5 Ocak 2019 Cumartesi

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport


Porsche, 718 ailesini yarışlarda daha çok görmeye kararlı. Geçtiğimiz yıl otomobilin ralli yapmaya hazır bir konseptini sergileyen Alman üretici şimdi de pistlere özel bir seçenekle karşımızda.

Görsel değişiklikleri aerodinamik parça ağırlıklı olan otomobilin kapıları ve arkada bulunan spoileri doğal fiber malzemeden üretilmiş. Bu malzemenin sunduğu özellikler karbon fiberden çok farklı değil.


İç mekanında tek bir yarış koltuğu ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri olan araç tam boy takla kafesine de sahip. Ağırlık 1.320 kg'a inerken ön süspansiyon sistemi 911 GT3 Cup'tan alınmış. Kilitli arka diferansiyel ve güçlendirilmiş frenler de modelin sahip olduğu diğer özellikler.

İki versiyonu bulunacak olan otomobilin pist günleri için hazırlanan seçeneği, vergiler hariç 134.000 Euro karşılığında alınabilecek. Modelde sabit süspansiyon sistemi, ABS, klima, ESP, tavanda acil durum çıkışı, yangın söndürücü ve 80 litre hacimli yakıt deposu bulunuyor.


Yarış odaklı olan ikinci araçsa vergiler hariç 157.000 Euro karşılığında alınabiliyor ve ayarlanabilir süspansiyon sistemi, hidrolik kriko ve fren gücü dağıtma ayarı gibi özellikler sunuyor. Araçta ayrıca kolay sökülebilen direksiyon simidi, otomatik yangın söndürme sistemi ve 115 litre hacimli yakıt deposu bulunuyor.

3.8 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motoru 425 beygir güç, 425 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli ve pist kullanımı için güçlendirilmiş bir PDK ile donatılmış.

30 Aralık 2018 Pazar

Jeep Compass Limited 1.4 MultiAir 4x4


SUV segmentlerinde yer alan markaların çoğu Avrupa ve Asya ülkelerinden geliyor olsa da bu işi başlatan üreticiler aslında A.B.D.'de bulunuyor. O üreticilern bir tanesi de ismi SUV ile anılan Jeep. Yeni nesil Compass ile kendisine C segmentinde şans arayan marka bu konuda dört tekerlekten çekiş sistemi ve farklı görünümüne güveniyor. Bakalım bu aracın özellikleri kendisini ne kadar iddialı hale getirmiş.