21 Ağustos 2011 Pazar

Cadillac Ciel


Amerikan otomobil firmalarının etkileyici konseptlerini tanıtmaya hasret kaldığımız şu günlerde Cadillac yardıma yetişiyor. Dev cabriolet konseptiyle Pebble Beach'te boy gösteren firma dış boyut olarak eski modellerden esinlenmiş olsa da kaput altında kullanılan üniteyle modern araçlara göz kırpıyor.

5.174 mm boya, 1.968 mm ene ve 1.270 mm yüksekliğe sahip olan Ciel'in aks mesafesi de 3.175 mm. Köşeli hatlarıyla dikkat çeken bu dev araçta yere dik yerleştirilmiş LED aydınlatma grubu ve 22 inç çaplı jantlar gibi etkileyici tasarım detayları bulunuyor.

Dört adet koltuğun bulunduğu iç mekana geçmek için dört adet kapısı bulunan aracın arka kapıları geriye doğru açılıyor. B sütunu bulunmayan dev cabriolet ışıklandırılmış kapı eşikleri, dijital göstergeler, deri, ahşap ve parlatılmış alüminyumla yolcularını karşılıyor.

Aracın ilginç özellikleri arasında şoför dışında kalan yolcular için kenarlardan elektrikli olarak uzatılarn battaniye, dördü de ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar, ön konsolda Bluetooth bağlantısı ve dokunarak şarj olma özelliği bulunan panel, ışıklandırmalı kol dayanakları ve kapı içerinde kapaklı gözler bulunuyor.

Fren sisteminde 6 ve 4 pistonlu kaliperler kullanılan aracın 3.6 litre hacimli v6 motoru çift turbo besleme yardımıyla 425 beygir güç, 583 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder