28 Mayıs 2010 Cuma

Mazda Biante 2.0 S NAVI Special


Mazda 2010 yılında özel versiyona doymuyor. Biante ve Axela'nın 90. yıl versiyonları ardından roadster model RX-5'in 20. yıl ve Black&Mat versiyonlarını tanıtan marka son olarak yine Axela'nın Sport 1.5 S Style modelini piyasaya sürmüştü.

Bu kadar özel seri Mazda'yı sıkmamış olacak ki MPV model Biante için de özel donanımlı bir versiyon sunulmaya başlanmış.

Dış görünüşünde bir değişiklik bulunmayan aracın donanımına sesle kumanda edilebilen ve televizyon fonksiyonu da bulunan navigasyon ve park yardımcı sistemi eklenmiş. 73.500 Yen (Yaklaşık 1.200 TL) ek ücretle alınabilen bu paket sadece 400 araç için sunulacak.

Hem iki hem de dört tekerlekten çekişli versiyonları sunulacak olan otomobilin her iki çekiş sisteminde de 2 litre hacimli, benzinli motor sunuluyor. Önden çekişli model i-stop sistemi ve 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulurken dört tekerlekten çekişli modeller 4 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunuluyor.

Range Rover


Range Rover'ın motor ailesine yeni bir v8 katılıyor. 2011 model yılından itibaren sunulacak olan motor 4.4 litre hacimli bir turbo Diesel.

Halen piyasada olan 3.6 litre hacimli v8 motora sahip olan Range Rover'dan 3.000 Euro daha pahalı (Almanya'da) olması beklenen aracın yeni motoru 308 beygir güç, 700 Nm tork üretebilecek.

Maksimum sürati 208 km/s olarak belirlenen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 7.6 saniye sürmekte. Sekiz ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılması beklenen SUV 100 km mesafede ortalama 10.2 litre mazot tüketmekte.

Kahn Freelander RS200




Range Rover Sport RS600 modeli oldukça ilgi gören Project Kahn dikkatini şimdi de Freelander üzerine çevirdi. Tamamlanmış haliyle 29.995 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlara sahip olan araçta yaklaşık 10.000 Sterlin değerinde aksesuar bulunuyor.

Dışarıdan bakıldığında metalik gri renkli kapı kolları, ayna muhafazaları ve ön tampon altı hava kanallarıyla dikkat çeken araçta 20 inç çaplı jantlar bulunuyor. Mat siyah renki kaput şeritleriyle gövde rengine boyanan yan hava yarıkları, yan etekler ve ön panjursa daha az dikkat çeken değişiklikler olarak opsiyon listesinde yer ediniyorlar.

Far, sinyal ve stopları koyulaştırılan aracın iç mekanına geçildiğinde siyah renkli deri döşeme ve bu döşemeyle kontrast oluşturan beyaz renkli dikiş iplikleri sizi karşılıyor. Baklava desenli oturma alanı sunan koltukların önde bulunan ikisinin sırtlığında RS200 arması bulunuyor. Aracın gösterge tablosunu da yenileyen Project Kahn, hız göstergesini beyaz zeminli tasarlarken devir göstergesinde kırmızı renkli aydınlatma tercih edilmiş.

Mercedes-Benz SLS AMG Türkiye Lansmanı


Alman üretici Mercedes, tanıtımını geçtiğimiz yıl yapmış olduğu süperspor otomobili SLS AMG'nin Türkiye lansmanını 27 Mayıs 2010 tarihinde Santralistanbul'da yaptı.

Lansman törenine Mercedes-Benz yetkililerinin yanında, 2010 Türkiye Grand Prix'si için ülkemizde bulunan Mercedes-Benz motorsporları direktörü Norbert Haug ve Michael Schumacher de katıldı.

SLS AMG'nin tanıtımından önce Mercedes GP Petronas Formula 1 takımı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Haug söz almazken Schumacher basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Soru cevap seansı sırasında "Üzerimde gri, beyaz ve siyah renkler olsa da kalbimin bir kısmı hala kırmızı" şeklinde konuşan Schumacher, Scuderia Ferrari kendi ismini anmasa da eski günleri unutmadığının da mesajını vermiş oldu.

