4 Ocak 2020 Cumartesi

Beijing BJ90


2020 yılında Çin merkezli üreticilerin isimlerini sıklıkla duyacağız gibi görünüyor. Genelde elektrikli otomobillerle karşımıza çıkan firmalar arada sırada farklı araç konseptleriyle de radara girmeyi başarıyor.

Köşeli tasarıma sahip gövdesi uzaktan da olsa tanıdık gelen bu araç aslında ikinci nesil bir Mercedes GL Serisi. Jeep modellerini andıran ön bölüm, Land Cruiser'a göz kırpan çamurluk çıkıntıları ve Ford'un büyük SUV seçeneklerine benzeyen arka kısım bu aracı, temellerini paylaştığı modelden çok farklı bir yere taşımış.


İç mekana geçildiğindeyse benzerlikler çok daha dikkat çekici. Direksiyon simidinden gösterge paneline, ara konsoldan kapı içlerine kadar birçok bölümde GL'nin izlerini bulmak mümkün. Yatay havalandırma ızgaralarına kavuşan orta konsoldaysa çok daha büyük bir dokunmatik ekran kullanılmış.

Kaput altında da tanıdık motorlara görev veren Beijing, 3 litre hacimli V6 üniteden 333 beygir güç alırken 4 litre hacimli V8, 422 beygir gücünde. Her iki motor da turbo besleme, 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle eşleştirilmiş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder