1 Ocak 2020 Çarşamba

Nio EC6


Yeni yılla birlikte elektrikli otomobil modellerine yenileri ekleniyor. Çin merkezli firmalardan Nio, daha önce tanıttığı elektrikli SUV modeli ES8'e daha sportif görünümlü bir kardeş hazırladığını duyurdu.

Çift katlı far tasarımı, çok da sürpriz olmayan bir şekilde ES8'i andıran modelin gizlenmiş kapı kolları, büyük jantları ve kapı altlarıyla çamurlukların çevresini kaplayan siyah renkli korumaları da tanıdık. Arkaya doğru alçalan tavan yapısı, LED stopları ve sportif görünen arka tamponuyla dinamik duran modelin hava sürtünme katsayısı 0.27.


İç mekanı da ES8'den tanıdık olan modelde dijital gösterge paneli, dik yerleşimli dokunmatik ekran ve iki kollu direksiyon simidi bulunuyor. Ayrıca sabit cam tavan da donanıma eklenmiş.

Bir çift elektrik motoruna sahip olan EC6, 544 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabilecek aracın 100 kWh kapasiteli pilleriyle ulaşabileceği söylenen menzilse 615 km. Bu menzil NEDC çeviriminde elde edilmiş.

6 yorum:

  1. Onur bir otomobil tutkunu olarak senin en beğendiğin otomobil merkezli film ya da içindeki otomobiller itibarı ile en sevdiğin film hangisi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür filmlerin çoğu otomobil konulu aksiyon olduğundan pek sevemiyorum kendilerini. Gone in 60 seconds fena değildi konu itibariyle. Ford vs Ferrari de iyi sayılır.

      Sil
  2. Çakma urus mu olmuş bu Onur bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ES8'in biraz daha geliştirilmişi daha çok. Bence Urus'tan güzel görünüyor önü.

      Sil
  3. Rush da iyidir.

    YanıtlaSil
  4. Hiçbir tarafı Urus'tan güzel değil.

    YanıtlaSil