Toplantının ardından verilen davet sonrasında yapılan törenle davetlilerin karşısına çıkan SLS AMG'yi Michael Schumacher ve Norbert Haug tanıttı.

Teknik verilerine buradan ulaşabileceğiniz aracın Türkiye lansmanı sırasında çektiğim fotoğrafları buradan görüntüleyebilirsiniz.

27 Mayıs 2010 Perşembe

Ford Focus


Ford'un Avustralya kolu bu aralar oldukça yoğun çalışıyor. Geçtiğimiz hafta Territory'yi paspasları nedeniyle geri çağıran üretici şimdi de Focus modelini geri çağırdı.

28 Mart 2007 ile 17 Ağustos 2009 tarihleri arasında Güney Afrika'da üretilen TDCI modellerini kapsayan geri çağırma operasyonunun nedeni, üretimden kaynaklanan bir hata yüzünden yakıt deposunun altında bulunması gereken ısı kalkanının bazı modellerde bulunmaması olarak açıklandı.

DW10 kodlu turbo Diesel motora sahip 2.891 aracı etkileyen sorun nedeniyle raporlanmış bir kaza henüz yaşanmamış.

Audi TT-S




Alman üretici Audi, Nisan ayı başında makyajladığı TT serisinin sportif üyesi TT-S'i de aynı makyaj kapsamına aldı.

Yeni bir ön tamponla donatılan otomobilin ön panjuru da hafifçe mekyajlanırken opsiyon listesine yeni gövde rengi seçenekleri eklenmiş. İç mekanında çift tonlu döşeme seçeneği sunulmaya başlanan otomobilin motorundaysa bir yenilik bulunmuyor.

Otomobilin turbo beslemeye sahip iki litre hacimli motoru 272 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış olan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 5.2 saniye sürüyor.

Ford


2010 yılında finali Norveç'in başkenti Oslo'da yapılacak olan Eurovision şarkı yarışmasının ulaşım sponsoru Ford oldu.

Bu yıl 50. yaşına basan şarkı yarışmasını 1985 yılında "la det swinge" adlı şarkılarıyla kazanan Norveçli grup Bobbysocks'ın üyelerinden Hanne Krogh, araçları bu yıl kullanacak kişilere teslim etti.

Siyah ve beyaz renklerde toplam 40 adet araçtan oluşan Eurovision filosu S-Max, Galaxy, Mondeo, Kuga ve Transit modellerini içeriyor. Araçların üzerinde, Eurovision'un bu sene sloganı olan "Share the Moment" (Anı paylaş) cümlesi bulunuyor.

G-POWER M3 Tornado CS



G-POWER, haberini iki gün önce yayınladığım M3 GT2 S modelini fazla sert bulanlar için bu aracın "evcilleştirilmiş" bir modelini de tanıttı.

Görünümü biraz daha sadeleştirilmiş olsa da 24 saatlik Nürburgring turunun 2010 ayağında birinciliği alan BMW M3 GT2'nin yol versiyonu olduğu belli olan araçta kullanılan 20 inç çaplı jantlar M3 GT2 S'inkilerle aynı çapta olsalar da arkada kullanılan jantların genişliği 1 inç azaltılmış.

Dış mekanında genişletilmiş çamurluklar ve büyük spoiler gibi donanımlar bulunmayan otomobil bu haliyle bile özel bir araç olduğunu belli ediyor. Üzerinde ek hava delikleri açılan motor kaputu, ön tamponun altına eklenen karbon fiber splitter, arka tamponun altında bulunan karbon fiber difüzör ve birisi bagaj kapağının üzerinde diğeriyse arka camın üst kısmında bulunan iki küçük spoiler aracın görünümünü farklılaştırmaya yetiyor.

İç mekanı da M3 GT2 S'in pist odaklı kabininden farklı olan aracın arka koltukları iptal edilmezken standart BMW M3'te sunulan aksesuarların tamamı bu otomobilde de bulunuyor.

Motor modifikasyonu konusunda M3 GT2 S'ten bir farkı olmayan otomobilin 4 litre hacimli v8 motoru kompresör besleme yardımıyla 600 beygir güç, 580 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.3 saniyeden az süren otomobilin maksimum sürati manuel şanzımanla 320 km/s'in üzerine çıkarken 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla 330 km/s'in de üzerine ulaşıyor. Bu arada aracın 0'dan 200 km/s sürate ulaşmak için ihtiyaç duyduğu süre de 11.8 saniye olarak açıklandı.

