26 Ağustos 2011 Cuma

NOVITEC Giulietta


Düşük hacimli motorlarından aldığı yüksek güçlerle dikkat çeken son ayların popüler hatchback modeli Alfa Romeo Giulietta, Alman modifikasyon firması NOVITEC'in yardımıyla daha da sportif bir araç haline geliyor.

Gövde üzerinde yapılan çalışmalar şatafatsız bir görünüme sahip. Ön tamponun alt kısmına bir splitter ekleyen firma yan eteklerin yanında arka tampon altına bir difüzör yerleştirmiş. Yeni egzoz sistemi için iki veya dört çıkış opsiyonu sunan NOVITEC'in listesinde bulunan jantlar 18, 19 ve 20 inç çaplı.

Araç için sunulan süspansiyon sistemi istenirse 35 mm alçaltılmış olarak istenirse de seviyesi ayarlanabilir şekilde alınabiliyor.

Giulietta'nın bütün motor seçenekleri için modifikasyon kitleri sunan NOVITEC, 1.4 litre hacimli benzinli motorun 120 ve 170 beygir güç üreten versiyonlarını sırasıyla 141 ve 195 beygir gücüne ulaştırabiliyor. 1.8 litre hacimli üniteyi 261 beygir güç, 386 Nm tork üretebilecek hale getiren firma bu aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 6.5 saniye olarak açıkladı. Maksimum sürati 251 km/s'e ulaştıran bu performans kitinin fiyatıysa 419 Euro.

Turbo Diesel motorlar için de performans kitleri sunan NOVITEC 105 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli üniteyi 120, 140 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli motoruysa 160 beygir çıkış sağlayacak hale getirebiliyor. Standart haliyle 170 beygir gücünde olan motor üzerinde yapılan çalışma sonrasında 195 beygir güç, 400 Nm tork elde eden firma bu kiti için de 335 Euro talep ediyor.

Aston Martin V12 Zagato


Yarış otomobilleri tanıtma konusunda hızına yetişilmeyen Aston Martin, V12 Vantage GT3'ün ardından daha önce yarış versiyonu tanıtılmış olan V12 Zagato'nun yol modellerini sergiledi.

Özel jantları, Zagato'nun imzası niteliğindeki tavan çizgisi ve arka tarafa eklenmiş spoiler ile yol üzerinde yarışmaya hazır bir görünüm sunan otomobilde kullanılan 5.9 litre hacimli v12 motor 510 beygir güç, 570 Nm tork üretebilmekte.

Fiyatı, vergiler hariç 330.000 Sterlin seviyesinden başlayacak olan aracın maksimum üretim sayısıysa 150 olarak belirlenmiş.

Abt AS6 Avant


Audi'nin yeni nesil A6 modelinin station wagon versiyonu Avant da sedan kardeşi gibi modifikasyon firmalarının listesinde yer alan araçlardan. Alman firma Abt, Avrupa pazarında çok popüler bir kasa olan Avant için hem gövde hem de motor modifikasyon kitleri sunmakta.

Gövdesi üzerinde yapılan değişiklikler arasında ön tampon altına yerleştirilmiş splitter, yan etekler, bagaj kapağı üzerinde spoiler, arka tampon altı eklemeler ve dört çıkışlı egzoz sistemi bulunan araç için sunulan jant seçenekleri 19, 20 ve 21 inç çaplı.

Otomobil için sunulan modifikasyon kitleri turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motorların performansını artırmış. Standart araçta 204 ve 245 beygir güç üretebilen turbo Diesel motor 240 ve 300 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye edilirken 300 beygir gücündeki benzinli ünitenin potansiyeli 420 beygire ulaşıyor.

Seat Exeo



2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında sergilenecek olan yenilikler arasında ufak makyajlar gören araçlar da bulunuyor. Bu araçlardan birisi olan Seat Exeo, günümüz araçlarının olmazsa olmazlarından LED gündüz farları ile donatılmış bir halde sergileniyor.

Genel hatlarında bir değişim olmayan aracın ön panjurunda petek şekilli ızgara kullanılmaya başlanırken jant seçenekleri arasına yeni tasarımlar eklenmiş. İç mekanda da yeni renk seçenekleri sunulan Exeo'nun farlarına LED gündüz farları eklenmiş.

B6 kasa kodlu Audi A4 temelleri üzerine geliştirilmiş olan Exeo'nun motor performanslarında bir artış olmazken TDI ünitelerin tamamı daha ekonomik hale getirilmiş. 2012 model yılı içerisinde start/stop sistemini de kullanmaya başlayacak olan aracın benzinli motorları da bu sayede daha ekonomik hale gelecek.

Mercedes-Benz B Serisi


Temmuz ayı sonunda iç mekan fotoğrafları basına sunulan Mercedes B Serisi'nin dış görünümü ve teknik verileri de su yüzüne çıktı. İç mekandaki ağır havanın aksine dışarıdan oldukça fütüristik bir yapıya sahip olduğu belli olan otomobil iki yıl önce tanıtılan BlueZERO konseptinden izler taşıyor.

Eskisinden daha uzun bir kaputa sahip olan B Serisi daha alçak tasarımıyla MPV'den çok bir hatchback havası veriyor. Ön panjuru oldukça alçağa yerleştirilen otomobilin 0.26 cd seviyesinde olan hava sürtünme katsayısı bu sınıf için oldukça etkileyici bir değer.

4.359 mm boya, 1.786 mm ene ve 1.557 mm yüksekliğe sahip olan aracın bagaj hacmi, arka koltuk sırasının ileri geri kaydırılmasıyla 488 ve 666 litre arasında değişiyor. Yan yüzeyde bulunan katlar BlueZERO konseptinden aynen aktarılırken arka kısımda daha tutucu bir yaklaşım izlenerek genel yapı eski B Serisi'ne benzetilmiş.

Daha önce tanıtılan iç mekanı derli toplu görünen aracın donanımında kör nokta algılama, aracı şeritte tutma asistanı, geri görüş kamerası, radarlı cruise control, kaza önleme sistemi, sesle kumanda edilebilen navigasyon, tabela tanıma özelliği ve yokuş kalkış desteği bulunuyor.

İlk etapta ikisi benzinli, ikisi de Diesel toplam dört motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan serinin bütün motorlarında turbo besleme bulunuyor. 1.6 litre hacimli benzinli üniteler 122 ve 156 beygir güç, 200 ve 250 Nm tork üretebilirken 1.8 litre hacimli Diesel motorlar 109 ve 136 beygir güç, 250 ve 300 Nm tork üretebilmekte.

Sportif paketle yerden yüksekliği 20 mm daha alçalan ve daha da dinamik sürüş özelliklerine kavuşan B Serisi'nde 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanlar tercih edilebiliyor.

25 Ağustos 2011 Perşembe

Aston Martin V12 Vantage GT3


İngiliz üretici Aston Martin, şık coupé modeli V12 Vantage'ın yarış versiyonlarından GT3'ü tanıttı. FIA'in belirlediği birçok klasmanda pist yarışçıları üreten firma bu otomobiliyle v8 motorlu GT4'e de bir kardeş üretmiş oldu.

Büyük boyutlu ön splitter ve arka spoiler, genişletilmiş gövde, alçak süspansiyon sistemi, çok katlı difüzör ve dev havalandırma çıkışları dikkat çeken araçta hafifletilmiş 18 inç çaplı jantlar kullanılıyor. İç mekanında da beklendiği gibi FIA'nın zorunlu koştuğu yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, takla kafesi ve yangın söndürme sistemi standart olarak sunulan aracı hafifletmek için içeride de bol bol karbon fiber kullanılmış.

Aracın yol versiyonunda da kullanılan 6 litre hacimli v12 motor 600 beygir güç, 700 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edilirken şanzıman 6 ileri vitesli yarı otomatik bir ünite.

Standart olarak ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve yarış tipi frenlerle sunulan 1.250 kg ağırlığındaki aracın fiyatı İngiltere pazarı için 298.000 Sterlin olarak açıklandı.

Mia Microbus


Elektrik motorlu otomobiller ülkemizde popüler olmasalar da başında Murat Günak gibi bir isim olması sayesinde adı Türkiye'de de duyulmuş bir firma olan Mia, kalabalık şehirler için tasarlanan aracı Microbus'ı tanıttı.

Hatları biraz yuvarlatılmış bir kutuyu andıran Microbus üç değişik versiyon sunuyor. Bütün araçların en dikkat çekici yanı olarak ortaya yerleştirilmiş sürücü koltuğu gösterilebilirken modele göre oturma kapasitesi de değişiklik gösteriyor. Standart versiyonda 3 kişilik oturma kapasitesi sunan aracın uzun aks mesafesine sahip olan versiyonunda 4 kişi yolculuk edebiliyor. Panel van olarak tasarlanan üçüncü versiyonunsa taşıma hacmi 1.500 litreyi buluyor.

Şimdiye kadar 3.000 sipariş alan 750 kg ağırlığa sahip Microbus Fransa'da üretilecek. 24.5 beygir güç üretebilen elektrik motoru aracın arka kısımda yer bulurken ulaşılabilen maksimum sürat 110 km/s olarak açıklandı. 130 km menzile sahip olan Microbus'ın şarj süresi 5 saat olarak açıklanırken pil ömrünün, doluluk oranına bağlı olmaksızın yapılan şarjlarla kısalmayacağı açıklanmış.

999Motorsport Supersport


İsmini daha önce duymamış olabilirsiniz fakat Tayland merkezli üretici 999Motorsport pistler için geliştirdiği büyük oyuncağıyla ses getirmeyi amaçlıyor.

Hakkında çok detay bulunmasa da üretiminde kullanılan karbon fiber ve fiberglas sayesinde ağırlığı 950 kg seviyesinde olan otomobilin görünümü pistler üzerinde bile dikkat çekici. Dev havalandırma girişleri, küçük yan aynalar ve 18 inç çaplı jantların yanında arkada bulunan ve açısı ayarlanabilen dev spoiler ile aynı şekilde büyük difüzör yol tutuş karakterini piste göre ayarlamayı sağlıyor. Aracın ayarlanabilen bir diğer özelliği de süspansiyon sistemi.

İç mekanına geçildiğinde tipik yarış aracı kokpitiyle karşılama yapan Supersport'un kolayca sökülebilen küçük çaplı direksiyon simidi üzerinde fonksiyon düğmeleri bulunurken geri kalan kontroller orta konsola alınmış. Yarış koltukları ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerlerini standart olarak sunan otomobil çok kollu bir takla kafesiyle de donatılmış.

Kaputunun altında motor bulunmayan aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli ünitesi otomobilin orta kısmına yerleştirilmiş. 300 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen motor gücünü 5 ileri vitesli sıralı şanzıman yardımıyla kilitli diferansiyeli bulunan arka aksa aktarıyor.

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Audi A8 Hybrid


Audi'nin 2009 yılında yenilediği A8 modelinin hibrit versiyon konsepti bir yıl sonra tanıtılmıştı. 2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında seri üretim versiyonu tanıtılacak olan aracın görünümü de teknik özellikleri gibi çok az değişikliğe uğramış.

Tasarım bakımından diğer A8 modellerinden bir farkı olmayan hibrit versiyonda kullanılan türbin şekilli jantlar standart olarak 18 inç çaplıyken opsiyonel olarak 19 inç çaplı modeller de sunulmakta. İç mekanında aracı diğer versiyonlardan ayıran tek özellikse devir göstergesi yerine gelen güç kullanım göstergesi.

Hibrit ünitesinin içten yanmalı kısmında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor bulunan aracın elektrik motoru 54 beygir güç, 210 Nm tork üretebilirken benzinli ünite 211 beygir güç, 350 Nm tork verebiliyor. Karma güç ve tork değerleri 245 beygir ve 480 Nm olan aracın ortalama yakıt tüketimiyse 6.4 litre/100 km olarak açıklanıyor.

Sadece pillerini kullanarak 3 km menzil sunabilen otomobilin maksimum sürati 235 km/s olarak açıklanırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresinin 7.7 saniye olduğu belirtiliyor.

Jeep Wrangler


Kısa süre önce, ağırlıklı olarak iç mekanında yoğunlaşan bir makyaj operasyonu geçiren Jeep Wrangler gelişmeye devam ediyor. Bu sefer görünümünde bir farklılık olmayan aracın yeniliği görünmeyen kısımlarda.

Daha başarılı bir arazi performansı için değişik tahvil oranları sunmaya başlayan Jeep, Chrysler markasının diğer araçlarında da kullanılan 3.6 litre hacimli v6 motoru Wrangler'a da uyarlamış. 285 beygir güç, 352 Nm tork üretebilen ünite eskisinden daha az yakıtla yetinmeyi de biliyor.

Grand Cherokee'den alınan 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan Wrangler 0'dan 96 km/s sürate 8.4 saniyede ulaşabiliyor.

Bentley Continental GTC



Bentley, geçtiğimiz yıl makyajladığı büyük coupé modeli Continental GT'nin üzeri açılan versiyonunu da tanıttı. 2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında sergilenecek olan aracın tasarımının yanında teknik özelliklerinde de değişiklikler mevcut.

Tasarımında büyük bir sürpriz olmayan otomobilin ön kısmında daha yuvarlak bir görünüm bulunurken arkada daha köşeli hatlar hakim. İç mekanı da coupé kardeşininkiyle aynı olan araçta sunulan en büyük yenilik opsiyonel olarak sunulan ve koltuk kafalıklarının altından sıcak hava üfleyen düzenek.

Donanımında da zenginleştirme söz konusu olan aracın standart jantları 20 inç çaplıyken opsiyonel olanlar 21 inç çaplı. Fren sisteminde görev yapan diskler önde 405, arkadaysa 335 mm çaplıyken opsiyonel olarak sunulan karbon silikon karbür disklerin çapları 420 mm ve 356 mm.

Boş ağırlığı 2.495 kg olan Continental GTC'nin bagaj hacmi 260 litre olarak açıklanıyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan dört tekerlekten çekişli otomobilde tork dağılımı %60 arka, %40 ön şeklinde yapılıyor.

Çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli w12 motoru 575 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen otomobilin maksimum sürati 314 km/s olarak belirtilirken 0-100 km/s deparı 4.8 saniye sürüyor. 160 km/s sürate ulaşmak için 10.9 saniyeye ihtiyaç duyan aracın ortalama yakıt tüketimiyse 16.5 litre/100 km olarak açıklanıyor.

Avrupa kıtasında başlangıç fiyatı 170.060 Euro olarak belirlenen aracın A.B.D. fiyatıysa 212.800 Dolar seviyesinden başlıyor.

Toyota Camry


Japon üretici Toyota, Amerika kıtasında oldukça popüler olan sedan modeli Camry'yi yeniledi. Avrupa kıtası için büyük bir haber olmasa da 7. nesil Camry'nin tanıtılması ana pazar A.B.D.'de bir süredir bekleniyordu. Basına sızan fotoğraflardan ana hatları zaten belli olan otomobil A.B.D.'de uzun zamandır en çok satılan otomobil konumunda.

Genel hatlar itibariyle güncel Honda Accord ile büyük bir Toyota Corolla'ya benzeyen Camry'nin sportif donanım seviyelerinde daha alçak tasarımlı tamponlar, çift çıkışlı egzoz sistemi, 18 inç çaplı jantlar, yan etekler ve bagaj kapağı üzerinde spoiler bulunuyor.

İç mekanı derli toplu bir görünüme sahip olan yeni Camry'nin geniş orta konsolu bir o kadar genişliğe sahip olan ön kol dayanağına doğru uzanırken kokpitte ahşap ve alüminyum kaplamalar dikkat çekiyor. Donanım seviyesi zenginleştirilen Camry'de daha dinamik bir sürüş için süspansiyon sistemi de yenilenmiş.

7. nesilde de  3 motor seçeneği sunacak olan otomobilin 2.5 litre hacimli motoru 178 beygir güç, 230 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli v6 motor 268 beygir güç, 336 Nm tork verebilmekte. Üçüncü seçenek olan Hybrid'in benzin-elektrik hibrit motoru toplam 200 beygir güç üretebilirken düşük yuvarlanma dirençli lastikler, sadece elektrik motoruyla çalışabilme özelliği ve aerodinamik optimizasyon sonucunda bu versiyon da önceki nesilde sunulan eşinden daha az yakıt tüketiyor.

