14 Haziran 2014 Cumartesi

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Premium Multidrive S


Avrupa'da senelerdir çok tutulan bir gövde şekli olan station wagon sonunda Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. Özellikle arka koltuk baş mesafesi ve bagaj hacmi gibi konularda üstün olan bu araçlar, kalabalıklaşan şehirlerde daha sık karşılaşmaya başladığımız hatchback kardeşleriyle birlikte kullanışlılık konusunda sedan kardeşlerinden daha başarılı.

Durumun farkında olan markalar arasında sayılabilecek Toyota ilk nesil modellerinde sadece hatchback versiyona yer verilen Auris'in ikinci neslinde Touring Sports isimli station wagon modeli de müşterilerin beğenisine sundu. Teknik ikizi olan Corolla'dan farklı olan görünümüyle dikkat çeken otomobilin donanım alanında da ufak tefek farklılıkları bulunuyor. Bakalım bu farklılıklar Renault Mégane Sport Tourer ve Hyundai i30 CW gibi rakipleri karşısında başarısını etkileyecek mi.

13 Haziran 2014 Cuma

Piecha SL Avalange GT-R


Mercedes'in büyük roadster modeli SL'in görünümünü fazla sade bulan müşteriler için Piecha Design ve JMS Racelook tarafından hazırlanan görünüm kitleri tanıtıldı.

Daha iddialı görünüme sahip bir ön tampona sahip olan araçta ek ücret karşılığında LED aydınlatmalar alınabiliyor. Yan etekler de makyajlanırken 20 inç çaplı jantlar donanıma eklenmiş. Kaput ve ön çamurlukların arkalarına ince uzun şeritler eklenirken arka bölümde bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler, difüzör, hava çıkışları ve ek fren lambasına sahip tamponla dört çıkışlı egzoz sistemi dikkat çekiyor. 25 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi de alınabilen ek donanımlar arasında bulunuyor.

Wald Mercedes-Benz A Serisi


Daha çok büyük boyutlu lüks otomobiller için geliştirdiği gövde kitleriyle tanınan Wald International daha geniş müşteri kitlesine ulaşabileceği bir segmente adım attı. Premium C segmentinde daha iddialı bir görünüme kavuşturulan araçsa Mercedes A Serisi.

Gövdeye uygulanan folyo ve grafikler haricinde dik yerleşime sahip LED aydınlatmalara sahip yeni ön tampon, farklı yan etekler, difüzör entegre edilmiş farklı bir arka tampon ve bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler ile dikkat çeken otomobilde bu aksesuarlar 3.500 Euro'nun altına alınabiliyor. Ek ücret karşılığında 19 inç çaplı jantlar ve farklı egzoz çıkışları da donanıma alınıyor.

FPV GT F ve Pursuit


Ford'un sürpriz bir kararla Avustralya'da yer alan üretim tesislerini 2016 yılında kapatacağını açıklamasının ardından markanın performans birimi FPV'nin özel seri versiyonlarının tanıtımları başladı.

Firmanın Avustralya'da ürettiği en güçlü sedan olan GT F'in görünümünde, standart versiyonlardan farklı olarak özel grafikler ve 19 inç çaplı jantlar dikkat çekerken iç mekanda G metrenin standart donanıma alındığı belirtiliyor.


Kaput altında yer alan 5 litre hacimli v8 motor kompresör besleme yardımıyla 477 beygir güç, 570 Nm tork üretebilse de overboost fonksiyonu sayesinde güç 550 beygire yükselebiliyor. Bu fonksiyon ilk vites dışında kalan her viteste 4.000 d/d'nın üzerinde devreye giriyor. 550 örneği bulunacak olan otomobilin iç mekanında özel üretim plakaları da bulunuyor.


Pursuit için de benzer bir paket sunan FPV bu araçta siyaha boyanmış süslemeler ve 18 inç çaplı jantların yanında yine sınırlı üretim plakalarına yer vermiş.

Kaput altında aynı motorun 428 beygir güç üretebilen versiyonuna yer verilirken üretim rakamı 120 ile sınırlandırılmış.

12 Haziran 2014 Perşembe

Nissan Navara


Nissan'ın pick up modellerinden Navara'nın yeni nesli tanıtıldı. Üç motor seçeneğiyle birlikte tanıtılan aracın hem iç hem de dış görünümünde büyük değişiklikler bulunuyor.

