19 Aralık 2016 Pazartesi

Lamborghini Aventador S LP740-4


Lamborghini'nin büyük oyuncağı Aventador makyajlandı. Teknik anlamda büyük yenilikler içeren otomobilin dış görünüşü de farklılıklara sahip. Üstelik bütün bunlara motorun güç artışı da eklenmiş.


Eskisinden daha agresif hatlara sahip olan Aventador'un ön tamponunda büyük bir splitter dikkat çekerken jantlar, yan etekler ve hava girişleri de yenilenmiş. SV seçeneklerine benzeyen tasarım değişiklikleri kendilerini arka bölümde daha sade bir yapıya bırakmış.

Yenilenen tamponda farklı hava çıkışları görev yaparken difüzör farklı bir tasarıma kavuşmuş. Üç farklı açı ayarına sahip olan ayarlanabilir spoiler ve elden geçirilen diğer aerodinamik parçalar basma kuvvetini artırırken üç çıkışa sahip olan yeni egzoz sistemi hafifletilmiş.


Arka aksı da direksiyonel olan yeni Aventador'un iç mekanında yapılan en büyük değişiklik yeni dijital gösterge paneli olmuş. Bu panel, seçilen sürüş moduna göre farklı şekillerde bilgi paylaşımı yapabiliyor.

Kaputu altında görev yapan 6.5 litre hacimli v12 motoru da güçlenen otomobil artık 740 beygir güç, 690 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 350 km/s.