24 Ağustos 2011 Çarşamba

Toyota Camry


Japon üretici Toyota, Amerika kıtasında oldukça popüler olan sedan modeli Camry'yi yeniledi. Avrupa kıtası için büyük bir haber olmasa da 7. nesil Camry'nin tanıtılması ana pazar A.B.D.'de bir süredir bekleniyordu. Basına sızan fotoğraflardan ana hatları zaten belli olan otomobil A.B.D.'de uzun zamandır en çok satılan otomobil konumunda.

Genel hatlar itibariyle güncel Honda Accord ile büyük bir Toyota Corolla'ya benzeyen Camry'nin sportif donanım seviyelerinde daha alçak tasarımlı tamponlar, çift çıkışlı egzoz sistemi, 18 inç çaplı jantlar, yan etekler ve bagaj kapağı üzerinde spoiler bulunuyor.

İç mekanı derli toplu bir görünüme sahip olan yeni Camry'nin geniş orta konsolu bir o kadar genişliğe sahip olan ön kol dayanağına doğru uzanırken kokpitte ahşap ve alüminyum kaplamalar dikkat çekiyor. Donanım seviyesi zenginleştirilen Camry'de daha dinamik bir sürüş için süspansiyon sistemi de yenilenmiş.

7. nesilde de  3 motor seçeneği sunacak olan otomobilin 2.5 litre hacimli motoru 178 beygir güç, 230 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli v6 motor 268 beygir güç, 336 Nm tork verebilmekte. Üçüncü seçenek olan Hybrid'in benzin-elektrik hibrit motoru toplam 200 beygir güç üretebilirken düşük yuvarlanma dirençli lastikler, sadece elektrik motoruyla çalışabilme özelliği ve aerodinamik optimizasyon sonucunda bu versiyon da önceki nesilde sunulan eşinden daha az yakıt tüketiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder