12 Eylül 2015 Cumartesi

Mansory Lamborghini Huracán


Geçtiğimiz Şubat ayında Lamborghini Huracán temelleri üzerine geliştirdiği 850 beygir gücündeki canavarı tanıtan Mansory bununla yetinmemişe benziyor. Modifikasyon firması şimdi de aynı aracın daha güçlü bir seçeneğini sunuyor.

Araca uyguladığı karbon fiber gövde kitiyle önde 30, arkadaysa 40 mm genişleme elde eden Mansory hemen hemen her bölgede ek hava giriş ve çıkışları kullanmış. Araçta yeni bir splitter ve yan etekler kullanılırken jantlar önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı. Karmaşık bir görünüme sahip arka kısımda büyük bir difüzör, farklı egzoz çıkışları ve sabit spoiler görev yapıyor.


İç mekanda da kendisini gösteren Mansory araçta farklı renklerde deri döşeme kullanırken paspaslar, metal pedal seti ve karbon fiber detaylar kişiselleştirilebiliyor. Bu arada standart araçta orta konsolun alt kısmında yer alan motor çalıştırma düğmesi bu otomobilde tavana alınmış.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 5.2 litre hacimli v10 motor bulunduran araç 1.250 beygir güç ve 1.000 Nm'de sınırlanan tork değeri sunuyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 2.7 saniyeye inerken maksimum sürat 340 km/s'in üzerine ulaşmış.

Abt A6


Nisan ayında makyajlı S6 için hazırlanan modifikasyon kitini tanıtan Abt şimdi de ailenin daha "sivil" versiyonları üzerine yoğunlaşıyor. Gücü artırılan modeller arasında Diesel motorlu seçenekler de mevcut.

Araçların görünümünde de değişiklikler yapan Abt ön çamurlukların arkasına solungaçlar eklerken jant seçenekleri 19, 20 ve 21 inç çaplı. Yan etekler ve arka tampon alt bölümü makyajlanırken bagaj kapağı üzerinde yer alan spoiler de biraz daha büyümüş. Yükseklik ayarlı süspansiyon sisteminin yanında 380 mm çaplı diskler ve 8 pistonlu kaliperler sunan fren sistemi de donanıma eklenmiş.


A6'da kullanılan 2 litre hacimli turbo Diesel motoru 215 beygir güç, 440 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye eden firma 3 litre hacimli TDI üniteden 365 beygir güç, 710 Nm tork alabilmiş. Aynı hacme sahip benzinli motorsa artık 410 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor.

Shelby GT EcoBoost


Özellikle modifiye ettiği Mustang modelleriyse dikkat çeken Shelby American bir kere daha karşımızda. Bu sefer otomobilin Avrupa'daki giriş modeline el atan firma ek performansın yanında görünümde de değişiklikler sunuyor.

Farklı bir motor kaputuyla donatlan otomobilde splitter, yan etekler, difüzör, yan aynalar ve spoiler karbon fiberden üretilirken ön panjur ve hava girişi yenilenmiş. Shelby GT logolarına sahip şeritler donanıma eklenirken 20 inç çaplı jantlar da kullanımda.

Daha başarılı bir yol tutuş için süspansiyon sistemi de elden geçirilen aracın turbo beslemeye sahip 2.3 litre hacimli motoru da 335 beygir üzerinde güç üretebilir hale gelmiş.


Rezvani Beast Speedster


Rezvani'nin ürün gamı genişlemeye başladı bile. Beast modelini henüz iki ay önce tanıtan üretici şimdi de aynı aracın daha konforlu ve daha düşük güç üretebilen bir seçeneğini sunmaya başladı.


Dış görünüşü kardeşininkinden farksız olan Speedster'ın iç mekanına geçildiğinde çıplak karbon fiber yüzeylerin çoğunun deriyle kaplandığı görülebiliyor. Koltuklar, ön panel, vites konsolu ve direksiyon simidi döşemelerin görülebildiği yerler. Dijital gösterge paneli de yerini analog bir üniteye bırakırken araca, üzeri boş da olsa bir orta konsol eklenmiş.


Kaput altında görev yapan 2.4 litre hacimli motor kompresör beslemeye sahip olmaya devam etse de gücü 300 beygir seviyesine çekilmiş. Ağırlık artışıyla birlikte gücün düşmesi aracın 0-96 km/s hızlanmasını 3.5 saniye seviyesine yükseltmiş.

Volkswagen Golf GTI Clubsport


Volkswagen bu yıl Frankfurt otomobil fuarını bir yıl dönümü kutlamak için kullanacak. Markanın efsane olmuş modellerinden Golf GTI bu sene 40. yaşını kutluyor. Bu olay şerefine hazırlanan araçsa Mayıs ayında Wörthersee'de tanıtılan konseptin seri üretime alınmış hali.

Dış görünümde abartıya kaçmayan Volkswagen daha agresif görünümlü bir ön tampon kullanırken yan etekler, spoiler ve difüzörde de hafif makyaj göze çarpıyor. Kapıların altında "Clubsport" logolu şerit bulunurken özel tasarım jantlar 18 veya 19 inç çaplı alınabiliyor.


İç mekanda da sportif dokunuşlar görülebiliyor. Sabit kafalıklara sahip, GTI logolu ön koltuklar çok daha yüksek yan destek sunarken Alcantara döşemeler kapı içleri, koltuk yan destekleri ve direksiyon simidi gibi yerlerde kullanılmış. Metal pedal seti, özel paspaslar ve GTI logolu kapı eşik çıtaları da donanımda yer alıyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 265 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen otomobilin gücü, 10 saniye boyunca kullanılabilen overboost fonksiyonu sayesinde 290 beygir üzerine çıkıyor. 6 ileri manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 6 saniyede ulaşabilen model aynı işi DSG ile 5.9 saniyede tamamlıyor.

Honda Project 2&4


Honda'nın Frankfurt'ta sergileyeceği ilginç bir konsept motosikletle otomobil arasında kalan boşluğu doldurmayı hedefliyor. Project 2&4 isimli araç aslında tasarım stüdyoları arasında yapılan bir yarışmanın ürünü.


Oldukça minimalist bir araç olan Project 2&4 hiçbir lükse sahip değil. Üretiminde bol bol karbon fiber kullanılan otomobil pistler için tasarlanmış ve sürücüsü neredeyse aracın dışında oturuyor. Üst ve alt kısımları düzleştirilmiş bir direksiyon simidi sunan kokpit bir de yansıtmalı dijital gösterge paneline sahip.

3.040 mm boya, 1.820 mm genişliğe ve sadece 995 mm yüksekliğe sahip olan otomobil 405 kg ağırlığında. Ortaya konumlandırılmış 1 litre hacimli v4 motor markanın yarış motosikletinden alınırken ünite 215 beygir güç, 118 Nm tork üretiyor.

VOS M4


BMW'nin sportif coupé modeli M4'ü modifiye eden firmalar arasına bir Alman şirketi daha katıldı. VOS tarafından sunulan kitle birlikte görünüm çok değişmezken güçte ciddi artış kaydedilmiş.


Aracı 20 inç çaplı jantlarla donatan VOS yükseklik ve sertlik ayarı sunan süspansiyon sistemi, karbon fiber yan aynalar ve yine aynı malzemeden üretilmiş difüzör sunuyor. Egzoz sistemi tamamen yenilenmiş olan aracın fren sisteminde 380 mm çaplı diskler, önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperlerle birlikte kullanılmış.

Kaput altında görev yapan 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motor turbo beslemeleri yardımıyla 550 beygir güç, 710 Nm tork üretebiliyor. Bu verilerle aracın maksimum sürati 310 km/s'i buluyor.

Opel Vivaro Surf


Opel'in geçtiğimiz yıl yenilediği ticari aracı Vivaro bu yıl Frankfurt otomobil fuarında yeni bir konsept versiyona kavuşuyor. Seri üretime hazır bir araç olduğu söylenen prototipin sınırlı üretim bir yol versiyonu bulunmasıysa ihtimaller dahilinde.


Dışarıdan bakıldığında kahverengi ve beyaz gövde rengiyle kardeşlerinden ayrılan Vivaro Surf'te Irmscher'den alınmış jantlar ve tavana eklenmiş port bagaj rayları dikkat çekiyor.


İç mekanı da büyük bir yenilik sunmayan otomobilin yükseklik ayarlı süspansiyon sistemi bu bölümden uzaktan kumandalı olarak yönetilebiliyor. Beş kişilik oturma kapasitesi sunan konseptin bagaj bölümüyse bir panelle yolculardan ayrılmış.

