14 Şubat 2011 Pazartesi

Mercedes-Benz C Serisi Coupé


Geçtiğimiz ay ilk fotoğrafları gün yüzüne çıkan Mercedes C Serisi Coupé'nin resmi tanıtımı yapıldı. İlk olarak 2011 Cenevre otomobil fuarı sırasında sergilenecek olan aracın ilk etapta A.B.D.'de satılacak olan versiyonları tanıtıldı.

Ön yüzü, makyajlı C Serisi modelleriyle aynı olan otomobilin yan etekleri ve çerçevesiz yan camları sportif bir görünüm sunarken açılı bir şekilde alçalan tavanı oldukça yatık tasarlanan bagaj kapağıyla uyumlu bir görünüm çiziyor.

Arka görünümüyle birlikte iç mekanı da makyajlı kardeşlerinden alınmış gibi duran otomobilin C250 Coupé modelinde kullanılan turbo beslemeye sahip 1.8 litre hacimli motor 201 beygir güç, 311 Nm tork üretebilirken C350 Coupé'de görev yapan 3.5 litre hacimli v6 ünite 302 beygir güç, 371 Nm tork üretebilmekte.

Her iki modelinde de 7 ileri vitesli otomatik vites kullanılan araçların ilki 0'dan 100 km/s sürate 7.1 saniyede ulaşırken v6 motorlu model aynı görevi 5.9 saniyede tamamlıyor.

2+2 oturma düzeninde arkada bulunan sabit kafalıklı koltuklarla birlikte tamamen camdan üretilmiş tavan gibi opsiyonları bulunan otomobilin elektronik donanımları arasında yorgun sürücü algılama sistemi, şerit asistanı, park yardımcısı, kör nokta uyarısı ve uzun far yardımcısı gibi değişiklikler bulunuyor.

4 yorum:

  1. clc de ki arka tasarım felaketinden sonra en azından bu modelde görsel olarak iyi birşeyler sunmuşlar.

    YanıtlaSil
  2. CLC felaketti gerçekten de. O kadar alakasız bir arka kısım hiç yakışmamıştı Mercedes'e.

    YanıtlaSil
  3. clc almayı düşünüyorum hocam, tasarımı bence de çok hoş değil ama mercedes kalitesini (performans hariç) yaşamak istiyorum en azından.sizce sürüş kalitesi olarak(yolcu konforu da pek önemli değil) bir mercedes karakterini yansıtır mı yoksa aynı paraya daha yeni c sınıfı hatchback düşünüyorum?

    YanıtlaSil
  4. CLC'nin arkadan itişli platformu Mercedes'in standart sürüş özelliklerini gayet rahat biçimde sağlayabiliyor. Aynı motoru kullanan C Serisi'nden daha hafif olması sayesinde performans olarak biraz artısı bile var.

    YanıtlaSil