firma ön panjura da kendi ızgarasını uygularken yan etekleri de genişletmiş. Farklı tasarımlarda alınabilen 18, 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri sunan aracın arka bölümünde ince bir spoiler, difüzör ve dörtlü egzoz çıkışları görülebiliyor.

Süspansiyon sistemi için 30 mm alçaltma kiti sunan BRABUS, C180 modeli için geliştirdiği modifikasyon kitini de tanıttı. Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorun gücünü 177 beygire, torkunuysa 300 Nm'ye yükselten paket sayesinde otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 8.4 saniye sürerken maksimum sürati 230 km/s olmuş.

23 Kasım 2014 Pazar

Chevrolet Sail 3


Chevrolet'nin Çin pazarında sattığı küçük sedan modeli Sail yenilendi. İsminde küçük bir değişiklik olan aracın görünümündeki değişim kaputu altına da yansımış.

Biraz daha yuvarlak hatlara kavuşan otomobilde daha büyük bir ön panjur kullanılırken ön tampon da daha sportif bir görünüm sunmakta. Eskisinden 51 mm daha uzun olan aracın genişliği de 45 mm artmış. Aks mesafesi 35 mm artarken bagaj hacmi de 366 litreye ulaşmış.

Motor seçenekleri hakkında detaylı bilgi paylaşılmayan Sail 3'te 1.3 ve 1.5 litre hacimli benzinli üniteler manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle satılacak.