Önceki modelinde olduğu gibi dış görünümünü Pathfinder ile paylaşmayan yeni Navara yumuşayan hatlarına rağmen SUV kardeşinden daha sert bir görünüme sahip. LED gündüz aydınlatmasına sahip xenon farlar, tipik Nissan ön panjuru, şişkin çamurluklar ve krom süslemelerle dikkat çeken aracın bagaj kapağının üst kısmı bir spoiler şeklinde tasarlanmış.


İç mekanında yumuşak çizgileri daha da belirgin olan Navara'da daha kaliteli plastikler, yuvarlak hatlı bir göbeğe sahip üç kollu direksiyon simidi, renkli bilgisayar ekranı, dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi, çift bölgeli havalandırma sistemi, deri döşemeler ve alüminyum görünümlü süslemeler kullanılmış.

Arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek olan Navara'nın donanımına yokuş kalkış ve iniş asistanları da eklenmiş. Dört tekerlekten çekiş sistemi sürüş sırasında devreye alınabiliyor.

Kaputu altında 3 motor seçeneği sunan pick up'ın 2.5 litre hacimli benzinli motoru elden geçirilirken turbo Diesel üniteler 2.3 litre hacimli. 160 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen düşük güçlü seçeneğin yanında çift turbo beslemeye sahip, 190 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen yüksek güçlü versiyon da alınabiliyor. Bütün motor seçenekleri 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla ısmarlanabiliyor.

Wheelsandmore Lamborghini LP850-4 Huracán Lucifero


Henüz piyasaya çıkmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen Lamborghini'nin giriş modeli Huracán'ın modifikasyon işlemleri başladı bile. Elini çabuk tutan firmalardan Wheelsandmore üç farklı güç paketiyle dikkat çekiyor.


Araca dışarıdan bakıldığında önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar kullanıldığı dikkat çekerken gövde üzerinde bir farklılık bulunmuyor.

5.2 litre hacimli v10 üzerinde yapılan ilk etap güçlendirme çalışması sonrasında 640 beygir güç, 600 Nm tork alınabilirken kompresör besleme yardımıyla 777 beygir güç, 700 Nm tork üretilmiş. Son performans paketiyle birlikte güç 850 beygire, torksa 730 Nm'ye ulaşmış.

Lotus Exige LF1


İngiliz üretici Lotus, Formula 1'e dönüşünü özel seri bir Exige ile kutluyor. Performansında bir farklılık olmayan otomobilin görünümüyse elden geçirilmiş.

Siyah renkli gövdesi üzerinde kırmızı ve altın renkli grafikler yer alan aracın jantları ve spoiler bağlantıları da altın renkli. Özel seri logolarıyla da donatılan otomobilde güçlendirilmiş fren sistemi ve Pirelli P Zero Trofeo lastikler de bulunuyor.


İç mekanında da çift renkli deri döşeme, işlemeli koltuklar ve karbon fiber sınırlı üretim plakası bulunan aracın 3.5 litre hacimli motoru 350 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabilen Exige LF1'in maksimum sürati 274 km/s.

Exige S temelleri üzerine geliştirilen otomobilden 81 adet üretileceği açıklanırken araçla birlikte 2 kişilik Lotus fabrikası ve Lotus F1 takım merkezi gezisi, Lotus F1 anahtarlığı ve USB flash diski, Romain Grosjean'ın 1:2 ölçeğinde kask replikası ve orijinal Lotus ürünlerinde farklı seviyede indirim kuponları veriliyor.

8 Haziran 2014 Pazar

TopCar Stinger GTR


Sportif araçlar için hazırladığı gövde kitleriyle isim yapan TopCar şimdi de Porsche 911 Turbo ve Turbo S modelleri için geliştirdiği görünüm paketinin üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Yenilenen ön tamponun alt kısmına farklı bir splitter eklenirken ek hava girişleri de parçanın kenarlarında görülebiliyor. Bagaj kapağı yeniden şekillendirilirken jantlar da hafifletilmiş. Çamurluklarla birlikte yan etekler de genişletilirken arka bölümde daha geniş bir spoiler, farklı egzoz çıkışları, difüzör ve hava çıkışlarına sahip tampon bulunuyor.

Kaput altında da geliştirme çalışması yapan TopCar her iki modelin de motor gücünü 60 beygir, torkunuysa 130 Nm artırmış.