19 Mayıs 2023 Cuma

BMW Concept Touring Coupé


BMW Z3 Coupé geri mi dönüyor? Alman markanın yeni konsepti bunu doğrular nitelikte. Temellerini Toyota Supra ile paylaşan otomobilin sabit tavanlı bir seçeneği olması aslında büyük bir sürpriz olmasa da seri üretime geçiş düşük bir ihtimal.

Ön panjur ızgara deseni ve tamponun elden geçirilmesi haricinde burnu Z4 ile aynı olan otomobilde kullanılan jantlar önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı. Sabit tavanlı modelin hatcback biçimli arka bölümüyse Z3 Coupé'ye göndermeler yapıyor. Küçük arka cam ve şık spoiler dinamik duruşu pekiştiriyor.

İç mekanı da Z4'ten alınan otomobilin koltuk ve kol dayanağında yer alan deri döşemelerin kalın dikişleri ilk nesil Audi TT'ye göndermeler yapıyor. İki koltuklu otomobilin deri kaplı ve ambiyans aydınlatmalı bagaj bölümü için özel üretim çantalar sunuluyor. Kaput altındaysa 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motor yer alıyor.

Toyota Tacoma


A.B.D.'nin "küçük" pick up pazarının en popüler üyesi yeni nesline kavuştu. Toyota Tacoma, rakiplerinin önüne geçmek için bu segmentte giderek azalan farklı kasa seçenekleri sunan otomobilin kaputu altında görev yapan en güçlü motor bir hibrit.

Eskisinden çok daha köşeli bir tasarıma sahip olan pick up, farklı donanım seviyelerinde değişik ön panjur, tampon, kaput ve jant tasarımları sunuyor. Araziye yönelik versiyonlarında 33 inç çaplı lastikler ve 17 veya 18 inç çaplı çelik jantlar kullanılan modelin tavanı, yan aynaları ve çamurluk korumaları siyah renkli olarak alınabiliyor.

Ön tamponunda LED spotlar bulunan Tacoma'da 152 veya 183 cm boyuna sahip kasalar tercih edilebiliyor. Arka aksında standart olarak yaprak yaylar sunulan aracın üst donanımlarında helezon yaylı ve çok noktadan bağlantılı süspansiyon sunulmakta. Birçok aksesuara da sahip olan Tacoma'da elektrikli kasa kapağı da bulunuyor.

Köşeli hatları iç mekanda da kendisini gösteren araçta dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran, büyük fiziksel butonlar, farklı renklerde alınabilen deri döşemeler, 10 hoparlörlü JBL ses sistemi, açılabilir sunroof, dört kollu direksiyon simidi gibi donanımlar bulunuyor. Trim parçaları da gövde rengine göre seçilebilen aracın yaşam alanında birçok saklama bölümü de sunuluyor.

Standart olarak arkadan itişli ve kilitli diferansiyelli olarak alınabilen Tacoma modellerinin dört tekerlekten çekişli seçeneklerinde çift hızlı transfer kutusu sunulacak. Sürekli dört tekerlekten çekişli versiyonlardaysa orta diferansiyel kilidi de bulunacak.

Kaput altında 2.4 litre hacimli, turbo beslemeli motorlar barındıracak olan Tacoma'nın giriş seçeneği 231 beygir güç, 330 Nm tork üretebiliyor. Aynı motorun bir üst versiyonu 275 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor. Bu ünite 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirildiğindeyse 282 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor.

Bu veriler etkileyici olsa da en güçlü Tacoma bir hibrit. Yine aynı benzinli motoru kullanan ve otomatik şanzımanına bir elektrik motoru eklenen otomobil 331 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor. Bu aracın sahip olduğu bataryalarsa 1.87 Kwh kapasiteye sahip.

18 Mayıs 2023 Perşembe

Range Rover


2021 yılında yeni nesil modellerine kavuştuğumuz Range Rover yeni özelliklere kavuştu. Asıl yeniliği kişiselleştirme programının genişletilmesi olan otomobilin kaputu altında da ciddi farklılıklar dikkat çekiyor. İç mekanda da sadeleştirmeler bulunuyor.

Hem iç hem de dış mekanında sayısız kişiselleştirme seçeneği sunmaya başlayan aracın gövde renginden altın armalara, döşeme seçeneklerinden trim parçalarına kadar her köşesi özelleştirilebiliyor. Güncellemeyle birlikte bilgi-eğlence sistemi güncellenirken havalandırma kumandaları ve vites konsolunda yer alan hemen hemen her düğme artık ekrana entegre olarak sunuluyor.

P440e ve P510e isimli şarj edilebilir hibrit versiyonlarda kullanılan elektrik motoru güçlenen Range Rover versiyonları artık P460e ve P550e olarak anılıyor ve 460 ile 550 beygir güç üretiyor. Sadeve SV seçeneklerde sunulacağı açıklanan en güçlü araçsa 615 beygir güç, 750 Nm tork üretiyor ve 4.4 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V8 motoru hafif hibrit yardımcı sunuyor.

15 Mayıs 2023 Pazartesi

Toyota Yaris Cross


Toyota'nın yeni modellerine tanıdık bir isim katıldı. Yaris Cross ismiyle piyasaya çıkan model Endonezya'da farklı bir görünümle ortaya çıktı. Üstelik Avrupalı kardeşi gibi kaput altında iki farklı motor seçeneği sunuluyor.

Köşeli hatlara sahip olan otomobil Toyota'nın daha büyük SUV modellerine göndermeler yapıyor. İnce yapılı LED farlar, dik yerleşimli ön panjur, siyah ve gümüş renkli gövde korumaları ve Lexus modellerine göndermeler yapan stoplar öne çıkan detaylar arasında. Kontrast renkli tavan ve gümüş renkli tavan rayları da dikkat çekiyor.

İç mekanı da Avrupalı kardeşine benzemeyen modelde köşeli bir göbeğe sahip direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, fiziksel düğmelere sahip havalandırma sistemi ve ortalama boyutlara sahip bir dokunmatik ekran bulunuyor.

Bizim daha yakından tanıdığımız kardeşinden 130 mm daha uzun olan aracın boyu 4.310 mm olarak açıklanırken genişlik 1.770 mm, yükseklikse 1.615 mm olarak açıklanıyor. Aks mesafesiyse 2.620 mm

Kaput altında görev yapan 1.5 litre hacimli, benzinli ünite 106 beygir güç, 138 Nm tork üretebilen SUV 5 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla alınabiliyor. 112 beygir güç üretebilen hibrit motor da 1.5 litre hacimli üniteyi kullanmakta.

14 Mayıs 2023 Pazar

Fiat Egea Cross Wagon 1.5 Hybrid Lounge


Egea
yaşlanmaya devam etse de Türkiye'nin en çok satan otomobili olmayı sürdürüyor. Bunun bilincinde olan Fiat, modele daha çok versiyon eklemeyi ihmal etmiyor. Önce makyajla birlikte gövde seçeneklerini çoğaltan İtalyan üretici şimdi de aileye ilk defa hibrit bir motor kattı. 1.5 litre hacimli, benzinli motorla birlikte sunulan hafif hibrit üniteyi 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla eşleştiren Fiat ortaya en pahalı Egea'yı da çıkarmış oldu.

Volvo C40 Recharge P6 Ultimate


Volvo'nun bütün modellerini elektriklendirme sözü son sürat hayata geçiyor. Bazı araçlarında bu işi hibrit seçenekler sunarak yapan üretici bazılarınıysa sadece elektrikli olarak piyasaya sürerek gerçekleştiriyor. XC40 Recharge'ın arka bölümü Coupé tasarımına sahip seçeneği olan C40 Recharge, testimize tek motorlu ve önden çekişli versiyonuyla katıldı. Çift motorlu seçenekten çok daha güçsüz olsa da aracın performansı ve sunduğu özellikler dikkat çekmeyi başarıyor.

Peugeot 408 GT


Peugeot'nun son yıllarda özellikle tasarım konusunda çok ciddi yol aldığını söyleyebiliriz. Bu durumu taçlandırmak isteyen Fransız üretici 408 ile büyük bir liftback tasarlayarak tüketicilerin beğenisine sundu. İlerleyen zamanlarda elektrikli seçeneği de tanıtılacak olsa da şimdilik Türkiye'ye sadece 1.2 litre hacimli, benzinli motorla satılan otomobil geniş bagaj hacmiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. GT donanım paketiyse donanım konusunda başarılı bir çizgi tutturmuş.

Toyota Corolla Cross Hybrid Passion X-Pack


SUV gövdeye sahip otomobillerin popülerleşmesiyle birlikte Toyota'nın Corolla model ailesini genişletmesi uzun sürmedi. Daha önce Yaris Cross ile karşımıza çıkan Japon üretici şimdi de daha tanınmış modelinin ismini bir SUV modele verdi. Türkiye'ye sadece hibrit motorla getirilen Corolla Cross'un kaputu altında güncellenen ve güçlenen 1.8 litre hacimli benzinli motorlu ünite yer alıyor. 140 beygir güç üretebilen motor sayesinde performansı düşük olmayan otomobilin donanımı da dikkat çekici.