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Hulme CanAm


Artık Yeni Zelanda'nın da bir süperspor otomobili var. Ülkenin tek Formula 1 şampiyonu Denny Hulme'nin soyadını taşıyan araçtan sadece 20 adet üretilecek.

Tasarım itibariyle Caparo T1 ile KTM X-Bow'un kırması gibi duran otomobil tavanı bulunmayan bir roadster. Üretiminde kullanılan karbon fiber ve kompozit malzemeler sayesinde ağırlığı 980 kg olan araç ilk olarak 2006 yılında, Goodwood Festival of Speed sırasında tanıtılmıştı. 4.712 mm boya, 1.958 mm genişliğe, 1.095 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.830 mm olarak açıklandı.

Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlarla donatılan aracın fren sisteminde 362 mm çaplı diskler ve AP Racing imzalı, 6 pistonlu kaliperler görev yapmakta.

GM raflarından alınan 7 litre hacimli v8 motoru 600 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.5 saniyenin altına inerken maksimum sürat 322 km/s'in üzerinde.

Araç siparişi için 10.000 Sterlin ön ödeme alan firma, otomobillerin tanesini 295.000 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlardan satacak.

RDX Seat León



Alman modifikasyon şirketi RDX Racedesign, Seat León için hazırladığı gövde kitini tanıttı. Birçok değişik parçadan oluşan kitin haricinde motor kaputunun altında bir yenilik yapılmamış.

Ön tampon ve tampon altına eklenen spoiler ikilisi için üç değişik tasarım sunan RDX, bu parçaların fiyatını 169 Euro olarak belirlerken dört değişik tasarım sunan yan etekler için 129 Euro isteniyor. Arka tamponun altında bulunan çift katlı etek için istenen bedel 179 Euro olarak belirlenirken far çerçeveleri için 25 Euro talep ediliyor. İki ayrı boyda sunulan arka spoiler için küçük versiyonda 109, büyüğündeyse 149 Euro ekstra ödeme yapmak gerekiyor.

Çapları 19 inçe kadar çıkan jant seçenekleri sunan RDX Racedesign süspansiyon sistemini de alçaltabiliyor.

Mazda Scrum



Mazda, kei van modeli Scrum'ı makyajladı. Kutu gibi görünen köşeli çizgileri değişmeyen aracın iç mekan tasarımı da aynı kalmış.

Tasarımı yenilenen ön tampon, yeni sis farları, krom kaplı ön panjur ve şeffaf camlı stoplarla donatılan aracın iç mekanında dikkatleri en çok çeken değişiklik döşeme renklerinin yenilenmesi olmuş. Wagon ve Van adlı iki versiyona sahip olan aracın Wagon versiyonunda üç koltuk sırası sunuluyor.

Turbo beslemeye sahip 0.6 litre hacimli motoru 64 beygir güç üretebilen otomobil 900 kg ağırlığında. 3 ileri vitesli otomatik şanzımanın oranlarıyla oynayan Mazda ortalama yakıt tüketiminde 0.2 litre/100 km düşüş kaydetmiş.

NOVITEC ROSSO 612 Scaglietti



Ferrari'nin 2+2 oturma düzenli büyük coupé modeli 612 Scaglietti için sunulan performans paketlerine bir tane daha eklendi. Aşırı besleme sistemi kullanılmadan güç artıran sistemle birlikte görünüm paketi de sunuluyor.

Koyulaştırılmış stop ve sinyal lambalarıyla birlikte önde 20, arkada 21 inç çaplı jantlarla dikkat çeken otomobilin süspansiyon, egzoz ve fren sistemi de modifiye edilmiş.

İç mekana geçildiğinde, daha ergonomik bir şekil alan direksiyon simidi dikkat çekmekte. Kaplama maddesi ve rengi kişiye özel oluşturulabilen simidin kalınlığı da sürücü tarafından belirleniyor. Koltuklarının yan yükseltileri de kişiye özel ayarlanabilen otomobilin sürücü koltuğu, uzun boylu sürücülerin rahat edebilmesi için alçaltılabiliyor.

5.75 litre hacimli v12 motoru üzerinde oynama yapılmamış olan otomobilin egzoz sistemi ve elektronik kontrol ünitesinin yazılımı yenilenmiş. 565 beygir güç, 609 Nm tork üretebilen motoru, aracı 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaştırırken maksimum 325 km/s sürate olanak tanıyor.

25 Mayıs 2010 Salı

Citroën DS3 Just Black



Citroën'in küçük sporcusu DS3'ün sadece bir örneği bulunacak bir versiyonu tanıtıldı. İtalya pazarında açık artırmayla satılacak olan bu otomobilin satışından elde edilecek olan gelir AIDS'e açılan savaşı desteklemekte kullanılacak.

Gövdesinin alt kısmı mat siyah renge boyanmış olan otomobilin tavanıysa piyano siyahı renginde. Jantlarının merkezi ve koltuk döşemeleri de siyaha boyanmış olan otomobilin yolcu tarafında bir adet kırmızı kurdele bulunuyor.

Otomobilin 1.6 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 155 beygir güç üretebiliyor.

Subaru Cosworth Impreza STI CS400




Subaru ile Cosworth tarafından ortaklaşa geliştirilen Impreza WRX STI modeli yollara çıkmak için gün sayıyor. Teknik verileri geçtiğimiz Mart ayında açıklanan araç, Ford'un Focus RS500 adlı sınırlı seri modelinden çok daha nadir görülebilecek.

Yakın çekim pozlarının ardından tam boy fotoğrafları da internette dolanmaya başlayan otomobil Focus RS500'de olduğu gibi mat siyaha boyanmış. Jantları da siyah renkte ısmarlanabilen otomobilin dış tasarımında dikkatleri en çok çeken farklılıklar Cosworth logoları oluyor.

Arka camın altına eklenen küçük spoiler dikkatli gözlerden kaçmazken iç mekanda deri ve Alcantara kaplı Recaro marka sportif koltuklar, düz konumu işaretlenmiş deri kaplı direksiyon simidi ve üzerinde Cosworth logosu bulunan, piyano siyahına boyanan konsol kaplaması standart modelden farklılıkları oluşturuyor.

Fren sistemi SP Racing tarafından hazırlanan otomobilin amortisörleri Bilstein logosunu taşırken yaylar Eibach tarafından üretilmiş. Standart modelden 10 mm daha alçak yapılı olan otomobilin ön fren diskleri 355 mm çaplı. Genişliği 12 mm artırılmış olan aracın maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motoru 400 beygir güç, 540 Nm tork üretebilen otomobilden sadece 75 adet üretilecek. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.7 saniye süren aracın fiyatıysa 49.995 Sterlin olarak açıklandı.

G-POWER M3 GT2 S



2010 yılında kurulan G-POWER Motorsporları departmanı ilk meyvelerini vermeye başladı. M3 GT2 S olarak adlandırılan ilk model BMW'nin, 24 saatlik Nürburgring turunun 2010 ayağında aldığı birinciliği kutlama amacıyla üretilmiş.

Dış görünüşü, organizasyonu galip olarak bitiren BMW M3 GT2'yi andıran otomobilin karbon fiberden üretilmiş gövde kiti hem aerodinamik performansı hem de soğutma performansını artırıyor. Genişletilen çamurluklar arka kısımlarında havalandırma yarıklarına yer açarken bagaj kapağı üzerinde bulunan büyük spoiler dikkat çekiyor. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin ağırlığı yaklaşık 150 kg azaltılarak 1.500 kg'ın altına indirilmiş.

İç mekanı da dışı gibi sportiflik kokan aracın arka koltukları iptal edilirken standart ön koltuklar karbon fiberden üretilen yarış koltuklarıyla değiştirilmiş. Deri ve Alcantara döşemelerle dikkat çeken iç mekanda turuncu renkli deri döşemeler mavi renkli dikiş iplikleriyle bir kontrast oluşturuyor.

Otomobilde kullanılan 4 litre hacimli v8 motor aşırı besleme sayesinde 600 beygir güç, 580 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati, 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 320 km/s olarak açıklanırken 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 330 km/s'in üzerine çıkıyor.

