2 Ocak 2015 Cuma

B&B Volkswagen Passat 2.0 BiTDI


Yeni nesil Volkswagen Passat'ın piyasaya çıkmasının üzerinden uzun bir süre geçmeden otomobil için geliştirilen modifikasyon kitleri ortaya çıkmaya başladı. İlk güçlendirme işlemi çok da sürpriz olmayan bir şekilde yeni nesil turbo Diesel motor üzerinde yapılmış.

İlk etapta dış görünüm için büyük değişiklikler öngörmeyen B&B otomobilin süspansiyon sistemini alçaltırken 19 ve 20 inç çaplı jantlar donanıma eklenmiş.


2 litre hacimli turbo Diesel motoru standart haliyle 240 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen otomobil 1.298 Euro karşılığında sunulan ilk etap güçlendirilme işlemi sonrasında 275 beygir güç, 570 Nm tork sunarken ikinci 3.950 Euro karşılığında alınabilen etapta 300 beygir güç, 630 Nm tork elde edilebilmiş.

Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli DSG ile donatılan otomobillerden en kuvvetli olanı 0'dan 100 km/s sürate ulaşabilmek için sadece 5.5 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

31 Aralık 2014 Çarşamba

Urban Truck Defender Ultimate RS


Land Rover'ın efsaneleşmiş modeli Defender'ı modifiye eden firmalar listesine bir yenisi eklendi. Urban Truck tarafından hazırlanan otomobilin dış görünümü daha sportif olsa da asıl değişiklik kaputun altında yatıyor.

Ön görünümünde tampona eklenmiş yeni sis farları, yeni bir ön panjur, kaputa açılmış ek hava çıkışları ve ön çamurlukların arkasına eklenen RS logoları dikkat çekerken 18 inç çaplı jantlar, yeni far lensleri, beyaz renkli stoplar, farklı görünüme sahip arka tampon ve çift egzoz çıkışı diğer yenilikler olarak sıralanabilir.


İç mekanda bol bol deri döşeme göze çarparken Momo imzalı direksiyon simidi, kırmızı çerçeveli göztergeler, Alcantara tavan kaplaması, orta konsola eklenen dokunmatik ekran, sabit kafalıklı sportif ön koltuklar ve vites kolunun yerini alan seçim düğmeleri bu bölümdeki değişiklikleri oluşturuyor.


Fren sistemi güçlendirilen otomobilin süspansiyon sistemi de 5 cm alçaltılırken sıl yenilik kaput altında yaşanmış. GM raflarından alınan 6.2 litre hacimli v8 motorun 430 ile 500 beygir arasında güç üretebilen versiyonları sunulurken ünitelerin tamamı 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış.

30 Aralık 2014 Salı

Mazda Carol


Mazda'nın Kei Car modellerinden Carol'ın yeni nesil örnekleri tanıtıldı. Japonya'da satılan Suzuki Alto'nun ikiz kardeşi olan otomobil firmanın yeni nesil Kodo tasarım anlayışı dışına çıkmış.

Düz bir burun yapısına sahip olan otomobilin ön tamponunda yer alan plaka ve ön panjuru sayılabilecek hava girişleri asimetrik bir yerleşime sahip. Genel yapısı itibariyle köşeli bir gövde tasarımı sunan aracın arka kapı camında yukarıya doğru açı alan kelebek camı dikkat çekiyor. Minik hatchback modelin sade görünümlü arka bölümünde stopların tampona alındığı görülebiliyor.


İç mekanda da sade bir yapıs sunan Carol'ın köşelerdeki havalandırma ızgaraları yuvarlakken büyük dokunmatik ekran yanlarında yer alanlar dikdörtgen tasarıma sahip. Üç kollu direksiyon simidi ve yarısı dijital ekrandan oluşan bir gösterge paneli sunan otomobilin vites kolu orta konsolda, havalandırma kumandalarının yanına yerleştirilerek ön koltuklar arasında kalan bölüm boşaltılmış.


Diğer Kei modellerinde olduğu gibi 660 cc hacimli benzinli motorla donatılan otomobilin standart versiyonları 49 beygir güç, 58 Nm tork üretebilirken VVT teknolojisiyle güç 52 beygire, torksa 63 Nm'ye ulaşıyor. İkilinin ortalama yakıt tüketim değerleri sırasıyla 3.6 ve 2.7 litre/100 km.

Manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) ısmarlanabilen otomobiller önden çekişli veya dört tekerlekten çekişli olarak da alınabiliyor. Manuel şanzımanlı seçeneğin ağırlığı 610 kg'dan başlarken CVT'ye sahip otomobil 640 kg ağırlığında.

29 Aralık 2014 Pazartesi

Ford Fiesta 1.0 PowerShift Titanium X


A.B.D. merkezli üretici Ford'un Avrupa kıtasında satışa sunduğu en uzun soluklu modeli Fiesta 1976 yılından beri bizlerle. Günümüzde yedinci nesil örnekleri satılmakta olan otomobil B segmentinde markayı başarılı bir şekilde temsil ediyor. 2008 yılından beri üretilen güncel nesil ilk olarak Verve konseptiyle 2007 yılında tasarımının ipuçlarını vermişti.

Özellikle önceki nesil modellere oranla çok daha dinamik görünen dış tasarımıyla dikkat çeken Fiesta'nın makyajıysa 2012 yılında geldi. Bu operasyonla birlikte yeni nesil EcoBoost motoruna kavuşan otomobile bir de çift kavramalı yarı otomatik şanzıman opsiyonu eklendi. Hatırlayacağınız gibi daha önce atmosferik emişe sahip motor ve tam otomatik şanzımanla testime konuk olan Fiesta'nın sedan versiyonunu da A.B.D.'de test emiştim. Bakalım yeni motor ve şanzıman araçta nasıl farklılıklar yaratmış.

MG GTS


MG'nin geçtiğimiz yıl tanıttığı şık kompakt SUV konsepti seri üretim haliyle ortaya çıktı. İlk etapta sadece Çin'de satılacak olan otomobilde dikkat çekici motor seçenekleri yer alacak.

Şişkin çamurluklarını koruyan aracın ön görünümü markanın diğer modellerine gönderme yaparken köşeli çizgilere sahip olan ön tampon agresif bir görünüme sahip. Arka tasarımı daha dikkat çekici olan aracın siyah renkli arka tamponu altında koruma ve çift egzoz çıkışı görülebiliyor.

Kaputu altında ilk etapta turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor bulunacak olan araç 217 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve çift kavramalı, 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 8 saniyede ulaşabilen GTS'in 1, 1.4 ve 1.5 litre hacimli motor seçenekleriyse ilerleyen aylarda ürün gamına eklenecek.

28 Aralık 2014 Pazar

Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept


Japon üretici Mitsubishi artık bir kült haline gelen Lancer Evolution ailesinin güncel üyesine veda etmeye hazırlanıyor. Bu nedenle sınırlı üretime sahip olacak özel bir seri üzerinde çalışan firma ortaya çıkan otomobili Tokyo otomobil fuarında sergileyecek.

Görünüm olarak standart Lancer Evolution X ile arasında büyük fark olmayan araç sadece siyah gövde rengine sahip olacak. 19 inç çaplı jantlarla donatılacak olan özel seri mat boyayla birlikte bazı parçalarında parlak siyaha da yer vermiş.

Asıl yeniliği kaput altında sunacak olan Final Concept'in turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunun 480 beygir güç üreteceği açıklandı. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 5 ileri vitesli manuel şanzımansa standart donanımda.