19 Aralık 2014 Cuma

G-POWER M4


BMW M4'ün piyasaya çıkmasının üzerinden geçen süre boyunca birçok modifikasyon firması otomobil üzerinde yaptığı çalışmaları tanıttı. Markanın uçuk güç üretebilen modellerini hazırlamakla ünlü firma G-POWER sportif coupé temelli ilk kitini hazırlamış.


Farklı yan etekler, ince bir spoiler ve 20 inç çaplı jantlarla birlikte yükseklik ve sertliği ayarlanabilen süspansiyon sistemiyle alınabilen aracın turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru 520 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen otomobil 200 km/s'e 11.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 325 km/s'in üzerine çıkmış.

18 Aralık 2014 Perşembe

Infiniti Concept Vision Gran Turismo


Gran Turismo 6 için tasarlanan otomobiller kervanına bir de Infiniti katıldı. Daha önce tanıtılan uçuk konseptler gibi fütüristik bir tasarım sunan aracın görünümü Mercedes'in aynı oyun için hazırlanan otomobilini andırıyor.


Seri üretim Infiniti modellerinde de kullanılan ön panjuru çok daha büyüterek araca uygulayan üretici agresig görünen ön tampon hava girişleri ve ince LED farlarla sportif görünümü pekiştirmiş. A sütununda ince kemerler kullanılan otomobilin yan aynaları yerine kameralar yerleştirilirken yan etekler çift katlı tasarıma sahip.

Siyah renkli dev jantlara sahip olan aracın çerçevesiz camlı kapıları yukarıya doğru açılıyor. Arka bölümde çok daha köşeli bir tasarım anlayışı dikkat çekiyor. Çok katlı difüzör, merkezi çıkışa sahip egzoz sistemi, ince yapılı LED stoplar ve dev spoiler bu bölümde dikkat çeken detaylar.

16 Aralık 2014 Salı

Volkswagen Golf GTI


Testlerime konuk olan otomobiller arasında çok sık karşılaşmadığımız efsaneler de bulunuyor. Volkswagen'in C segmentinde bulunan, hatta bu kategorinin gayri resmi ismini bile veren Golf'ün küçük hacimli Diesel motorla donatılan versiyonunu iki yıl önce Türkiye lansmanında test edip görüşlerimi paylaşmıştım.

İlk nesil örnekleri 1974 yılında yollara çıkan Golf'ün sportif seçeneklerinden GTI da 1976 yılında otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. 2012 yılında bu yana üretimde olan 7. nesil Golf'ün köşeli hatları ve hafifletilen MQB platformuyla daha etkileyici bir seçenek olması planlanan GTI şimdiye kadar üretilen örneklerinin tamamından daha güçlü bir motora sahip. Türkiye'ye 6 ileri vitesli DSG ile getirilen otomobil bakalım isminin hakkını verebilecek mi.

Hyundai Azera


Hyundai'nin büyük makyaj operasyonu sadece Avrupa'yı vurmadı. Kuzey Amerika pazarının başarılı seden modellerinden olan Azera da değişimden payına düşeni alan otomobiller arasında.

Küçük rötuşlardan oluşan makyajla birlikte yeni bir ön tampona kavuşan araçta LED sis farları kullanılırken ön panjur da elden geçirilmiş. Yeni jant seçeneklerine kavuşan Azera'nın farklı tasarıma sahip arka tamponunun altında görülen egzoz çıkışları da rötuşlanmış.


İç mekana geçildiğinde Avrupa'da satılan modellerde kullanılan gösterge paneli görülebilirken tamamen yenilenen orta konsolun üzerinde daha büyük bir dokunmatik ekran ve küçük düğmeler dikkat çekiyor. Elektronik yardımcı sayısı da artan otomobilde kör nokta uyarısı, şerit değiştirme asistanı, uzun far yardımcısı ve kaza önleme sistemi bulunuyor.

Kaputu altında bir yenilik sunmayan otomobilin 3.3 litre hacimli v6 motoru 293 beygir güç, 345 Nm tork üretebiliyor. Otomatik şanzımansa yine 6 ileri vitesli.