23 Mayıs 2010 Pazar

Chevrolet Corvette Le Mans 50th Anniversary Edition



Yıllar çabuk geçiyor. Chevrolet Corvette'in ilk Le Mans 24 Saat yarışının üzerinden tam 50 yıl geçti. Bu önemli olayı kutlamak için Chevrolet'nin uygun gördüğü yöntemlerden birisi de Corvette Z06'in tek örnek bir versiyonunu üretmek olmuş.

Bu organizasyona kaydını yaptıran ilk Corvette modelinin taşıdığı numarayı kapılarında görebileceğimiz aracın beyaz gövde rengi ve lacivert renkli çift şeridi de 50 yıl önce Le Mans'da görülen Corvette modellerininkiyle aynı.

Z07 performans paketi ve CFZ siyah karbon fiber paketiyle birlikte sunulan araçta Corvette ZR1'dan alınan parçalar da kullanılmış. 19 inç çaplı siyah jantları bulunan otomobilin ön tamponu altına ince bir splitter yerleştirilirken karbon fiberden üretilen yan eteklerin tasarımı da bu parçaya uygun hale getirilmiş. Arka tamponun altına karbon fiber difüzör eklenirken bagaj kapağının arkasına ince yapılı bir spoiler yerleştirilmiş. Karbon seramik fren diskleri ve mavi renkli kaliperler Corvette ZR1'dan alınan parçalar arasında. Karbon paketi dahilinde siyah renkli olarak alınan yan aynalar bu araçta koyu griye boyanmış.

Liste fiyatı 85.000 Dolar olarak açıklanan otomobilin bu fiyatı uygun gibi görünse de alıcının Corvette müzesine 300.000 Dolar gibi ciddi miktarlı bir bağış yapması zorunlu olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder