26 Mart 2011 Cumartesi

MANSORY BMW 7 Serisi


İsviçre merkezli modifikasyon firması MANSORY'nin üzerinde çalıştığı araçlara BMW 7 Serisi de eklendi. Otomobilin görünümünü daha sportif bir hale getiren üretici bazı modellerin motor performansını da artırmış.

Dev hava girişlerine sahip ön tamponunda ek LED aydınlatmalar bulunan otomobilin ön pnjuru da karbon fiberden üretilmiş. Tampon altına iki adet küçük splitter ekleyen MANSORY araç için 21 ve 22 inç çaplı jantlar hazırlamış.

Arka kısmında da yeni bir tampon dikkat çekern 7 Serisi'nin egzoz çıkışları makyajlanırken birisi arka cam üstünde, diğeriyse bagaj kapağında bulunan iki spoiler donanıma eklenmiş.

İç mekanda daha sportif bir direksiyon simidi dikkat çekerken alüminyum pedallar, karbon fiber kaplamalar, özel paspaslar ve kapı eşiklerinde logolu plakalar dikkat çekiyor.

750i ve 760li modelleri üzerinde güçlendirme çalışması yapan firma ilk aracın çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motorunu 490 beygir güç, 720 Nm tork üretebilecek hale getirirken ikinci modelin de çift turbo beslemesi bulunan 6 litre hacimli v12 motoru 640 beygir güç, 920 Nm tork üretebiliyor.

BRABUS SV12 800 iBusiness 2.0


Apple'ın iPad 2 isimli ürününü tanıtmasının ardından ilk nesi iPad'i araçlarında kullanan firmalar da bu yeni ürüne geçiş yapıyor. Geçiş yapan firmaların arasında BRABUS ilk sıralarda yer almayı başardı.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan SV12 R iBusiness modelinin daha da gelişmiş bir versiyonu olan SV12 800 iBusiness 2.0'ın tanıtımını yapan firma dış görünüm konusunda bir yenilik yapmamış. Aerodinamik kit ve çapları 19 ile 21 inç arasında değişen jantları diğer SV12 800 modeliyle paylaşılan aracın süspansiyon ve fren sistemi de bu otomobilde değişikliğe uğramadan kullanılmış.

İç mekanında da büyük bir yenilik bulunmayan aracın ön koltuklarının arkasında bulunan iPad modelleri ikinci nesil olanlarla değiştirilirken kafalıklar arkasında ve tavanda bulunan ekranlara müdahale edilmemiş. İnternet bağlantısı da bulunan aracın bagajında bulunan özel bölmenin içerisine bir Mac Mini yer alırken müzikler ister aracın kendi sisteminden isterse 64 GB kapasiteli bir iPod Touch'tan dinlenebiliyor. Arka koltukta bulunan yolcular için Sennheiser marka dış ses iptal etme özelliğine sahip kulaklıklar sunulmakta.

Aracın teknik verileriyse tahmin edilebileceği gibi oldukça etkileyici. 6.3 litre hacimli v12 motoru çift turbo beslemeyle donatılan araç 800 beygir güç, 1.420 Nm tork üretebiliyor. Diğer SV12 R modellerinde olduğu gibi şanzıman ve diğer ilgili mekanik aksama zarar vermemesi için tork değeri 1100 Nm'de elektronik olarak sınırlandırılmış olan otomobilin maksimum sürati de 350 km/s'te sınırlı .0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen otomobilin 0'dan 200 km/s'e ulaşma süresi 10.3 saniye.

Kahn Audi A5


Audi'nin popüler coupé modeli için gövde kiti hazırlayan firmalar arasına Project Kahn da katıldı. Tasarımında R8 modelinden esintiler taşıyan otomobilin motoru için henüz bir çalışma yapılmamış.

Ön ve arka tamponları yeniden şekillendirilerek görünümleri daha sportif bir hale getirilmiş olan araç için sunulan jantların çapları 21 inçe kadar büyüyor. Tamponların alt kısımları gümüş rengine boyanırken aynalarda da aynı renk kullanılmış.

Bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenen aracın kapı kolları siyaha boyanırken egzoz sistemine dörtlü çıkış uygulanmış. İç mekanında alüminyum kapı eşikleri ve pedal seti ilk dikkat çeken elemanlar olurken kırmızı yazılara sahip gösterge paneli ve Nappa deriyle kaplanmış parçalar diğer yenilikleri oluşturuyor.

Süspansiyon sistemi 35 mm alçaltılan araç bu sayede hem daha sportif görünüyor hem de yol tutuş karakteri daha sportif bir hale geliyor.

24 Mart 2011 Perşembe

Loder1899 Ford C-Max


Ford'un dinamik bir tasarıma sahip MPV modeli C-MAX, Loder1899 tarafından modifiye edildi. Görünümü daha da dinamik bir hale gelen aracın turbo Diesel motoru güçlendirilmiş.

Ön tampon altına bir splitter eklenen aracın yan etekleri de yenilenirken arka tampon altına difüzör benzeri bir parça yerleştirilmiş. Jant seçenekleri 17 ile 20 inç arasında çap sunan aracın süspansiyon sistemi de 35 mm alçaltılmış.

2 litre hacimli turbo Diesel için 849 Euro karşılığında sunulan kitle güç 190 beygire, torksa 390 Nm'ye ulaşırken yeni egzoz sistemi sayesinde araçtan çıkan ses oldukça sportif bir hale getirilecek. Yükselen güç ve tork sayesinde 0'dan 100 km/s'e ulaşma süresi 8.3 saniyeye gerileyen aracın Almanya satış fiyatı, kitle birlikte 28.115 Euro seviyesinden başlıyor.

23 Mart 2011 Çarşamba

Mazda MX-5 GT


Mazda'nın efsanevi roadster modeli MX-5'in pist yarışları için hazırlanan GT modeli tanıtıldı. Britcar MSA British Endurance Championship'te kullanılacak olan otomobillerin ağırlıkları azaltılırken güçleri önemli ölçüde artırılmış.

Süspansiyon sistemi yenilenen aracın ön tamponunun altına büyük bir splitter eklenirken yan aynalar da FIA yönetmeliklerine uygun biçimde küçültülmüş. Arka tamponunun alt kısmına bir difüzör eklenen otomobilin yenilenen egzoz sisteminin çift çıkışı tamponun orta kısmına yerleştirilmiş.

Tavanı iptal edilen bu MX-5'in camları yerine polikarbonat kullanılırken ön camsileceklerinin sayısı bire indirilmiş. Kabin çevresi takla kafesiyle kaplanan aracın karbon fiber ağırlıklı iç mekanında yarış koltuğu, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemeri ve yangın söndürücü gibi zorunlu ekipmanlar dikkat çekmekte.

Modifiye edilen motoruyla 275 beygir güç üretebilen otomobilin bu gücü, 6 ileri vitesli sıralı şanzıman ve 850 kg'lık boş ağırlıkla birleşince ortaya etkileyici performans rakamları çıkıyor. 0'dan 96 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 258 km/s olarak açıklandı.

22 Mart 2011 Salı

G-POWER X6 M TYPHOON S


Daha önce BMW X5 ve X6'nın M modelleri üzerinde yaptığı çalışmalarla dikkat çeken G-POWER geçtiğimiz yıl X5 M temelli TYPHOON modelinin 725 beygir gücündeki versiyonunu tanıtmıştı. X6 M için de zamanın geldiğini düşünen üretici aynı güç seviyesini bu araçta da sunmaya başladı.

Daha önce X5 M için sunulan yeni ön tampona sahip olan aracın jantları da yine 23 inç çaplı. Yan eteklerine eklemeler yapılan otomobilin kaputu üzerinde ek hava çıkışları bulunurken arka kısımda alt kısmı yenilenen arka tampon ve tamamen yenilenmiş egzoz sisteminin siyah renkli çıkışları dikkat çekiyor.

İç mekanı kişiselleştirmeye açık olan araç için sportif koltuk ve direksiyon simitleri, deri ve Alcantara döşemeler ve değişik renklere boyanabilen alüminyum ve karbon fiber kaplamalar sunulmakta.

Çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru 725 beygir güç, 890 Nm tork üretebilen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması sadeec 4.2 saniye sürerken maksimum süratin 300 km/s'in üzerinde olduğu belirtiliyor. Araçta sunulan otomatik şanzımanın güçlendirilmesiyle maksimum tork sınırlandırıcısının kaldırılıp 1.000 Nm değerine ulaşılabileceğini belirten G-POWER yol tutuşun iyileştirilmesi için süspansiyon sistemini 30 mm alçaltmış.

Porsche 911 Turbo S Edition 918 Spyder


Alman üretici Porsche, hibrit motorlu süperspor otomobili 918 Spyder'ın sınırlı üretime başlama tarihini özel bir 911 modeliyle kutlama kararı aldı. İlk örneğinin 18 Eylül 2013 yılında fabrikadan çıkması planlanan 918 Spyder'dan en fazla 918 adet üretilmesi planlanıyor.

Fiyatı Avrupa pazarlarında, vergiler hariç 645.000 Euro olarak belirlenen 918'in sahiplerine, sipariş verdikleri araçlarını beklerken sürecek bir otomobilleri olması için düşünülmüş gibi duran 911 Turbo S Edition 918 Spyder'ın fiyatı standart 911 Turbo S modellerininkinden farklı olmayacak. Coupé versiyon için Almanya pazarında 173.241 Euro talep edilirken Cabriolet modelin fiyatı aynı pazarda 184.546 Euro olacak.

Teknik donanımında bir yenilik sunmayan bu 911 modelinin donanımında görsel farklılıklar bulunuyor. Kapılarında bulunan "Edition 918 Spyder" yazısından kolayca tanınabilen otomobilin bu çıkartmalarıyla birlikte fren kaliperleri, yan ayna alt kaplamaları ve S logoları neon yeşiline boyanmış. 19 inç çaplı jantları sadece siyah renkte sunulacak olan aracın motor hava emiş ağızları ve yan aynaları karbon fiberden üretilmiş.

İç mekana geçildiğinde de aynı değişimlerin devam ettiği görülüyor. Deri döşeme dikişleri, gösterge paneli iğneleri ve koltuklarda bulunan "Edition 918 Spyder" logoları yeşile boyanan aracın havalandırma çıkışları, yolcu ön konsolu ve kapı içlerinde karbon fiber elemanlar kullanılmış. Otomobilin torpido gözü kapağında bulunan sınırlı üretim plakasıysa müşterinin 918 Spyder'ında bulunan numarayı taşıyacak.

21 Mart 2011 Pazartesi

Koenigsegg Agera R

Tasarım detayları 2011 Cenevre otomobil fuarı sırasında paylaşılan Koenigsegg Agera R'ın kapsamlı teknik verileri de açıklandı.

4.293 mm boya, 1.996 mm ene ve 1.120 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.662 mm olarak açıklandı. Boş ağırlığı 1.330 kg olan araç 120 litre hacimli bir de bagaja sahip.

Çift turbo beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motoru 6.900 d/d'da 1.115 beygir güç üretebilirken kırmızı çizgi 7.250 d/d'da başlıyor. 2.700 ile 6.170 d/d arasında 1.000 Nm'nin üzerinde tork üretebilen motorun maksimum tork değeriyse 4.100 d/d'da üretilen 1.200 Nm.

Bütün bu güçle birlikte 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilen otomobilin durağan halden 200 km/s sürate ulaşması 7.5 saniye sürüyor. Önde 6 pistonlu kaliperlerle birlikte görev yapan 397 mm çaplı karbon seramik diskler ve arkada 4 pistonlu kaliperlerle eşleşen 380 mm çaplı diskler sayesinde 100 km/s süratten 0'a sadece 30.5 metrede inebilen otomobilin 0-200-0 km/s süresiyse 12.7 saniye olarak açıklandı.

Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlarla donatılmış olan otomobilin yakıt tüketimi, müşteriler tarafından çok önemsenmeyecek olsa da ortalama 14.7 litre/100 km olarak açıklandı. Agera R ile ulaşılabilecek maksimum sürat henüz bilinmese de fabrika bu değerin 390 km/s'in üzerinde olduğunu açıkladı.

Chevrolet Colorado


Chevrolet'nin küçük pick up modellerinden Colorado'nun konsept versiyonu anavatanından çok uzaklarda, Tayland'ın başkenti Bankok'ta tanıtıldı. Bu ülkede yüksek satış başarısı gösteren marka araçta kullandığı tasarım anlayışıyla gelecekte üretilecek olan büyük Chevrolet modellerine ilham kaynağı olacak.

Yuvarlak hatlı tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Colorado'nun LED ve xenon ampullerden oluşan aydınlatma grubu artık seri üretim otomobillerde bile sıradan olmaya başlarken 20 inç çaplı jantlar, ince bağlantı kollarına sahip olan yan aynalar ve üzeri baskılı yan ve arka basamaklar diğer tasarım detayları olarak sunuluyor.

Arka kısım için geriye doğru açılan kapı konsepti uygun görülürken iç mekanda mavi renkli kumanda ışıklandırması dikkat çekiyor. Koyu renkli ahşap görünümlü kaplama, deri döşeme, çift bölgeli klima ve orta konsolda büyük bir ekran donanıma eklenirken az da olsa kullanılan krom süslemeler iç mekana biraz daha seçkin bir hava katmaya çalışıyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan Colorado konseptinde manuel şanzıman ve 2.8 litre hacimli turbo Diesel motor görev yapıyor.

BMW 1 Serisi M Coupé Safety Car


MotoGP'nin resmi güvenlik aracı belli oldu. 2010 yılının son aylarında resmi olarak tanıtılan BMW 1 Serisi M Coupé, bir önceki yıl kullanılan X6 M'in yerini aldı.

Motoru standart aracınkinden farksız olan otomobilin turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli ünitesi 350 beygir güç, (Overboost ile) 500 Nm tork üretebiliyor.

Süspansiyon sistemi pistlere uygun şekilde modifiye edilen aracın karakteri, yükseklik ve sertliği ayrı ayrı ayarlanabilen sistem sayesinde sürücü tarafından belirlenebiliyor. Karbon fiberden üretilen motor kaputunda ek hava çıkışları bulunan aracın titanyumdan üretilen egzoz sistemi de standart araçta kullanılandan daha hafif.

Aerodinamik yapısında da değişimler yaşanan araçta gerekli ışıklandırmaların haricinde bagaj kapağı üzerinde bulunan küçük spoiler ile bu parçanın hemen üzerine eklenen ve açısı ayarlanabilen büyük spoiler dikkatlerden kaçmıyor.

Fren sistemi de modifiye edilen aracın iç mekanına geçildiğinde arka koltukların iptal edildiği ve bunların yerini bir takla kafesinin aldığı görülebiliyor. Ön tarafta yarış koltukları dikkat çekerken 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, Alcantara kaplı direksiyon simidi ve yangın söndürücü diğer donanımlar arasında bulunuyor.

20 Mart 2011 Pazar

Mercedes-Benz C63 AMG Coupé


Mercedes, C Serisi'nin sportif seçeneği 63 AMG'nin Coupé gövde seçeneğini de tanıttı. Resmi tanıtımının üzerinden henüz 1 ay geçmiş olan C Serisi Coupé de bu sayede BMW M3 Coupé ile daha eşit şartlarda baş edebilecek bir modele kavuşmuş oldu.

Tasarım özellikleri beklendiği gibi C Serisi Coupé'den farklı olmayan otomobilin ön tamponu yenilenirken bu kısımda kullanılan LED aydınlatmalar makyajlanmış. Çamurlukları genişletilen otomobilin standart donanımında 18 inç çaplı jantlar sunulurken dört çıkışlı egzoz sistemi ve alt kısmında difüzör bulunan arka tampon da bu modele özel donanımlar arasına katılmış.

Almanya'da 7.116 Euro karşılığında sunulan AMG Performance Pack ile birlikte aracın donanımına 19 inç çaplı jantlar, bagaj üstü karbon fiber spoiler, karbon seramik ön fren diskleri, kırmızı fren kaliperleri, daha sportif ön koltuklar ve sportif direksiyon simidi ekleniyor.

Süspansiyon sistemi diğer C Serisi Coupé modellerine göre hem daha alçak hem de daha sert olan aracın iç mekanında büyük bir fark bulunmuyor. "Edition 1" isimli sınırlı üretim modellerin iç mekanlarında çift renkli Disegno deri döşeme standart olarak sunulurken karbon fiber kaplamalar da donanıma alınmış.

Aracın elektronik yardımcılar listesi de oldukça kabarık. ABS ve ESP gibi artık standartlaşan donanımların yanında kör nokta algılama, şerit değiştirme uyarısı, kör nokta uyarısı, kaza algılama, park yardımcısı, gece görüş sistemi, hız sınırlayıcı, hız sabitleyici, yorgunluk algılayıcı ve akıllı far aydınlatma şiddeti ayarlayıcısı gibi sistemlere sahip olan araçta bu donanımlarınbüyük çoğunluğu opsiyon listesinde yer alıyor.

Mercedes'in hemen hemen her serisinde kullandığı 6.2 litre hacimli v8 motorla donatılan otomobil 457 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanla donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

AMG Performance Pack ile donatılan modellerde güç 487 beygire yükselirken tork değerinde bir değişme olmuyor. Bu paketle birlikte 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati ve 12 litre/100 km'lik ortalama yakıt tüketim değerindeyse bir değişiklik olmuyor.

Bu arada otomobilin fiyatları da açıklandı. Almanya'da 72.590 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan C63 AMG Coupé'nin Edition 1 versiyonlarının fiyatları 77.231 Euro'dan başlıyor.