Geiger Chevrolet Corvette Z06


Geçtiğimiz yıl Chevrolet Corvette Stingray temelli modifikasyon çalışmasını tanıtan GeigerCars bu yıl da modelin en yüksek güç çıkışına sahip versiyonu Z06 üzerinde yaptığı çalışmaları bizlerle paylaşıyor.


Karbon fiber kitiyle aracın görünümünü sadeleştirmeyi seçen firma yeni bir splitter, farklı ön panjur eki, daha sade görünen yan etekler ve tamamen yeniden tasarlanmış arka tampon alt bölümüyle Stingray'e daha yakın bir görünüm sunuyor.

İsteğe bağlı olarak süspansiyon sistemi alçaltıla bilen otomobilin kompresör beslemeye sahip, 6.2 litre hacimli v8 motoru artık 730 beygir güç, 945 Nm tork üretebiliyor.

Honda Civic Tourer Active Life Concept


Frankfurt'ta bu yıl büyük yenilikler sergilemeyecek olan markalardan birisi de Honda. Bunun yanında markanın konseptleri arasında station wagon gövdeli Civic temelleri üzerine geliştirilmiş bir eğlence aracı bulunacak.

Dışarıdan bakıldığında 18 inç çaplı jantlar seviyesinin siyaha boyandığı görülebilen otomobilin gri renkli tavanında ek bir bagaj hacmi oluşturulurken asıl farklılıklar iç mekanda. Dış yüzeylerle uyumlu, mavi şeritlere sahip siyah süet döşemeli koltuklarla sportif bir hava yaratan Honda kullanışlılığı da unutmamış.


Bagaj bölümü 1.668 litre hacim sunan otomobilin bu kısmında bisikletlerin kolayca içeriye alınabilmesi için iki kol bulunurken sol arka çamurluk arkasında kalan bölüme içecek şişeleri yerleştirilebiliyor. Arka tampon üzerine bir oturak ekleyen Honda bagaj kapağına güçlü bir aydınlatma ve güneş perdesi yerleştirmiş.


Kaputu altında sürpriz olmayan otomobilde kullanılan 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor 120 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 10.1 saniye sürüyor. Ortalama yakıt tüketimiyse 3.8 litre/100 km.

11 Eylül 2015 Cuma

Volkswagen Caddy Alltrack


Volkswagen Frankfurt sürprizlerine devam ediyor. Alman marka geçtiğimiz Şubat ayında tanıttığı küçük ticari modeli Caddy'nin hafif arazi şartlarına uygun versiyonunu bu organizasyonda sergileyeceğini açıkladı.


Cross Caddy'nin yerini alacak olan model tamponları altına yerleştirilen metal görünümlü plakalar, çamurluklar, yan etekler ve tamponların alt köşelerini çevreleyen siyah plastik korumalar ve farklı tasarıma sahip 17 inç çaplı jantlarla diğer versiyonlardan ayrılırken iç mekanda farklı koltuk döşemeleri, değişik renkte konsol kaplamaları ve metal pedal seti bulunuyor.


Kaputu altında güçleri 84 ile 125 beygir arasında değişen benzinli ve 75 ve 150 beygir arasında güç çıkışı sunan Diesel motorlar bulunan Caddy Alltrack motor ve donanım seçeneğine göre 5 veya 6 ileri vitesli manuel ya da 6 veya 7 ileri vitesli DSG ile alınabiliyor. Volkswagen, Caddy Alltrack'i kapalı kasa ve camlı olarak sunacak.

Toyota Prius


Toyota'nın hibrit otomobil pazarında bulunduğu önemli konumu borçlu olduğu aracı Prius yenilendi. Dördüncü nesilde daha sportif bir görünüme kavuşan aracın yakıt tüketimi daha da aşağıya çekilmiş.

Keskin hatlara sahip gövde tasarımıyla dikkat çeken Prius'un genel havası Mirai'yi hatırlatıyor. İnce bir ön panjur ve dikey yerleşime sahip sis farları ön bölümü oluştururken arka kapılar üzerinde başlayan çizgi aracın arkasında bir spoiler şeklini alıyor. LED stopları da dik yerleştirilen otomobilin arka camı aşağıya doğru uzatılmış.


Boyu 60 mm, genişliği 15 mm artan Prius'un yüksekliğiyse 20 mm azaltılmış. 2.700 mm'lik aks mesafesindeyse değişiklik yok. Gövde burulma direnci %60 artan otomobilin ortalama tüketim değeri de %10 gerilemiş.