Maserati GranCabrio Fendi


Moda dünyasının otomobillerle buluşmasına yeni bir örnek Maserati ve Fendi'den geliyor. İtalyan süperspor otomobil üreticisinin büyük cabriolet modeli teknik olarak olmasa bile görünüm olarak oldukça özgün bir versiyona kavuşuyor.

Altın sarısıyla karıştırılmış füme rengiyle standart modellerden ayrılan otomobilin 20 inç çaplı jantlarının merkezinde Fendi logoları bulunuyor. İç mekanda da devam eden görsel değişiklikler arasında özel renkli deri döşeme, kafalıklarda bulunan altın sarısı Maserati logoları, Fendi logosu şeklinde işlenmiş koltuklar, açık renkli ahşap kaplama ve ön panelde kullanılan özel deri kaplama bulunurken aracın fren kaliperleri de sarıya boyanmış.

23 Ağustos 2011 Salı

Porsche 911 Carrera


Geçtiğimiz hafta ilk fotoğrafları basına sızan 991 kasa kodlu Porsche 911 Carrera'nın detayları da yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor. Artık daha sportif bir görünüme sahip olan otomobilin teknik verileri de açıklanmaya başladı.

997 kodlu kasadan daha alçak ve daha uzun olan yeni modelin aks mesafesindeki 100 mm'lik artış oldukça dikkate değer. Daha şişkin çamurluklar ve çapları 20 inçe kadar çıkabilen jant seçenekleriyle çok daha sportif bir görünüme sahip olan 911'in iç mekanı da çok daha kaliteli malzemelerden üretilmiş.

Standart Carrera'da sunulacak olan 3.4 litre hacimli motor 350 beygir güç üretebilirken Carrera S'te görev yapan ünite 3.8 litre hacimden 400 beygir güç elde etmiş. Opsiyonel olarak sunulan çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanla önceki modellerden yaklaşık %15 daha az yakıt tüketen yeni araçların ortalama tüketim değerleri sırasıyla 8.2 ve 8.7 litre/100 km olarak açıklandı.

Yine aynı şanzımanla donatılan Carrera modeli 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilirken Carrera S aynı sürate 4.3 saniyede ulaşabiliyor. Opsiyonel olarak sunulan Sport Chrono paketiyle bu süreler 4.4 ve 4.1 saniyeye iniyor.

Bu arada Porsche, yeni 911 ile seri üretim otomobiller arasında 7 ileri vitesli manuel şanzıman sunan ilk üretici oluyor. Maksimum süratine 6. viteste ulaşabilen otomobilin 7. vitesi oldukça uzun oranıyla tüketimi düşürmeye yönelik düşünülmüş.

Ferrari 458 Spider


2011 Frankfurt otomobil fuarının yıldızları birer birer tanıtılıyor. Organizasyon sırasında sergilenecek olan süperspor otomobillerden belki de en uzun süredir bekleneni olan Ferrari 458 Spider, Ferrari California'nın izinden giderek markanın bez tavanlı roadster modellerine şimdilik bir nokta koyuyor.

Alüminyumdan üretilen tavanı sadece 14 saniyede açılıp kapanabilen otomobilin genel hatları coupé modelden farklı olmasa da detaylarda büyük bir fark göze çarpıyor. Metal tavanın arka kısımda kaybolabilmesi için motor kapağının cam kısmı iptal edilmiş. Bu da, 360 ve 430 modellerinde izlemeye alıştığımız v8 motoru artık dışarıdan göremeyeceğimiz anlamına geliyor.

4.527 mm boya, 1.937 mm ene ve 1.211 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.650 mm olarak açıklanırken ağırlık 1.430 kg. 20 inç çaplı jantları standart donanımda sunan otomobilin 4.5 litre hacimli v8 motoru 570 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 320 km/s'in üzerinde olan 458 Spider 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyeden daha kısa sürede ulaşabiliyor.

22 Ağustos 2011 Pazartesi

BMW X5 ve X6 Exclusive Edition


BMW'nin Exclusive donanım seviyesi değişik serilere yayılmaya devam ediyor. Aracın dış görünüşünü çok etkilemeyen bu paketin asıl avantajı iç mekanda ortaya çıkıyor.

Hem X5 hem de X6'da yeni gövde renkleri sunmaya başlayan BMW, bu araçlarda özel tasarımlı 20 inç çaplı jantlar da kullanmış. İç mekanda özel deri döşeme, siyah renkli tavan döşemesi, özel paspaslar, sportif tasarımlı, elektrik ayarlı ve ısıtmalı koltuklar, koyu renkli ahşap kaplamalar, metal kapı eşikleri ve bu eşikler üzerinde BMW Edition yazıları standart olarak sunulmakta.

BMW'nin X5 ve X6 için sunduğu yenilikler bunlarla kalmıyor. Her iki aracın da Individual isimli kişisel donanım seçiminde yeni gövde renkleri sunulurken kapı eşiklerinde BMW Individual amblemleri bulunuyor. Deri döşemeler için de yeni bir renk seçeneği eklenen Individual donanım seviyesinde de yeni ahşap kaplamalar ve siyah renkli tavan seçeneği sunuluyor.

Bu iki donanım seviyesiyle birlikte xDrive30d versiyonlarında sunulan 3 litre hacimli turbo Diesel motorunu Euro 6 egzoz normlarına uygun hale getirdiğini açıklayan BMW, bu motor ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan X5 ve X6 modellerinin ortalama yakıt tüketim değerlerini 7.5 litre/100 km olarak belirtti.

Volkswagen Up!


Volkswagen'in dört yıldır çeşitli fuarlarda değişik konsept versiyonlarını tanıttıği minik otomobili Up! sonunda seri üretime alınıyor. Konsept modelleriyle neredeyse aynı olan tasarımıyla dikkat çeken Up! şehir trafiğinde rahat bir nefes almayı hedefleyen genç kullanıcıları hedefliyor.

3.54 metre boya ve 1.64 metre yüksekliğe sahip olan 3 kapılı hatchback genel olarak köşeli hatlara sahip bir araç. Genel hatları itibariyle Volkswagen ailesinin en özgün üyesi olduğunu söyleyebileceğimiz otomobilin bagaj kapağı camdan üretilirken gövde rengi kaplamalar sunan iç mekanı mümkün olduğunca sade tasarlanmış.

Orta konsolunun üzerinde bulunan dokunmatik ekrandan araç bilgilerinin yanında navigasyon verileri ve park yardımcısının yolladığı mesafe değerleri görülebilirken vites kolu önünde ve kapı içlerinde büyük saklama gözleri bulunuyor. Aracın ilginç donanımlarından birisi de bu segmentte ilk kez sunulan şehir içi kaza önleme sistemi.

Kaputunun altında 1 litre hacimli, 3 silindirli benzinli bir motor görev yapan aracın 60 ve 75 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunacak. Düşük güçlü versiyonun ortalama yakıt tüketimi 4.2 litre/100 km olarak gerçekleşirken yüksek güçlü model 4.3 litre/100 km ortalamasını yakalayabiliyor.

Start/Stop sistemine de sahip olan Up! gelecekte 68 beygir güç üretebilen ve doğal gazla çalışabilen bir motora da sahip olacak. BlueMOTION teknolojisine de sahip olacak aracın ortalama yakıt tüketiminin 3.2 litre/100 km seviyesinde olması bekleniyor.

Ford Model 40 Special Speedster


Pebble Beach'in 2011 yılında gerçekten özel misafirleri bulunuyor. 1934 yılında üretilen ve 1958-1999 yılları arasında kayıplara karışan Model 40 bunlardan sadece birisi.

Tamamen orijinaline sadık kalınarak restore edilen otomobilde 1940 yılından beri aynı motor görev yapıyor. 4 litre hacimli v8 motor 101 beygir güç üretebiliyor.

Porsche 911 Carrera GTS B59


Tanıtımı 2011 yılının Eylül ayında yapılan 911 GTS'in ilk özel üretim modeli de gün yüzüne çıktı. Frankfurt'ta yeni nesil 911'in tanıtılmasıyla daha da değerli bir hale gelecek olan bu otomobillerden sadece 5 adet üretilecek.

Hurley Haywood'un 24 saatlik Daytona yarışında kazandığı 5 birinciliğin anısına üretilecek olan otomobilin dış mekan renkleri 59 kapı numaralı yarış otomobilininkine benziyor. Beyaz gövde rengi üzerine kırmızı ve mavi renkli süslemeleri bulunan B59'un yan aynaları ve 19 inç çaplı jantları siyah renkli.

İç mekanı siyah renkli deri ve Alcantara ile döşenmiş olan aracın paslanmaz çelik kapı eşiklerinde Hurley Haywood'un ismi görülürken iç mekanda kullanılan dikişler kırmızı ve mavi renkli seçilmiş. Donanımında Bose ses sistemi, uydu radyosu, sınırlı üretim plakaları, Sport Chrono Plus paketi, ısıtmalı ön koltuklar ve navigasyon sistemi bulunan aracın fiyatı A.B.D.'de 133.540 Dolar olarak açıklandı.

Standart GTS ile aynı olan 3.8 litre hacimli motoru 408 beygir güç, 420 Nm tork üretebilen aracın 6 ileri vitesli manuel şanzımanla birlikte 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.4 saniye sürerken maksimum sürat 306 km/s olarak açıklanıyor.

Mercedes-Benz SLK55 AMG


Mercedes'in geçtiğimiz ay tanıttığı atmosferik beslemeli v8 motoru ilk olarak yeni nesil SLK Serisi modellerinin en güçlüsü SLK55 AMG'nin kaputu altında yer buldu. SLK tarihindeki en güçlü model olan 3. nesil de sportif görünümü ve performansıyla göz kamaştırıyor.

Sportif görünümlü ön tampon, dipleri koyulaştırılmış farlar, siyah renkli jantlar, arka tampon altı difüzör, bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler ve dört çıkışlı egzoz gibi belirleyici tasarım detaylarına sahip olan aracın iç mekanında da deri ve Alcantara kaplı direksiyon simidi, ambiyans ışıklandırması, deri kaplı ön konsol, özel paspaslar ve karbon fiber kaplamalar dikkat çekiyor.

Güvenlik donanımları arasında kaza önleme sistemi, sürücü yorgunluk algılayıcısı, radarlı cruise control ve aktif koltuk kafalıkları bulunan otomobilin standart metal tavanının yanında iki adet de opsiyonel tavan sunulmakta. İlk opsiyonda tavan şeffaf polikarbonattan imal edilirken ikincisinde koyuluğu ayarlanabilen bir camdan üretilmiş.

Güçlendirilmiş fren sisteminde önde 36, arkadaysa 33 cm çaplı diskler görev yapan aracın süspansiyon ve direksiyon sistemleri de elden geçirilmiş.

5.5 litre hacimli yeni v8 motoru 422 beygir güç, 520 Nm tork üretebilen SLK55 AMG'nin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanırken 0-96 km/s hızlanması 4.5 saniye sürüyor. 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan aracın motorunda sunulan 4 silindir ateşlemesini durdurabilme özelliği sayesinde ortalama yakıt tüketimi 8.5 litre/100 km olarak gerçekleşiyor.

21 Ağustos 2011 Pazar

Kia Sports Sedan


2011 Frankfurt otomobil fuarında tanıtılacak olan konsept araçlar arasına bir yenisi eklendi. Güney Kore merkezli üretici Kia'nın yeni konsepti büyük ve sportif görünümlü bir sedan.

Genel olarak köşeli çizgilere sahip bir tasarım anlayışına sadik kalınan aracın büyük jantları, Aston Martin modellerini andıran yüzü, coupé modeller gibi arkaya doğru alçalan tavanı, yüksek bagaj kapağı ve arkaya doğru açılan arka kapıları gibi özellikleri ilk bakışta dikkat çekiyor.

Konseptlerin olmazsa olmazlarından LED aydınlatma grubu da dikkat çeken otomobil hakkında henüz teknik bir bilgi açıklamayan Kia, performans verilerini de fuarın başlangıcından günler önce basınla paylaşacak.