Yol kullanımı için de tescilli olan otomobilin başlangıç fiyatıysa vergiler hariç 139.495 Euro.

BRABUS STEALTH 65




BRABUS'un tek örneğini ürettiği VANISH modeline bir kardeş geldi. İlk aracın aksine beyaz gövde rengine sahip olan otomobil aynı diğer araç gibi Dubai'de oturan bir zengin için üretilmiş.

Dış görünümünde motor kaputu üstüne eklenen yükseltici ve seviyesi ayarlanabilen arka spoiler ile dikkat çeken otomobilin iç mekanında STEALTH logoları dikkat çekiyor.

BRABUS'un yeni tanıttığı T65 RS modifikasyon kitiyle donatılmış olan Mercedes SL65 AMG Black Series'in çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli v12 motorunun gücü bu araçta 820 beygire yükseltilirken maksimum tork değeri 1.420 Nm'yi bulmuş.

Romeo Ferraris Alfa Romeo MiTo 1.6 JTDM




Magnetti Marelli'nin ardından bir başka İtalyan firması Alfa Romeo MiTo'nun modifikasyonu için kolları sıvadı. Romeo Ferraris tarafından tanıtılan bu MiTo hem abartısız bir şıklık hem de ciddi performans artışı sunuyor.

Bu MiTo'nun görünümüyle oynarken abartıdan kaçınmış olan Romeo Ferraris, ayna muhafazalarını, kapı kollarını, tavanı, 18 inç çaplı jantları, far ve stopların çerçeveleriyle arka tamponun alt kısmını siyah renge boyamayı tercih etmiş. Ön tamponun altına küçük bir splitter yerleştiren firma egzoz sistemine merkezi konumlu ve 76 mm çaplı çift çıkışı uygun görmüş.

İç mekanda da sadeliği elden bırakmayan firma alüminyum pedal seti ve vites topuzunun yanında deri ve Alcantara ile kaplanmış ve yan kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidini de opsiyon olarak sunmakta.

Standart durumda yere 15 mm daha yakın olan otomobilin yenilenen süspansiyon sistemi yükseklik ayarlı.

Aracın asıl yeniliğiyse motor kaputunun altında yatıyor. 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor 158 beygir güç, 402 Nm tork üretebiliyor. Otomobili 0'dan 100 km/s sürate 8.9 saniyede ulaştırabilen bu ünitenin sağladığı maksimum süratse 213 km/s.

Alfa Romeo MiTo Kit One





İtalyan yan sanayisinin dev ismi Magnetti Marelli, Alfa Romeo MiTo için geliştirdiği performans kitini tanıttı. Dikkat çekici görsel aksesuarlara sahip olan kitten sadece 200 adet üretileceği açıklandı.

Beyaz veya koyu gri renklerde alınabilen gövde kitinde genişleyen çamurluklar ve yenilenen tamponlar dikkat çekiyor. Ön çamurlukların arkasında ve arka çamurlukların ön kısmında hava emiş yarıkları bulunan otomobilin arka tamponunun altına büyük bir difüzör yerleştirilmiş. C sütununun üzerinde Alfa Romeo'nun ünlü yılanının çıkartması bulunan otomobillerde 18 inç çaplı jantlar kullanılmış.

Egzoz, fren ve süspansiyon sistemleri modifiye edilmiş olan otomobilde büyük boyutlu iki çıkışa sahip egzoz sistemi ve Brembo marka frenler görsel olarak da tatmin edici olabilen elemanlar.

MiTo'nun Quadrifoglio Verde modeli temel alındığında turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motorun gücünü 201 beygire yükselten kitin fiyatıysa henüz belli değil.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Pininfarina Nido EV




İlk örneği 2006 yılında tanıtılan Nido EV, Bluecar konseptinin üç kapılı versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Yuvarlak hatlı tasarımıyla sevimli bir görünüme sahip bu elektrik motorlu otomobil 140 km menzile ve 120 km/s'lik maksimum sürate sahip.

Arkaya yerleştirilen ve 41 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruyla donatılan iki kişilik otomobilin iç mekanıysa seri üretime henüz hazır değil.

Ford KA


A.B.D. merkezli üretici Ford'un Avustralya ayağından gelen geri çağırma haberinin hemen ardından Güney Amerika'dan da benzer bir haber geldi. Üreticinin Brezilya ayağı, 2008 ile 2010 yılları arasında ürettiği KA modellerini geri çağırdı.

Toplam 155.000 aracı kapsayan operasyonun nedenini sigorta kutusunda meydana gelen aksaklıklara bağlayan Ford normal hallerde farlar ve sinyaller gibi donanımların çalışmayı bırakabileceğini, uç durumlardaysa kısa devre nedeniyle yangın bile çıkabileceğini belirtti.

Brezilya'da üretilen Ford KA'nın Avrupa'da satılan KA ile, ismi dışında bağı bulunmuyor.

AVUS Audi S4



Audi'nin sportif sedan modeli S4'ün gücüne güç katan firmalar arasına AVUS Performans da katıldı.

Dışarıdan bakıldığında sadeliğiyle ön plana çıkan otomobilin ön ızgarası ve ön tamponda bulunan hava girişleri mat siyaha boyanmış. Bagaj kapağının üzerine yerleştirilen Audi logosu da siyaha boyanırken arka tamponun altına karbon fiberden üretilen bir difüzör eklenmiş. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin egzoz sistemi de yenilenmiş.

Yenilenen süspansiyon sistemi sertlik ve yükseklik ayarı sunan otomobilin 3 litre hacimli v6 TFSI motoru 333 beygir yerine 430 beygir güç üretebiliyor.

Aracın iç mekanı için de kişisel çalışmalar sunan AVUS, aracı değişik renkli deri döşemeler ve karbon fiber kaplamalarla donatılabiliyor.

Torque Developments Honda Civic Type-R


Atmosferik beslemeli ve yüksek devirli Honda motorlarında uzun süredir ciddi bir güç artışı alamayan müşterilerin bekleyişlerine bir son geldi. İngiltere merkezli modifikasyon firması Torque Developments International, Honda Civic Typer-R'ın 2 litre hacimli motoruna kompresör uygulaması yaparak %50'nin üzerinde güç artışı elde edebiliyor.

Aşırı besleme kullanmayan modifikasyon çalışmaları da sunan firma, egzoz sistemini de yenilemiş. Tamamen ayarlanabilir bir süspansiyon sistemiyle donatılabilen araç için sunulan kompresör besleme üç ayrı güç seviyesi sunuyor.

4.912 Sterlin ücret karşılığında sunulan ilk etap kitle birlikte 275 beygir güce ulaşılırken 5.956 Sterlin karşılığında motor gücü 295 beygire ulaşıyor. 764 Sterlin karşılığında ilk etaptan ikinci etaba terfi edebilen aracın 305 beygir güç sunan üçüncü etap modifikasyon çalışması da tek başına veya ikinci etap çalışmasının üzerine alınabiliyor.

Renault Clio


Fransız üretici Renault, İngiltere'de ilginç bir kampanyaya imza attı. Clio'nun 20. doğum günü kutlayan Renault İngiltere, 1.000 adet Clio Extreme 1.2s modelini, 20 yıl önce Clio 1.2 RL modelinin satıldığı fiyattan piyasaya sürecek.

Liste fiyatı 11.040 Sterlin olan otomobili %30'un üzerinde bir indirimle 7.450 Sterline satacak olan Renault ayrıca Clio'yu test eden potansiyel müşteriler arasında yapılacak olan çekilişle bir talihliye Clio 20th modelini hediye edecek.

Ford Territory


Ford'un Avustralya ayağı, bu ülkede satışa sunduğu Territory modelinin paspaslarını geri çağırdığını açıkladı.

Toyota'nın bazı modellerinde olduğu gibi pedallar altına kayıp frene tam olarak basılmasını engellemese de bu paspasların katlanıp istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini belirten yetkililer tasarım hatasından kaynaklanan bu handikapın düşük süratli bir kazaya sebp olduğunu da ekledi.

Haziran 2009'dan itibaren satılmakta olan ve orijinal Ford paspaslarına sahip yaklaşık 5.000 araç, daha doğrusu 5.000 set paspas geri çağırılırken ismi geçen parçanın seri numarasının 5R7J A13002 AA olduğu belirtildi.

