19 Mayıs 2023 Cuma

Toyota Tacoma


A.B.D.'nin "küçük" pick up pazarının en popüler üyesi yeni nesline kavuştu. Toyota Tacoma, rakiplerinin önüne geçmek için bu segmentte giderek azalan farklı kasa seçenekleri sunan otomobilin kaputu altında görev yapan en güçlü motor bir hibrit.

Eskisinden çok daha köşeli bir tasarıma sahip olan pick up, farklı donanım seviyelerinde değişik ön panjur, tampon, kaput ve jant tasarımları sunuyor. Araziye yönelik versiyonlarında 33 inç çaplı lastikler ve 17 veya 18 inç çaplı çelik jantlar kullanılan modelin tavanı, yan aynaları ve çamurluk korumaları siyah renkli olarak alınabiliyor.

Ön tamponunda LED spotlar bulunan Tacoma'da 152 veya 183 cm boyuna sahip kasalar tercih edilebiliyor. Arka aksında standart olarak yaprak yaylar sunulan aracın üst donanımlarında helezon yaylı ve çok noktadan bağlantılı süspansiyon sunulmakta. Birçok aksesuara da sahip olan Tacoma'da elektrikli kasa kapağı da bulunuyor.

Köşeli hatları iç mekanda da kendisini gösteren araçta dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran, büyük fiziksel butonlar, farklı renklerde alınabilen deri döşemeler, 10 hoparlörlü JBL ses sistemi, açılabilir sunroof, dört kollu direksiyon simidi gibi donanımlar bulunuyor. Trim parçaları da gövde rengine göre seçilebilen aracın yaşam alanında birçok saklama bölümü de sunuluyor.

Standart olarak arkadan itişli ve kilitli diferansiyelli olarak alınabilen Tacoma modellerinin dört tekerlekten çekişli seçeneklerinde çift hızlı transfer kutusu sunulacak. Sürekli dört tekerlekten çekişli versiyonlardaysa orta diferansiyel kilidi de bulunacak.

Kaput altında 2.4 litre hacimli, turbo beslemeli motorlar barındıracak olan Tacoma'nın giriş seçeneği 231 beygir güç, 330 Nm tork üretebiliyor. Aynı motorun bir üst versiyonu 275 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor. Bu ünite 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirildiğindeyse 282 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor.

Bu veriler etkileyici olsa da en güçlü Tacoma bir hibrit. Yine aynı benzinli motoru kullanan ve otomatik şanzımanına bir elektrik motoru eklenen otomobil 331 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor. Bu aracın sahip olduğu bataryalarsa 1.87 Kwh kapasiteye sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder