16 Şubat 2011 Çarşamba

Porsche Panamera S Hybrid


Boxster E hakkında ilk verilerin paylaşılmasından sadece bir gün sonra Porsche'nin büyük hatchback modeli Panamera'nın hibrit modeli tanıtıldı.

Görünüm ve donanım olarak diğer Panamera modellerinden bir farkı olmayan otomobilin hibrit sistemi de Cayenne S Hybrid ve Volkswagen Touareg Hybrid gibi araçlarda kullanılmakta. 3 litre hacimli benzinli v6 motoru kompresör besleme yardımıyla 333 beygir güç üretebilen otomobilin elektrik motoru 47 beygir gücünde.

Karma gücü 380 beygir olarak açıklanan aracın elektrik motoru aynı zamanda jeneratör ve marş motoru olarak da is yapabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 270 km/s olarak açıklanırken 85 km/s sürate kadar sadece elektrik motoruyla hareket etme özelliği bu dev otomobile 7.1 litre/100 km gibi bir ortalama yakıt tüketim değeri kazandırıyor.

165 km/s'e kadar olan sabit sürat sürüşlerinde de devreden çıkabilen v6 motora sahip bu aracın Almanya pazarındaki başlangıç fiyatıysa 106.185 Euro olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder