20 Mart 2011 Pazar

Mercedes-Benz C63 AMG Coupé


Mercedes, C Serisi'nin sportif seçeneği 63 AMG'nin Coupé gövde seçeneğini de tanıttı. Resmi tanıtımının üzerinden henüz 1 ay geçmiş olan C Serisi Coupé de bu sayede BMW M3 Coupé ile daha eşit şartlarda baş edebilecek bir modele kavuşmuş oldu.

Tasarım özellikleri beklendiği gibi C Serisi Coupé'den farklı olmayan otomobilin ön tamponu yenilenirken bu kısımda kullanılan LED aydınlatmalar makyajlanmış. Çamurlukları genişletilen otomobilin standart donanımında 18 inç çaplı jantlar sunulurken dört çıkışlı egzoz sistemi ve alt kısmında difüzör bulunan arka tampon da bu modele özel donanımlar arasına katılmış.

Almanya'da 7.116 Euro karşılığında sunulan AMG Performance Pack ile birlikte aracın donanımına 19 inç çaplı jantlar, bagaj üstü karbon fiber spoiler, karbon seramik ön fren diskleri, kırmızı fren kaliperleri, daha sportif ön koltuklar ve sportif direksiyon simidi ekleniyor.

Süspansiyon sistemi diğer C Serisi Coupé modellerine göre hem daha alçak hem de daha sert olan aracın iç mekanında büyük bir fark bulunmuyor. "Edition 1" isimli sınırlı üretim modellerin iç mekanlarında çift renkli Disegno deri döşeme standart olarak sunulurken karbon fiber kaplamalar da donanıma alınmış.

Aracın elektronik yardımcılar listesi de oldukça kabarık. ABS ve ESP gibi artık standartlaşan donanımların yanında kör nokta algılama, şerit değiştirme uyarısı, kör nokta uyarısı, kaza algılama, park yardımcısı, gece görüş sistemi, hız sınırlayıcı, hız sabitleyici, yorgunluk algılayıcı ve akıllı far aydınlatma şiddeti ayarlayıcısı gibi sistemlere sahip olan araçta bu donanımlarınbüyük çoğunluğu opsiyon listesinde yer alıyor.

Mercedes'in hemen hemen her serisinde kullandığı 6.2 litre hacimli v8 motorla donatılan otomobil 457 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanla donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

AMG Performance Pack ile donatılan modellerde güç 487 beygire yükselirken tork değerinde bir değişme olmuyor. Bu paketle birlikte 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati ve 12 litre/100 km'lik ortalama yakıt tüketim değerindeyse bir değişiklik olmuyor.

Bu arada otomobilin fiyatları da açıklandı. Almanya'da 72.590 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan C63 AMG Coupé'nin Edition 1 versiyonlarının fiyatları 77.231 Euro'dan başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder