3 Temmuz 2013 Çarşamba

TopCar 911 Carrera Stinger


Rus modifikasyon firması TopCar, 991 kasa kodlu Porsche 911 modelleri için geliştirdiği görüntü kitini tanıttı. Şimdilik Carrera 4 ve 4S modellerine uygulanabilen parçalar yakında iki tekerlekten çekişli araçlar için de alınabilecek.


Büyüyen jantlar ve genişletilmiş çamurlukların haricinde yeni ön tampon, splitter, kalın yan etekler, koyulaştırılmış farlar, yeni egzoz sistemi ve alt kısmı daha sportif görünen arka tampon gibi farklılıklara sahip olan aracın bagaj kapağı ve tavanı siyaha boyanmış.

İç mekanda gövde renginde deri döşemeler sunan üretici metal pedal seti ve karbon fiber kaplamaları da araca uygulamış. Bu arada Stinger armalı kapı eşik kaplamaları da unutulmamış.

NOVITEC TORADO Aventador


NOVITEC'in Lamborghini modellerini modifiye eden kolu TORADO da Aventador kitlerini piyasaya sürdü. Otomobilin görünümünü farklı kılan üretici kaput altı için hazırladığı paketlerle de dudak uçuklatıyor.

Ön tamponda dikkat çeken uzatılmış splitter parçalarının yanında bagaj kapağı üzerinde de ek ızgaralar kullanan firma jant çaplarını da 20 ve 21 inç olarak belirlemiş. Kaputun üzerinde iki hava girişi eklenirken yan eteklerin üzerine de hava kanalları açılmış.


Büyük ve sabit bir spoiler ile donatılan aracın arka tamponu altında görev yapan difüzör de büyürken arka çamurlukların ön kısmına da hava çıkışları eklenmiş.

Atmosferik emişli 6.5 litre hacimli v12 motor üzerinde yapılan çalışmalarla kademeli olarak artarak 748 beygir güç, 722 Nm tork seviyesine ulaşan NOVITEC TORADO çift kompresör besleme uygulamasıyla 969 beygir güç, 912 Nm tork değerlerine ulaşabilmiş. Bu paketle donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilirken 200 km/s'e ulaşması 7.4 saniye sürüyor.

2 Temmuz 2013 Salı

Subaru WRX STI tS TYPE RA


Subaru'nun Japonya'da satılan modellerinin arasına özel bir versiyon daha eklendi. Avrupa pazarında Impreza ismini taşıyan WRX STI'ın tS modellerine TYPE RA adını taşıyan paket eklendi.

Beyaz, mavi veya turuncu gövde renkleriyle alınabilen araçların donanımında tamamen elden geçirilen süspansiyon sistemi, kule gergisi, 18 inç çaplı jantlar, ön tampon altına eklenen splitter, siyah renkli yan aynalar ve bol bol tS logosu bulunuyor.


İç mekana geçildiğinde direksiyon simidi ve vites kolunda kırmızı dikiş iplikleri kullanıldığı görülebilirken, metal pedal seti, tS logolu kapı eşik çıtaları ve kırmızı renkli anahtarlık da standart olarak sunuluyor.

300 örneği bulunacak olan aracın 200 adedi Nürburgring paketiyle üretilecek. Özel logolara sahip olacak bu araçların bagaj kapakları üzerinde karbon fiber spoiler bulunurken BBS jantlar ve Recaro koltuklar da donanıma eklenmiş.

Ram Cargo Van


Ram'in ticari araçları arasına bir yenisi katıldı. Geçtiğimiz Şubat ayında tanıtılan Promaster modelini büyük bulan müşteriler için geliştirilen araç Dodge Grand Caravan temelli

Siyah renkli kapı kolları, ön panjur, yan aynalar, koruma çıtaları ve jant kapaklarıyla binek kardeşinden ayrılan aracın bagaj bölümüne geçildiğinde yan yüzeylerde bardaklık ve kapaksız gözlerin bırakıldığı görülebiliyor.


Tabanı düzleştirilen aracın yükleme kapasitesi 816 kg olarak açıklanırken römork çekme kapasitesi 1.632 kg.

Kaputu altında Promaster'da olduğu gibi 3.6 litre hacimli, benzinli bir v6 bulunduran araç 283 beygir güç, 352 Nm tork üretebiliyor. Cargo Van'ın şanzımanıysa 6 ileri vitesli otomatik bir ünite.

Minerva J.M. Brabazon



Piyasada yer alan süper spor otomobillerin sayısı her geçen gün artıyor. Sürüye son katılan araç Minerva'nın İngiliz yarış pilotu J.M. Brabazon'un ismini taşıyan modeli olacak.

Genel olarak yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan otomobilde önde 19, arkada 20 inç çaplı jantlar görev yapıyor. LED aydınlatma grubu da sunacak olan otomobilde büyük bir de difüzör bulunuyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip bir v12'nin görev yapacağı belirtilen aracın ön aksında da iki adet elektrik motoru bulunacak. Ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve kilitli diferansiyele de sahip olacak otomobilin donanımında fren enerjisi geri kazanım sistemi de yer alacak.

Ford Mustang GT U.S. Air Force Thunderbirds Edition


Daha önce Red Tails ve Blue Angels Edition gibi özel versiyonlarla A.B.D. hava kuvvetlerinin izlerini taşıyan Mustang modelleri tanıtan Ford bu sefer de aynı aracın Thunderbirds versiyonunu tanıttı.

Genişletilmiş çamurluklara sahip olan araçta yeni yan etekler, özel grafikler, 22 inç çaplı jantlar, ön tampon altında splitter, karartılmış stoplar, cam tavan ve alt kısmı tamamen kaplayan özel bir platform bulunuyor.


Yeni bir gösterge tablosuna sahip olan otomobilde Brembo'dan alınan fren sistemi, Recaro koltuklar ve özel kapı eşik kaplamaları da bulunuyor. Navigasyon ekranı da elden geçirilen Mustang GT'nin kapı alt aydınlatmaları yere bir F-16 silueti yansıtıyor.

Performans verileri açıklanmayan aracın 5 litre hacimli v8 motoruna kompresör besleme uygulanmış.

Mercedes-Benz A, B ve CLA Serisi


Alman üretici Mercedes, A, B ve CLA Serisi modellerinde sunulacak olan yeni versiyonları tanıttı. Araçlarda yeni motor seçenekleri ve çekiş sistemi bulunuyor.

A 160 CDI ve B 160 CDI modellerinde sunulan 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor 90 beygir güç, 220 Nm tork üretebiliyor. A Serisi'ni 0'dan 100 km/s sürate 13.8 saniyede ulaştırabilen ünite B 160 CDI'ı aynı sürate 14 saniyede ulaştırabiliyor. Her iki aracın da maksimum sürati 180 km/s olarak açıklanırken 6 ileri vitesli manuel şanzımanla ortalama yakıt tüketim değerleri sırasıyla 3.8 ve 4.1 litre/100 km.

B 180 CDI modelinde de yerini alan 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor bu araçta 109 beygir güç üretebiliyor. Manuel şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 11.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 190 km/s. Mercedes, bu aracın ortalama yakıt tüketim değerini de 4.1 litre/100 km olarak açıklanırken BlueEFFICIENCY versiyonunda değer 3.8 litre/100 km'ye iniyor.

B Serisi'nin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ilk üyesi olan B 220 4MATIC'in kaputu altında görev yapan 2 litre hacimli motor turbo besleme yardımıyla 184 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 7.5 saniyede ulaşabilen bu aracın maksimum sürati 225 km/s. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan otomobilin ortalama yakıt tüketim değeri 6.5 litre/100 km.

CLA 250 4MATIC'te sunulan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor 211 beygir güç üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 6.6 saniyede ulaşırken maksimum sürati 240 km/s olarak açıklanıyor.

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Ram 1500


Ram 1500 ailesi 2014 model yılını yeniliklerle karşılıyor. Zaten yakın zamanda makyaja uğramış olan pick up görsel farklılıklardan çok mekanik değişiklik sunmakta.

Yeni model yılı için iki farklı gövde renginin yanında ön park sensörleri sunmaya başlayan Ram'in asıl yeniliği kaput altında saklı. Amerika kıtası için küçük sayılabilecek 3 litre hacimli v6 bir turbo Diesel motorla donatılan araç 240 beygir güç, 570 Nm tork üretebiliyor.