4 Ocak 2020 Cumartesi

Beijing BJ90


2020 yılında Çin merkezli üreticilerin isimlerini sıklıkla duyacağız gibi görünüyor. Genelde elektrikli otomobillerle karşımıza çıkan firmalar arada sırada farklı araç konseptleriyle de radara girmeyi başarıyor.

Köşeli tasarıma sahip gövdesi uzaktan da olsa tanıdık gelen bu araç aslında ikinci nesil bir Mercedes GL Serisi. Jeep modellerini andıran ön bölüm, Land Cruiser'a göz kırpan çamurluk çıkıntıları ve Ford'un büyük SUV seçeneklerine benzeyen arka kısım bu aracı, temellerini paylaştığı modelden çok farklı bir yere taşımış.


İç mekana geçildiğindeyse benzerlikler çok daha dikkat çekici. Direksiyon simidinden gösterge paneline, ara konsoldan kapı içlerine kadar birçok bölümde GL'nin izlerini bulmak mümkün. Yatay havalandırma ızgaralarına kavuşan orta konsoldaysa çok daha büyük bir dokunmatik ekran kullanılmış.

Kaput altında da tanıdık motorlara görev veren Beijing, 3 litre hacimli V6 üniteden 333 beygir güç alırken 4 litre hacimli V8, 422 beygir gücünde. Her iki motor da turbo besleme, 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle eşleştirilmiş durumda.

1 Ocak 2020 Çarşamba

Nio EC6


Yeni yılla birlikte elektrikli otomobil modellerine yenileri ekleniyor. Çin merkezli firmalardan Nio, daha önce tanıttığı elektrikli SUV modeli ES8'e daha sportif görünümlü bir kardeş hazırladığını duyurdu.

Çift katlı far tasarımı, çok da sürpriz olmayan bir şekilde ES8'i andıran modelin gizlenmiş kapı kolları, büyük jantları ve kapı altlarıyla çamurlukların çevresini kaplayan siyah renkli korumaları da tanıdık. Arkaya doğru alçalan tavan yapısı, LED stopları ve sportif görünen arka tamponuyla dinamik duran modelin hava sürtünme katsayısı 0.27.


İç mekanı da ES8'den tanıdık olan modelde dijital gösterge paneli, dik yerleşimli dokunmatik ekran ve iki kollu direksiyon simidi bulunuyor. Ayrıca sabit cam tavan da donanıma eklenmiş.

Bir çift elektrik motoruna sahip olan EC6, 544 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabilecek aracın 100 kWh kapasiteli pilleriyle ulaşabileceği söylenen menzilse 615 km. Bu menzil NEDC çeviriminde elde edilmiş.