İç mekan tasarımı önceki nesilden esinlenmiş olan Prius'un gösterge paneli eskiden olduğu gibi ortada. Üç kollu direksiyon simidinde kollar kalınlaşırken orta konsolda kullanılan dokunmatik ekran diğer Toyota modellerinden alınmış. Biraz daha aşağıda görülen vites kolu da yine küçük boyutlu.

BRABUS Mercedes-AMG GT S


Mercedes ve AMG birlikteliğinin en başarılı örneklerinden olan süperspor otomobil GT S'in üzerinde yapılan modifikasyon işlemlerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu işle uğraşan firmalar arasında sabırsızlıkla beklenenlerden birisi olan BRABUS, aracını Frankfurt'ta sergileyeceğini açıkladı.


Ön tamponda bulunan hava girişleri içerisine ince yapılı LED aydınlatmalar eklenirken tampon altında karbon fiber splitter görülüyor. Önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlarla donatılan araçta yan etekler de daha aerodinamik bir yapıya bürünürken ön çamurluklar arkasında bulunan hava yarıkları elden geçirilmiş.

Yükseklik ve sertlik ayarına sahip süspansiyon sistemine kavuşan GT S'e titanyum egzoz sistemi de ekleyen BRABUS bu sisteme dört adet yuvarlak çıkış kullanmış. Tampon altına difüzör de eklenirken spoiler biraz daha büyümüş.


İç mekanda metal pedal seti, özel paspaslar, ışıklandırmalı kapı eşik çıtaları gibi aksesuarların yanında elden geçirilmiş gösterge paneli de yer alırken deri döşeme ve konsol kaplamaları birçok renk seçeneği sunmakta.

Kaput altında görev yapan çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motor 600 beygir güç, 750 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edilmiş. 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 325 km/s'e ulaşmış.

Audi A8 L Security


Bu yıl Frankfurt otomobil fuarında sergilenecek olan zırhlı araçlar arasında bir de Audi bulunacak. Markanın amiral gemisi konumunda bulunan A8 L'in yüksek koruma seviyesi sunan versiyonu artık daha da güvenli.


2011 yılında VR7 balistik standartları karşılayan bir korumayla karşımıza çıkan otomobilin yeni seviyesi VR9 olarak belirlenmiş. 600 kg taşıma kapasitesi sunan uzun aks mesafeli A8'de iki motor seçeneği bulunuyor. Çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 ünite 435 beygir güç, 600 Nm tork üretebilirken atmosferik emişli w12 500 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulan otomobillerin maksimum süratleriyse 210 km/s'te sınırlandırılmış.

Seat León Cupra


Seat cephesinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Markanın C segmentinde yer alan temsilcisi León'un en güçlü versiyonu Cupra artık daha da yüksek performansa sahip.


Görünümünde bir yenilik bulunmayan otomobilin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru artık 290 beygir güç üretebiliyor. 350 Nm'lik maksimum tork değerinde değişim bulunmasa da alındığı devir aralığı artık 1.700 ile 5.800 d/d arasında.

Kilitli diferansiyele sahip olan aracın egzoz sistemi de daha tok bir ses almak için elden geçirilmiş. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 5.8 saniyede ulaşabilen otomobil DSG ile aynı işi 5.7 saniyede tamamlayabiliyor.

Range Rover Sentinel


Range Rover'ın özel araç departmanı SVO markanın ürün gamını genişletiyor. Bu sefer büyük SUV modelini zırhlı hale getiren birim bu segmentte bulunan en karlı işlerden birisine de adım atmış oluyor.


Dışarıdan bakıldığında ön panjur içerisine eklenmiş çakarlar ve özel tasarım 20 inç çaplı jantlar gibi detaylardan tanınabilen kısa aks mesafeli araç VR8 balistik koruma sağlıyor. 7.62 mm kurşun ve 15 kg TNT için yeterli koruma sunabilen araç DM 51 el bombasına da dayanıklı.


Süspansiyon ve fren sistemleri güçlendirilen araç hala 650 kg yükleme kapasitesi sunarken kaput altında yer alan motor ilginç bir tercih olmuş. 3 litre hacimli benzinli v6 motor kompresör besleme yardımıyla 340 beygir güç üretebiliyor. Sentinel'in 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı da elden geçirilmiş.

MANSORY S63 AMG Coupé


Haberin tanıdık olduğunu düşünenler haklı. MANSORY, Mayıs ayında tanıttığı Mercedes S63 AMG Coupé temelli modifikasyon kitlerine bir yenisini ekledi. Daha da güçlenen otomobilin görünümünde de dikkat çekici yenilikler yapılmış.

Agresif görünümlü ön tamponunda büyük hava girişlerinin yanında karbon fiber splitter ve deflektörler bulunan otomobilin kaputunda ek hava girişleri yer alıyor. 22 inç çaplı jantlarla donatılan aracın çamurluk ve yan etekleri genişletilirken ön çamurluklar arkasına hava çıkışları açılmış.


Arka tamponunda karbon fiber ekler, difüzör ve keskin kenarlı egzoz çıkışları görülebilen aracın bagaj kapağının üzerine açısı ayarlanabilen büyük bir spoiler eklenmiş.

Kaput altında görev yapan çift turbo beslemeli, 5.5 litre hacimli v8 motor artık 1.000 beygir güç, 1.400 Nm tork üretebilirken bu değerler sayesinde aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.2 saniyeye gerilemiş.

Bentley Bentayga


Bentley'den beklenen haber geldi. İngiliz üreticinin 2012 yılında EXP 9 F konseptiyle müjdesini verdiği süper lüks SUV modeli sonunda seri üretime alınıyor. Markanın özelliklerini yansıtmayı başaran görünümüyle dikkat çeken araç gücüyle de kendisinden söz ettirecek.

Konsept halinde kullanılan köşeli hatları biraz yumuşatılmış şekilde seri üretime alan Bentley diğer modellerinde kullandığı yuvarlak far tasarımını Bentayga'ya da adapte etmiş. Sportif görünümlü hava girişlerine sahip olan ön tamponun alt kısmı koruma plakasına sahipken genişletilmiş çamurluklar kapıların alt kısmında görülen şişkin yapıyla birbirine bağlanmış.


20 ve 22 inç çaplı jant seçenekleri sunacağı açıklanan aracın arka bölümünde spoiler ve dörtgen stoplar gözden kaçmazken bagaj kapağı camının altında da spoiler benzeri bir yapı bulunuyor. Krom süslemelere sahip olan arka tamponun altında ince yapılı reflektörler ve yine ince tasarımlı çift egzoz çıkışı detayları tamamlıyor.


İç mekanı çok daha tanıdık olan otomobilde cömertçe kullanılmış deri döşeme, ahşap kaplama ve metal parçalar lüks bir duruş sergilerken direksiyon simidi sportif görünümüyle dikkat çekiyor. Metal pedal seti, büyük dokunmatik ekran ve açılabilir panoramik cam tavan standart donanıma eklenirken 1.950 Watt çıkış gücüne sahip Naim ses sistemi opsiyonel donanımda.


Arka bölümde üç veya iki kişilik konfigürasyon tercih edilebilirken ikinci seçimde ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlu elektrikli koltuklar, kol dayanağı ve Android tabletlere sahip eğlence sistemi alınabiliyor. Bagaj hacmi açıklanmasa da bu bölümde kullanılabilen buz dolabı ve piknik seti çantaları tanıtıldı.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli tanıdık bir w12 motor bulunduran Bentayga 608 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan araç 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 301 km/s olarak açıklanıyor.

10 Eylül 2015 Perşembe

Rolls-Royce Dawn


İngiliz üretici Rolls-Royce'un ürün gamı yeni cabriolet seçeneğin eklenmesiyle biraz daha genişledi. Wraith temelleri üzerine geliştirilen otomobil markanın üzeri açılan otomobil geleneğinin en modern temsilcisi.


Wraith temelli olsa da gövdesinin %80'i yenilenen aracın görünümündeyse büyük bir sürpriz bulunmuyor. Daha az kambura sahip arka bölümüyle dikkat çeken aracın kumaş tavanı 20 saniyede açılıp kapanabilirken bu işi 50 km/s sürate kadar gerçekleştirebiliyor.

İç mekanı da sabit tavanlı kardeşten alınan Dawn'un arka bölümünde ahşap ve deri kaplama tavan brandası kapağı görülebiliyor.


Kaputu altında yer alan çift turbo beslemeli, 6.6 litre hacimli v12 motoru 563 beygir güç, 780 Nm tork üretebilen araçta 8 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor. 2.560 kg ağırlığa sahip olan cabriolet 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.