20 Mayıs 2021 Perşembe

Ford F-150 Lightning


Amerika'nın elektrikli otomobilleri konusunda ciddi olduğu yavaş yavaş anlaşılıyor. A.B.D.'nin en çok satan aracı olan F-150 de elektrikli modeller arasına katıldı. Üstelik daha önce en yüksek performanslı seçenekte kullanılan model ismiyle.

Ana hatlarında bir değişim yaşanmayan aracın ön tamponu biraz daha sadeleştirilirken ön panjur kapatılmış. Farların iç desenleri yenilenirken bu parçalar üst bölümde bir LED çubukla birbirine bağlanmış. Jant çapları 18 ile 22 inç arasında değişen Lightning'in LED stopları da birbirine kırmızı bir LED şeritle bağlanmış.

İç mekandaysa değişim daha sınırlı. Dijital gösterge panelinde farklı grafikler kullanılan Lightning'in orta konsolunda da Mustang Mach-E'de kullanılanı andıran dev dokunmatik ekran görev yapıyor. 1.675 mm boya sahip kasayla donatılan pick up, ön bölümde de 400 litrelik bagaj hacmi sunuyor.

İki farklı pil seçeneğine sahip olacak F-150 Lightning'in menzili 370 ile 480 km arasında değişecek. 150 kW hızlı şarj destekleyen modelin sunduğu güç, pil seçeneğine göre 433 ile 571 beygir arasında değişiyor. Tork ise her iki araçta da 1.050 Nm.

Opel Manta GSe


Son zamanlarda bütün üreticilerin ürün gamlarına dahil olmaya başlayan elektrikli otomobilleri farklı yorumlayanlar da bulunuyor. Opel, efsanevi modellerinden Manta'yı elektriklendirerek bu yolda bir adım atanlardan.

ElectroMOD olarak adlandırılan Bu restomod modelin ana hatları klasik kardeşiyle aynı. Ön bölümde, farların önüne eklenen panelde hem LED gündüz aydınlatmaları hem de farklı grafikler sergileyebilen otomobilde 17 inç çaplı, çift renkli jantlar görev yapıyor.

Kaputla birlikte normalde kromajlı olan kapı kolları, yan aynalar ve cam çerçeveleri siyaha boyanmış. Arka bölümde de dörtlü yuvarlak stopların LED teknolojisine kavuştuğu ve egzoz çıkışının iptal edildiği dikkatlerden kaçmıyor.

İç mekanda da bizleri sade hatlarla karşılayan otomobilde dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran haricinde kalan kalemler klasik Manya'ya göz kırpıyor. Alcantara döşemeli koltuklar, üç kollu direksiyon simidi ve ince yapılı vites kolu şık görünüyor.

147 beygir güç, 225 Nm tork üretebilen elektrik motoru 4 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilen otomobilde 31 kWh kapasiteli bataryalar kullanılmış. Yaklaşık 200 km menzil sunabilen araç istenildiğinde 4. vitese alınarak otomatik şanzımanlıymış gibi de kullanılabiliyor.