Araç sahiplerine gerekli uyarıların gönderildiğini belirten Ford Avustralya yetkilileri sürücülerin bu uyarıların kendilerine ulaşmasını beklemeden paspasları araçtan çıkartmalarını da tavsiye etti.

Lamborghini Murciélago LP640


A.B.D.'nin ulusal karayolları trafik emniyet idaresi (NHTSA) üreticilerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Toyota'nın milyonlarca aracını geri çağırmasıyla sonuçlanan pedal sorununu su yüzüne çıkaran kurum şimdi de Lamborghini'nin bir açığını yakaladı.

2007 ve 2008 model yıllarında üretilmiş Murciélago LP640 modellerinin yakıt deposunda yapılmış hatalı bir tasarımın en kötü durumda yangına sebebiyet verebileceğini keşfeden NHTSA yetkilileri A.B.D. pazarında satılmış toplam 428 aracın geri çağırılmasına neden oldu.

2010 yılının Haziran ayından itibaren söz konusu araçları yeni benzin depolarıyla donatmaya başlayacak olan Lamborghini, modelin hem coupé hem de roadster versiyonlarını geri çağırdı.

23 Mayıs 2010 Pazar

Chevrolet Corvette Le Mans 50th Anniversary Edition



Yıllar çabuk geçiyor. Chevrolet Corvette'in ilk Le Mans 24 Saat yarışının üzerinden tam 50 yıl geçti. Bu önemli olayı kutlamak için Chevrolet'nin uygun gördüğü yöntemlerden birisi de Corvette Z06'in tek örnek bir versiyonunu üretmek olmuş.

Bu organizasyona kaydını yaptıran ilk Corvette modelinin taşıdığı numarayı kapılarında görebileceğimiz aracın beyaz gövde rengi ve lacivert renkli çift şeridi de 50 yıl önce Le Mans'da görülen Corvette modellerininkiyle aynı.

Z07 performans paketi ve CFZ siyah karbon fiber paketiyle birlikte sunulan araçta Corvette ZR1'dan alınan parçalar da kullanılmış. 19 inç çaplı siyah jantları bulunan otomobilin ön tamponu altına ince bir splitter yerleştirilirken karbon fiberden üretilen yan eteklerin tasarımı da bu parçaya uygun hale getirilmiş. Arka tamponun altına karbon fiber difüzör eklenirken bagaj kapağının arkasına ince yapılı bir spoiler yerleştirilmiş. Karbon seramik fren diskleri ve mavi renkli kaliperler Corvette ZR1'dan alınan parçalar arasında. Karbon paketi dahilinde siyah renkli olarak alınan yan aynalar bu araçta koyu griye boyanmış.

Liste fiyatı 85.000 Dolar olarak açıklanan otomobilin bu fiyatı uygun gibi görünse de alıcının Corvette müzesine 300.000 Dolar gibi ciddi miktarlı bir bağış yapması zorunlu olacak.

Vauxhall Corsa Black & White Limited Edition


Vauxhall, Corsa modelinin satışlarını canlı tutmak için özel donanımlı versiyonlar sunmaya devam ediyor. Bu serilerin en yeni üyesiyse Black & White Limited Edition olarak adlandırılmış.

Siyah renkli ve 17 inç çaplı jantları, koyulaştırılmış far ve stop seti, siyah renkli tavanı ve beyaz gövde rengiyle dikkatleri üzerine çeken otomobilin üzerinde Black & White logolarıyla birlikte ön ve arka spoiler, yan etekler ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoilerden oluşan VXR kiti de bulunuyor.

İç mekanda sportif koltukar, alüminyum pedal seti, piyano siyahı orta konsol, beyaz havalandırma ızgaraları ve deri kaplı direksiyon simidi dikkat çekerken bu kısımda da özel versiyonun logolarını görmek mümkün.

İki motor seçeneğine sahip olan otomobilin 1.2 litre hacimli benzinli motoru 85 beygir güç üretirken 1.25 litre hacimli ecoFLEX turbo Diesel ünite 75 beygir gücünde.

Fiyatları, üç kapılı benzinli model için 13.995 Sterlin seviyesinden başlayan otomobilin beş kapılı turbo Diesel modeli 15.400 Sterlin bedelle alıcı bekliyor. Araçlar sadece Haziran başından Aralık sonuna kadar satılacak.