15 Mayıs 2023 Pazartesi

Toyota Yaris Cross


Toyota'nın yeni modellerine tanıdık bir isim katıldı. Yaris Cross ismiyle piyasaya çıkan model Endonezya'da farklı bir görünümle ortaya çıktı. Üstelik Avrupalı kardeşi gibi kaput altında iki farklı motor seçeneği sunuluyor.

Köşeli hatlara sahip olan otomobil Toyota'nın daha büyük SUV modellerine göndermeler yapıyor. İnce yapılı LED farlar, dik yerleşimli ön panjur, siyah ve gümüş renkli gövde korumaları ve Lexus modellerine göndermeler yapan stoplar öne çıkan detaylar arasında. Kontrast renkli tavan ve gümüş renkli tavan rayları da dikkat çekiyor.

İç mekanı da Avrupalı kardeşine benzemeyen modelde köşeli bir göbeğe sahip direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, fiziksel düğmelere sahip havalandırma sistemi ve ortalama boyutlara sahip bir dokunmatik ekran bulunuyor.

Bizim daha yakından tanıdığımız kardeşinden 130 mm daha uzun olan aracın boyu 4.310 mm olarak açıklanırken genişlik 1.770 mm, yükseklikse 1.615 mm olarak açıklanıyor. Aks mesafesiyse 2.620 mm

Kaput altında görev yapan 1.5 litre hacimli, benzinli ünite 106 beygir güç, 138 Nm tork üretebilen SUV 5 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla alınabiliyor. 112 beygir güç üretebilen hibrit motor da 1.5 litre hacimli üniteyi kullanmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder